to top

After pregnancy-tag

Zoals zo vaak in blogland, gaat er ook nu weer een leuke tag rond: de after pregnancy-tag, gemaakt door Tamara. En aangezien mijn allerliefste inmiddels dertien maanden (en nogwat!) oud is, wordt het tijd dat ik de tag ook in vul. Gaan we!

Hoe oud is je kindje nu?

Nim is geboren op 16 september 2014. Hij is nu dus ongeveer dertien-en-een-halve maand oud.

Na hoeveel tijd miste je je buik?

Ik was net na de bevalling heel blij dat mijn buik weg was. “Hey, ik kan mijn kruis weer zien!” riep ik iets te enthousiast naar de verpleegkundige die aan mijn infuus zat te rommelen. “Hmmja.” antwoordde ze. Ook vond ik het heerlijk om weer op mijn buik te kunnen slapen, toen de stuwing in mijn borsten voorbij was. Maar al snel kwam het moment dat ik mijn buik weer miste. Sowieso baalde ik van die slappe zak die ooit mijn relatief strakke buik was. De kleding die ik tijdens mijn zwangerschap aan had om mijn buik te accentueren, ging ik toen keihard uit de weg. Ook was ik tamelijk jaloers op mijn zwangere vriendinnen die nog heerlijk over hun bolle buikje konden aaien. Die periode heeft even geduurd maar toen ik weer op gewicht was en mijn buik weer aardig strak was getrokken, vond ik het wel best. Al kan ik niet wachten tot ik ooit weer met een skippybal rond mag lopen! <3

Zwangerschapsreportage (24)

Welk ‘verboden’ eten at je het eerst na de zwangerschap? 

Mijn moeder had, op mijn verzoek, lekker biefstuk gebakken. Toch smaakte het me niet zo. Sowieso at ik tijdens mijn kraamweek heel weinig. Ik had bovendien verwacht dat ik Nim’s geboorte zou willen vieren met champagne, maar ik moest er echt niet aan denken om een fles open te trekken, toen het moment eenmaal daar was. Ik denk dat ik pas na een week of vijf weer voorzichtig een wijntje dronk.

Welke zwangerschapscraving is over gegaan in een gewone craving?

Geen enkele. Ik vrat chocolademuffins in mijn zwangerschap, alsof het een eerste levensbehoefte was. In het ziekenhuis had mijn broertje dan ook een chocolademuffin voor me gekocht, omdat hij wist dat ik daar zo gek op was. Helaas was mijn hele smaak weer veranderd na mijn bevalling. Tegen heug en meug heb ik een dag later alsnog die muffin opgegeten (vond het namelijk wel een heel erg lief gebaar) en ook Kinder Bueno’s (die ik echt in bulk-aanbiedingen kocht en op at), heb ik sindsdien nog maar amper aangeraakt.

IMG_20140803_133442

Wat had je achteraf anders willen doen in je zwangerschap?

Niks. Ik heb echt KEIHARD genoten van mijn zwangerschap. Ik heb, doordat ik vanaf week 11 niet meer werkte, heel veel tijd gehad om alles bewust mee te maken en er in alle rust van te genieten. Wat ik nadien wel anders zou doen een tweede keer: rustiger aan doen en meer hulp accepteren. Ik vond na mijn bevalling al snel dat ik weer ‘gewoon’ moest doen. Ik wilde bijvoorbeeld de tweede avond per se zelf een was uit de droger halen en opvouwen, terwijl ik amper rechtop kon zitten. Bij een tweede hoop ik dat ik meer rust kan houden en eerder op kan laten om weer écht aan de slag te kunnen. Al vraag ik me af hoe realistisch dat is, als er al een eerste kind rondloopt…

Wat mis je het meest aan je zwangerschap?

De prachtige bolle buik, die altijd mooi stond. En ik mis de schopjes en het intieme contact met Nim. Heel gek trouwens, om te bedenken dat dat kereltje met z’n blonde haartjes, die nu vaak scheetjes-geluidjes naar me maakt en daar zelf hard om moet lachen, ooit ín mij heeft gezeten! Oh en heel eerlijk: ik mis het ook wel eens om standaard iedere dag een middagdutje te doen, zoals ik tegen het einde van de zwangerschap deed, en om een altijd opgeruimd huis te hebben.

Zou je nog een keer zwanger willen zijn?

Jazeker. We willen heel graag twee kinderen (misschien zelfs drie!). Ik kijk totaal niet tegen een volgende zwangerschap op. Wel misschien een heeeeel klein beetje tegen die eerste periode met zo’n ukkie. De slapeloze nachten, de onzekerheden… Hoewel ik nu wel weet dat die eerste, hele kwetsbare, bijzondere (maar ook zware) periode, heel snel voorbij gaat.

week28.3

Merk je dat je nu nog last hebt van sommige zwangerschaps kwaaltjes?

Ik ben een stuk vergeetachtiger en mijn concentratie is niet meer wat het geweest is. Alhoewel ik me ook zou kunnen voorstellen dat ik mezelf dat heb aangepraat en dat ik voor mijn zwangerschap ook al niet al te scherp was 😉 Verder had ik tijdens mijn zwangerschap al amper kwaaltjes en dat heb ik dus ook nu niet. Gelukkig!

Welke aankoop in je zwangerschap blijkt nu achteraf een miskoop?

De opzetstukken van de Maxi-Cosi op de Joolz. Die hebben we nooit gebruikt. En de lakentjes en ledikant-dekentjes. Nim is namelijk een ontzettend beweeglijke slaper. Binnen anderhalve seconde schopt hij een dekentje af en drie seconden verder slaapt hij overdwars in bed. Hij slaapt dus sinds hij twee weken oud is in een slaapzak en ik vraag me af of die ooit wel onder een deken kan slapen. Hoe dan ook: de lakentjes en dekentjes die we voor hem gekocht hadden, zijn zo goed als ongebruikt.

Zo, dat was ‘m! Mocht je het leuk vinden om deze tag ook in te vullen? Zorg dan dat je Tamara er even bij vernoemt!

  • Milou

    Hah erg leuk! Volgens mij had je een heerlijke zwangerschap. Overigens las ik laatst ergens dat je als moeder juist veel meer dingen onthoudt dan voor je zwangerschap! Misschien is dat dan wel selectiever en meer gericht op je kind of zo, want ik hoor de meeste moeders juist over het tegenovergestelde.
    Dat intieme met met je buikbaby… Ik weet nú al dat ik dat vreselijk ga missen!

    25 oktober 2015 at 23:06 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.