to top

Nieuwe tag: Mijn kind houdt van…

Nu mijn liefste wat ouder wordt, merk ik dat hij heel echt voorkeur begint te krijgen voor bepaalde mensen, speelgoed, eten en drinken. Het leek me leuk om daar eens een blogje over te schrijven, voornamelijk voor mezelf en om later aan Nim terug te kunnen laten lezen.

En omdat ik het bijzonder vind om te lezen wat andere baby’s, dreumessen, peuters en kleuters leuk vinden, leek het me leuk om een tag de moederblogwereld in te slingeren. Lijkt je het leuk om hem in te vullen? Neem hem dan lekker over! Ik zou het overigens wel waarderen als je dan aan zou geven dat de tag bij mij vandaan komt. Hoe dan ook: veel plezier 🙂

Nim’s favoriete…

 • Eten
  Ik heb een heel makkelijk kind gebaard dat alles wel eet. Van aardappel-groenteprutjes tot pasta met bolognaisesaus. Alles gaat er even snel in. Ook eet hij graag boterhammen, zit hij er met z’n grote dreumeshoofd bij als ik yoghurt met muesli aan het eten ben en is hij dol op fruit. Waar hij echter het allermeest van houdt is een Danoontje. We geven het hem niet dagelijks, maar soms vinden we dat hij na het avondeten wel iets lekkers verdient. Zodra hij het geluid hoort van de plastic verpakking, laat hij vallen waar hij mee bezig was om braaf naast me te komen zitten. Als een baby vogeltje dat gevoed moet worden, met zijn mond wagenwijd open. <3
 • Drinken
  Sinds een ruime maand krijgt Nim geen borstvoeding meer. Hoewel ik de fijne, intieme momentjes samen soms wel mis, heb ik gemerkt dat een flesje melk geven voordat hij gaat slapen vaak net zo prettig is. Dan kruipt hij helemaal tegen me aan en laat zich half in slaap wiegen, terwijl hij zelf met beide handjes zijn fles vasthoudt. Verder houdt Nim van (sterk verdund) vruchtensap en thee met een beetje honing. Voor water of thee zonder honing is hij niet te porren, helaas.

Nim12

 • Speelgoed
  Mijn zoon houdt van afwisseling. Soms stuitert hij de hele kamer door. Dan gaat hij boven op het zadel van zijn fietsje staan en breed lachend trappelen. Of hij gaat zijn wasbeer-knuffel stevig knuffelen en kusjes geven. Hij kan zichzelf ook prima vermaken met zijn Toettoet-auto’s, al vindt hij het vooral leuk om ze geluid te laten maken en ze tegen zijn oortjes te drukken. Wat we ook erg leuk vinden: zijn Nijntje verstoppen. Die maakt geluid om te verraden waar hij verstopt ligt en Nim gaat altijd heel enthousiast op zoek. Zo schattig!
 • Televisieprogramma
  Tot verkort had Nim niet echt interesse in uitgebreid televisie kijken. Sinds een aantal weken heeft hij echter Peppa Pig ontdekt en hij is echt hooked. Behalve baa-ba (zijn woord voor kat, hond, willekeurig ander dier en baby), ah-ah (dat mag ik niet), oh-oh (ik heb iets laten vallen of kapot gemaakt), is zijn eerste echte woordje ‘Peppa’. Als ik even met mijn telefoon op de bank zit, komt meneer door zachtjes, doch dwingend ‘Peppa’ te fluisteren het filmpje opeisen. Dit mag hij niet te vaak (1 a 2x per dag 5 minuutjes), maar hij is er dan ook erg geconcentreerd naar aan het kijken en hij lacht wanneer er in het filmpje ook gelachen wordt.
 • Muziek
  Nim houdt onwijs van muziek. Het maakt niet uit wat er op staat, maar zodra hij een deuntje hoort, gaat zijn hoofdje heen en weer bewegen en fistpumpt hij er op los. Het allermeest houdt hij echter van Justin Bieber (…) en snoeiharde rap (…). Hier moet nog aan gewerkt worden.
 • Dieren
  Wij hebben natuurlijk twee katten in huis, waar Nim stapelgek op is. De liefde is niet geheel wederzijds, al blijft Puck de laatste tijd steeds vaker gewoon liggen als Nim haar iets hardhandig aait. Als we buiten zijn is Nim enorm gefocust op hondjes. Vanuit zijn kinderwagen of kinderstoeltje op de fiets, wijst hij al enthousiast als hij in de verte een hond ziet.
Nim13

Loop nou niet weg, papa!

 • Mensen
  Ik heb het idee dat Nim de laatste tijd steeds meer écht op ons gericht raakt. Hoewel we hem vrij makkelijk bij zijn opa’s en oma’s achter kunnen laten (hij is echt stapelgek op ze alle vier!), begint hij zo nu en dan toch wel te huilen als Maran of ik de kamer uit loop(t). Gelukkig is Nim verder niet echt eenkennig. Zolang wij bij hem in de buurt zijn, vindt ‘ie het al snel goed. Behalve als er 75+ers in de buurt zijn, die vindt ie een beetje eng.
 • Kleding
  Het maakt Nim niets uit wat ik hem aantrek, hij vindt alles prima. Zelf vind ik de onesies/kruippakjes of hoe je het ook wilt noemen het allerfijnst om bij hem aan te trekken, vooral als we een hele dag thuis blijven. Dan vind ik hem zó schattig dat ik hem wel op wil eten. Aan sokken heeft Nim een hekel, trouwens. Die trekt hij uit.

