to top

Verlanglijstje voor de eerste verjaardag

Nog even en dan is onze allerliefste alweer jarig. Het is een ongelofelijk cliché, maar daarom ook zo waar: de tijd vliegt voorbij. Het is niet te bevatten wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd. Wat ik heb geleerd, over mezelf, over het moederschap en over baby’s. Het is ook onbegrijpelijk hoe snel kinderen zich ontwikkelen. Van een hulpeloze, slappe wurm naar een ondernemend kereltje dat iedere dag weer de wereld ontdekt en een eigen karakter heeft ontwikkeld: ik vind het zo bijzonder! Maar even los hiervan, wilde ik vandaag eens op een rijtje zetten wat wij op het verlanglijstje van N. hebben gezet, voor zijn eerste verjaardag. Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien van anderen!

Overigens gaat het niet om de cadeau’s en is iedereen sowieso welkom om de eerste verjaardag van onze uk te komen vieren. Met of zonder cadeau. Bovendien hoeft het absoluut niet iets van de lijst te zijn. Die heb ik alleen opgesteld omdat er vraag naar was, maar dat herkent iedereen vast. “Wat wil ‘ie hebben?” was namelijk een veelgehoorde vraag. Met mijn concrete lijstje kan daar geen twijfel meer over zijn! 🙂

 

zandbak

Binnenkort verhuizen wij naar een huis met een tuin. Het lijkt me leuk om daar een eigen zandbak in te hebben, waarvan ik weet dat die vrij is van sigarettenpeuken, kattenpoep en glasscherven. Deze zandbak (of een andere, ook goed!) krijgt N. dan ook van mijn ouders.

driewieler

Onze kleine aap begint steeds beweeglijker te worden. Hij vindt het dus niet altijd leuk om in de kinderwagen te zitten. Om die reden leek het ons leuk om een driewieler te vragen voor zijn verjaardag. Dan kan hij, als hij daar aan toe is, zelf trappen. Tot die tijd zullen wij hem stiekem aan de stang vooruit duwen. Mijn schoonouders hebben al toegezegd op zoek te gaan naar een leuke driewieler, dus dat komt helemaal goed! 🙂

Pr4Kids_nOeser_wintercollectie_2015_LOW_RES_25

Deze, en eigenlijk alle jumpsuits van nOeser uit de wintercollectie 2015 vind ik fantastisch. Ik wil ze het liefst allemaal! Er is echt niets heerlijker dan op een regenachtige dag mijn frummel in zo’n heerlijk zacht pakje te hijsen. Volgens mij zit dat zo lekker om dat kleine bijna-dreumeslichaampje!

baby-all-star-wit-leer

Nu onze uk steeds meer gaat lopen en ook in restaurants of op een terras niet meer stil kan zitten, hebben we schoenen voor hem aangeschaft. Zelf wonen wij in onze Allstars, dus vanzelfsprekend dat N. die ook zou moeten hebben. We hebben ze inmiddels in het rood van mijn schoonouders gekregen in maat 19. Die past hij nu perfect. De witte in maat 20 staan nu nog op het verlanglijstje.

speelgoed

Deze houten speelgoedkist staat ook op het verlanglijstje. Als N. deze niet cadeau krijgt, kopen we waarschijnlijk deze (of een soortgelijke) zelf. Onze frummel begint namelijk een steeds grotere berg speelgoed te verzamelen en iedere avond vind ik het een ramp om het enigszins netjes op te stapelen. Een kist waarin je alles ongegeneerd in kan knallen zou dan uitkomst bieden. Zeker een must voor in ons nieuwe huis!

vtech-toet-autos

Ik heb best wel een hekel aan speelgoed dat lawaai maakt, maar als mijn uk gelukkig wordt van een hysterisch zingende brandweerwagen of een vrachtwagen die tegen hem praat, dan kan ik me over mijn eigen irritatie heen zetten. Deze Toet Toet auto’s van VTech zijn zo populair onder de jongens tussen de 1 en 4 jaar, dat ik ze ook maar op N.’s lijstje heb gezet. Ik weet zeker dat hij hier over een tijdje heel veel plezier van zal hebben.

puzzel

Deze puzzelstukjes van Janod kun je ook als gewone speelgoeddiertjes gebruiken. Super leuk! Staat op N.’s lijstje en is ook al afgevinkt dus een mysterieuze verjaardagsgast. Woop!

duplo

Zoals Jess dat zegt: beter verwend dan verwaarloosd. Dus ondanks dat er al aardig wat speelgoed op de lijst staat, is Duplo voor ons kleine kereltje altijd welkom. Ik was vroeger zelf verslaafd aan Duplo, dus stiekem kan ik niet wachten tot we er samen bouwwerken van kunnen maken. Vooralsnog maakt N. structureel alles kapot dat ik bouw, maar hopelijk komt daar ooit verandering in!

Op het lijstje staan verder nog cadeaubonnen, een UV-zwempak van Lily Balou, omdat we binnenkort op zonvakantie gaan en ik geen zin heb om angstvallig ieder half uur mijn kind met een spuitbus factor 350 lastig te vallen. Verder is zoals eerder gezegd alles welkom en met helemaal niets aankomen is ook prima. N. is namelijk nog steeds blij met de afstandsbediening en een lege toiletrol, dus wat dat betreft is alles goed.

Wat vind jij leuke cadeau’s voor een kind van 1?

 • Simone

  De eerste verjaardag van die van ons is nog zo ver weg, haha. De cadeautjes die je hebt opgeschreven zouden wij ook kunnen vragen. Erg leuk!

  1 september 2015 at 09:41 Beantwoorden
 • angelique

  Oh heerlijk zo’n eerste verjaardag. Toet toet auto’s zijn groot succes bij jongens!

  1 september 2015 at 19:44 Beantwoorden
 • iooon

  Geen ideeën. Ik kom hier voor mijn inspiratie. 😉

  1 september 2015 at 21:53 Beantwoorden
 • Renee

  Super handig dit! Wij hebben niet zoveel familie (die we uitnodigen voor haar verjaardag) en geen vriendengroep, dus lekker kleinschalig. Ik denk dat mijn ouders een driewieler kopen en een zandbank lijkt mij ook erg leuk voor het nieuwe huis 🙂

  2 september 2015 at 16:21 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.