to top

Jongen of meisje? De bakerpraatjes

Ik weet nog wel dat ik bij mijn eerste zwangerschap stond te springen om het geslacht van onze kleine te ontdekken. Ik had serieus genetisch onderzoek overwogen, als dat me op een nog vroegere termijn zou vertellen of we een zoon of dochter zouden krijgen. Niet omdat ik een voorkeur had, maar gewoon, omdat ik zó benieuwd was! Zou ik in de toekomst spijkerbroekjes en houten treinen voor mijn zoon aan moeten schaffen, of werd ik een typische meisjesmoeder met een poppenserviesje en haarstrikjes? Ik kon in ieder geval niet wachten om daar achter te komen!

Ik heb in die tijd dan ook hele lijstjes met bakerpraatjes verslonden, in de hoop dat die mij een duidelijke uitkomst zouden geven. Dat gebeurde niet, want bakerpraatjes zijn bullshit en ik had wat antwoorden betreft zowel een zoon als een dochter kunnen krijgen. Desondanks heb ik er deze zwangerschap ook weer wat bakerpraatjes op los gelaten. Want hoewel mijn wel of niet aanwezige voorkeur voor sinaasappelsap waarschijnlijk helemaal niets zegt over het feit of er een klein kereltje of een klein meisje in mijn buik aan het groeien is, vind ik het toch onwijs leuk om te speculeren.

As we speak hebben we een geslachtsbepalende echo, maar we gaan de verloskundige het geslacht op een kaartje laten schrijven. We weten nog niet zeker of we het geslacht willen weten voor de bevalling, maar als dat wel zo is, gaan we er een bijzonder momentje van maken. In dat geval horen jullie vanzelf meer over het geslacht van onze tweede frummel, maar tot die tijd zullen we het allemaal met de uitslag van de bakerpraatjes moeten doen. Overigens met dank aan Bibian en Manon, die ze allemaal op een rijtje hebben gezet!

 1. Draag je naar voren, of naar de zijkant?
  Ik denk dat ik nu meer naar de zijkant draag dan met Nim. Toen had ik een zeer lief, bescheiden bolletje, terwijl er nu een hard vetschort aan het ontstaan is. Ik vind mijn buik nu ook een stuk minder mooi dan toen ik zwanger was van Nim. Maar dat geeft niet, het is voor een goed doel. Anyway: een buik die in de breedte groeit, zou een indicatie kunnen zijn voor een ieniemienie-dochtertje. 1-0 voor een meisje, dus!
 2. Lijkt je buik meer op een basketbal of een watermeloen?
  Ah lastig, mijn buik lijkt nu namelijk nog het meest op een ‘teveel muffins, chocoladeletters en zakken chips’. Maar als ik tussen de twee moest kiezen, ga ik voor de watermeloen. Zoals ik al zei is hij breder dan bij Nim, toen was mijn buik namelijk echt rónd. Overigens denk ik nog steeds dat mijn buik er nu wat meer uitgelopen uit ziet, omdat de spieren zijn opgerekt na de vorige zwangerschap. Lijkt me alleen maar logisch dat de boel nu eenmaal niet zo strak meer is als toen. Maar goed: watermeloen = meisje dus 2-0!
 3. Ben je knap of lelijk?
  Haha oei. Beetje oneerlijke vraag, want ik heb het gevoel dat ik door de verhuizing helemaal ben vergeten echt werk te maken van mijn uiterlijk. Het zit niet meer zo in mijn systeem, omdat ik al mijn spulletjes een beetje kwijt ben. Maar to be honest: ik ben een lichtelijk aan het verslonzen de laatste tijd. Mijn wenkbrauwen zijn bijna dubbel zo vol als normaal, ik weet niet meer hoe mascara werkt en mijn haar zit zo vaak in een knot, dat het zelfs zo blijft staan als ik het elastiekje erom vandaan haal. Ik heb ook veel meer last van puistjes dan normaal (tijdens mijn zwangerschap van Nim waren die helemaal WEG!). Wel groeien mijn nagels razendsnel en heb ik niet meer zo’n last van haaruitval. Ik beloof overigens plechtig dat ik mezelf eens ga oplappen. Als ik klaar ben met dit stukje. En Nim dan nog slaapt. Of morgen, ofzo. Maar goed, als je lelijker bent dan normaal, wijst dat op een meisje. 3-0 dus. Omg!
 4. Heb je zin in zout en zuur of zoet en jus ‘d orange?
  In de eerste weken wilde ik heel graag zoet. Ik kon echt geen dag zonder snoep of chocolade of koekjes. In zoute etenswaren had ik absoluut geen interesse. Nu is het 50/50, al merk ik wel dat ik veel meer trek heb ik chips dan normaal. Ik had voor mijn zwangerschap al maanden geen chips gegeten en nu kan ik er niet vanaf blijven. Als ik moet kiezen: zout dan. Zuur weet ik niet zo. Jus ‘d orange al helemaal niet. Zoet en jus = meisje. Zout en zuur = jongen. Ehm. Tja, moeilijk. 3-1 denk ik.
 5. De Chinese geboortekalender
  Volgens de Chinese geboortekalender kan je uit een tabel aflezen of je een jongen of een meisje krijgt. Zet je leeftijd af tegen de maand waarin de bevruchting heeft plaatsgevonden en lees een M(eisje) of J(ongen) af! Ta-da! Ik krijg een meisje, volgens de kalender. Maar dat zei die bij Nim ook, en da’s toch echt een jongen! Hoe dan ook, misschien heeft ‘ie nu wel gelijk: 4-1 voor een dochter!
 6. Ben je misselijk?
  Wel heel misselijk geweest, het wordt nu langzaamaan iets minder. Nog wel last van een weeïg gevoel soms, maar ik hoef niet meer de hele dag over te geven. De misselijkheid was een stuk heftiger dan bij Nim (toen had ik er géén last van), dus ook nu weer een punt voor team-pink. 5-1.
 7. Ben je chagrijnig of vrolijk?
  Ik ben over het algemeen heel lastig chagrijnig te krijgen, maar ik heb de afgelopen maanden wel heel erg mezelf in moeten houden. Ik reageerde soms echt wat sneller aangebrand dan ik normaal zou doen en had soms het gevoel dat er een donderwolkje boven mijn hoofd hing. Vooral als iets niet meteen lukte, kon ik daar flink pissig van worden. Het gaat inmiddels weer wat beter, dus misschien kwam het door de stress rondom de verhuizing en vanwege het feit dat ik me niet zo lekker voelde. Hoe dan ook: 6-1 voor een meisje!
 8. Slaap je op je linker- of rechterzij?
  Lastig, ik wissel het af. Maar ik denk dat ik meer op mijn rechterzij slaap. Volgens Bibian en Manon wijst dat op een meisje. Nou ja zeg, 7-1! Niet meer in te halen!
 9. Hang je trouwring aan een draadje en houd die boven je buik. Draaien = meisje, heen en weer = jongen. 
  Lastig te zien, want hij draait voornamelijk om z’n eigen as en geen rondjes. Maar hij gaat ook niet van links naar rechts. Meisje dus. 8-1.
 10. Voor de eisprong bevrucht of erna? 
  Pff, ik denk ervoor? Da’s een jongen: 8-2.