Zo, met zijn bijna 15 maanden heeft onze zoon duidelijk een aantal voorkeuren ontwikkeld. Ik geniet er heel erg van om steeds meer zijn karakter te leren kennen en te ontdekken waar hij wel en niet van houdt.

Vind je het leuk om dit lijstje ook aan te vullen voor jouw kind(eren)? Neem dan onderstaand lijstje gerust over en benoem even dat hij van mij komt. Oh en vergeet niet in de comments achter dat je hem ook gedaan hebt. Vind ik leuk! 🙂

Oh en dan moet ik natuurlijk niet zelf andere mama’s vergeten te taggen! Bij deze: lieve Jennifer, Roos en Joyce, willen jullie ‘m invullen? 🙂

 • Mendy

  Jeetje wat een leuke tag en wat herkenbaar! Hier gaat water en juist met teugen in en hij vindt thee met (plantaardige) melk ook erg lekker. Sesamstraat is favoriet, vooral als Pino in beeld komt en het sokkenverhaal is hier niet anders. Waar kan je op tv peppa kijken? Of doe je dat op de computer?

  30 november 2015 at 06:48 Beantwoorden
 • Kimberley

  O, wat een heerlijk kind! Herkenbaar verhaal, mijn zoon is ook altijd zo’n makkelijke eter geweest. Peppa Pig is hier geen succes, maar ze zijn hier ook al wat ouder en hier is het voornamelijk Ninjago en Jessie, haha.

  30 november 2015 at 09:17 Beantwoorden
 • Lieke Pos

  Wat een leuke tag en wat een leuke antwoorden. Ik ga hem binnenkort van je overnemen!

  30 november 2015 at 09:49 Beantwoorden
 • Nicole

  Leuke tag! Ik wilde al een soort van update geven over Fay maar wist niet hoe, ga deze overnemen voor komende zondag!

  Hier trouwens ook een dame die echt alles kan eten. Alhoewel ze de laatste tijd opeens kieskeurig aan het worden is, helpt!

  30 november 2015 at 09:54 Beantwoorden
 • Madelaine

  Wat een super leuke tag! Ik moest wel lachen om het 75+’ers gedeelte ha, ik heb dat zelf als kind namelijk ook gehad. Vond die mensen zo eng, geen idee waarom :’)!

  30 november 2015 at 10:21 Beantwoorden
 • Drie

  Wat een leuk overzicht! En wat gaat het allemaal snel zeg! Het wordt al een echt persoontje zeg maar met een eigen wil.

  30 november 2015 at 15:22 Beantwoorden
 • Karen

  En nog een toevoeging: boeken?

  30 november 2015 at 16:23 Beantwoorden
 • Joyce

  Leuke tag betty! Ik ga hem overnemen X

  1 december 2015 at 16:18 Beantwoorden
 • iooon

  Moet ik wachten tot ik getagged word? Hint hint Jennifer Joyce Roos 😛

  1 december 2015 at 23:41 Beantwoorden
 • Jennifer

  Leuke en herkenbare voorkeuren heeft Nim! 🙂 Ik begin ook te merken dat Melle voorkeuren heeft voor bepaalde dingen en ik vind dat ook zo leuk! Ik ga ‘m uiteraard ook doen!

  2 december 2015 at 17:35 Beantwoorden
 • Suus

  Super leuke Tag! Ik heb nog nooit met zoiets meegedaan omdat ik niet goed wist of het bij mij en mijn blog zou passen, maar ik word blij van deze én ben nu dan ook “uitgedaagd” door Jennifer om hem te doen. Dus ik ga er vanavond even voor zitten.

  Super leuk om te lezen dit trouwens, je leert Nim zo echt een beetje kennen en dat is leuk. Heerlijk ventje lijkt mij, net als zijn mama <3

  9 december 2015 at 15:58 Beantwoorden
 • Roos

  Natuurlijk ga ik hem invullen, sterker nog, ik ben nu de puntjes op de i aan het zetten, dus hopelijk zometeen online 🙂 Bedankt voor de tag lieve Betty!

  14 december 2015 at 14:08 Beantwoorden
 • Martine

  Wat een leuk tag! Ik heb hem ook ingevuld; ben benieuwd wat je er van vind!

  5 januari 2016 at 09:29 Beantwoorden
 • Henrike Laning

  Leuk bedacht! Ik heb m ook ingevuld op Mamaplaats! En ik ben je gaan volgen op Twitter!

  31 mei 2016 at 10:51 Beantwoorden
 • Cindy - levenalmama.nl

  Leuke tag, ik heb hem ook gebruikt op mijn blog!

  26 augustus 2016 at 03:02 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.