to top

Lotgenotencontact ;-)

Tot een aantal maanden geleden maakte ik regelmatig gebruik van Twitter om wat moeder-gerelateerde vraagjes kwijt te kunnen of om er wat opmerkingen over te maken. Ik kreeg dan vaak reacties van andere moeders die in hetzelfde schuitje bleken te zitten. Ik kende al die moeders al wel van hun blogs en op een gegeven moment waren de reacties op elkaars berichtjes niet meer bij te houden. “Zullen we er anders een whatsapp-groepje van maken?” was daarom mijn voorstel. Daar werd enthousiast op gereageerd. Ik verzamelde wat telefoonnummers, voegde iedereen samen en sindsdien maken al onze telefoons overuren.

Als ik eens een avondje niet op mijn telefoon kijk, heb ik bij terugkomst meestal ruim 500+ gemiste berichtjes terug te lezen. Ons favoriete onderwerp is by far ons nageslacht, maar we hebben het over veel meer dan dat. Over onze (post-)zwangerschapskwaaltjes, onze relaties (of het gebrek daarvan, bij een enkeling), onze twijfels, onzekerheden, geluksmomenten, onze geheimen, dromen, wensen, wat er tegenwoordig op televisie is en ranking the mom’s. Er is echt maar weinig dat wij inmiddels niet van elkaar weten, denk ik. Bovendien kunnen we voor alles bij elkaar terecht. “Welke schoenmaat heeft een kind van 11 maanden?” vroeg ik laatst toen ik in een winkelcentrum was. Van alle kanten kwam advies (maat 19-20) en ik kon direct tot een aankoop over gaan. Ik word iedere dag zo blij van mijn online-lotgenoten en onze eerste vraag van de dag: “en? Hoe was de nacht?”

Het werd dan ook hoog tijd voor een offline-meeting. Gwen nodigde ons allemaal uit in haar prachtige huisje en het leuke was dat bijna alle moeders en hun kinderen uit onze whatsappgroepje er waren. Roos en haar zoons waren er al voor mij, net als Bibian, Manon en hun kereltjes. Na mij kwamen Ioni en Eon binnen, samen met Odile en Maxim. Als laatste kwamen Jennifer en Melle en Tineke en Sofie binnen en toen waren we compleet voor de dag. Joyce en haar kinderen en Anna en Willem konden er deze keer helaas niet bij zijn. Hopelijk halen we dat snel weer in. Er was een hele berg kinderspeelgoed, allemaal heerlijke hapjes die iedereen had meegebracht, het was warm, er waren wespen (maar niemand werd gestoken, dat scheelt altijd!) en sommigen hadden zelfs een extra campingbedje meegenomen, zodat het kinderdagverblijf-gevoel compleet werd.

Na afloop vatte één van ons de middag , weer in ons vertrouwde whatsappgroepje, perfect samen: het was zo’n dag waarin je niemand écht spreekt, waarin iedereen eigenlijk voornamelijk bezig is met z’n eigen kind, maar waarbij je uiteindelijk wel oprecht kan zeggen dat je een super gezellige dag hebt gehad En dat was het inderdaad. Drukdruk omdat alle baby’s over elkaar heen krioelden, omdat ze allemaal moesten eten, drinken, een schone luier en slapen, omdat ze alle kanten op kropen, behalve de goeie. Maar ondertussen hebben wij genoten. Het was erg leuk om elkaar eindelijk in het echt te ontmoeten, om elkaars kinderen te knuffelen en om elkaars zelfgemaakte hapjes weg te schranzen.

Bedankt voor de leuke middag lieve mensen! En nu weer snel terug naar de app, jullie zijn niet bij te houden!

 

feestje1

feestje2

 • Milou

  Heerlijk zo’n appgroepje! Zeker voor de steun en even lekker van je af kunnen praten na een rotnacht.

  26 augustus 2015 at 11:11 Beantwoorden
 • Manon

  Ik vond het ook zo’n leuke dag!!!

  26 augustus 2015 at 14:18 Beantwoorden
 • Laura

  Klinkt heerlijk zo’n appgroepje! En ziet er uit als een gezellig dag!

  26 augustus 2015 at 15:47 Beantwoorden
 • iooon

  Je kent elkaar al zo goed. Dat het niet eens raar is dat je elkaar, of in ieder geval de meesten, pas voor de eerste keer ontmoet.

  26 augustus 2015 at 17:16 Beantwoorden
 • Odile

  Het blijft gek, maar ook zo mooi dat het gelijk een gevoel van ‘thuiskomen’ was toen we elkaar zagen. Het voelde hetzelfde als in de app-groep: fijn en gezellig. Ik kan nu al niet wachten op de volgende meeting!

  26 augustus 2015 at 19:39 Beantwoorden
 • Nicole

  Ohh wat leuk en bijzonder!! Kan ik ergens auditie doen haha 😉

  28 augustus 2015 at 11:21 Beantwoorden
 • Sas

  Ziet er erg gezellig uit!

  28 augustus 2015 at 21:25 Beantwoorden
 • Anneleen

  Wat een gezellige bende ! 🙂

  10 september 2015 at 19:05 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.