De eindstand lijkt me duidelijk, net als alle reacties op mijn NUB-blogje! Ik ga vast een roze babygarderobe aanschaffen! Doei he!

 • Drie

  Gefeliciteerd, een dochter, wat leuk! Haha. Nee er zit Niets anders op dan gewoon afwachten. En nog een zoon is natuurlijk net zo leuk.

  2 december 2015 at 08:29 Beantwoorden
 • iooon

  De laatste zou volgens mij nog het meeste kunnen zeggen wat het is. Toch blijf ik team roze. Van het begin af aan denk ik dat al en ik blijf bij mijn standpunt. Dus je krijgt hoe dan ook een jurkje van me. Ongeacht geslacht. 😛

  2 december 2015 at 09:36 Beantwoorden
 • Manon

  Nope. Jongen. Ik heb nog wel blauwe muisjes hoor!

  2 december 2015 at 09:37 Beantwoorden
 • Susan

  Spannend! Ik vind het zelf echt zó leuk om het geslacht niet te weten dus ik kan het je zeker aanraden 😉 Het is gewoon ‘de baby’, en dat voelt heel natuurlijk 🙂

  2 december 2015 at 09:40 Beantwoorden
 • Anneleen

  Ik denk toch ook een tweede jongetje… 😉

  2 december 2015 at 10:45 Beantwoorden
 • Milou

  Haha geweldig he, die bakerpraatjes. Bij mij zou het sowieso een meisje worden. Bijna geen enkel bakerpraatje dat bij ons wees op een jongetje. Nou, het is toch echt een jongen! Ik ben heel benieuwd naar het geslacht van jullie kindje, toch altijd leuk om te weten van een blogger vind ik. Dus ik hóóp dat jullie de verleiding niet kunnen weerstaan. 😉 Hoewel ik het dan voor jullie juist wel weer hoop, hihi!

  2 december 2015 at 15:53 Beantwoorden
 • Renee

  Superleuk om te lezen! M’n collega liet bij de tweede ook het geslacht op een kaartje schrijven en bewaarde deze in een envelop op de keukenkast. Ze zei dat ze ’s nachts gewoon wakker werd en het envelopje gewoon niet dicht kon laten. Opengemaakt en superblij, maar achteraf vond ze het leuker om niet te weten zoals bij de eerste zwangerschap. Ik zou ook helemaal gek worden als ik weet dat er een kaartje in huis ligt met het geslacht. Zou me echt niet in kunnen houden. Als wij het geslacht zouden willen weten, zou ik wel het kaartje aan een bakker geven en een taart laten maken, of heliumbalonnen in een doos laten doen zonder dat je weet welke kleur het is 🙂

  2 december 2015 at 17:23 Beantwoorden
 • Madelaine

  Jup ook ik zeg team roze! Herken vrijwel alle bakerpraatjes.

  2 december 2015 at 17:25 Beantwoorden
 • Jennifer

  Ik was team Roze, maar na vergelijking met Nim’s echo toch een beetje blauw nog. Oké team paars!

  2 december 2015 at 17:39 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.