to top

Nieuw huis

“Er is ook nog een ander huis dat binnenkort op de markt komt. Ik denk dat dat wel iets voor jullie zou kunnen zijn. Jullie zouden eventueel een bezichtiging in kunnen plannen voor volgende week” aldus onze hypotheekadviseur in één van zijn vele mailtjes aan ons. 

Hij had de makelaar gesproken over een huis waar wij tweemaal een bod op hadden uitgebracht. Beide keren was het – erg redelijke – bod afgewezen, zonder tegenbod. Volgens de verkopende makelaar was de eigenaresse niet bereid om het huis onder de vraagprijs te verkopen. Maar, zo hadden ze gezegd, er zou dus een nieuw huis binnenkort op de markt komen. Een zelfde soort huis, maar misschien nog wel meer geschikt voor ons. Of we geïnteresseerd waren. Dat waren we zeker!

Mijn hart ging sneller kloppen toen ik het bijgevoegde pdf-je van de makelaar bekeek. Dit was mijn droomhuis. Het huis waar we al meer dan twee jaar naar op zoek waren. Een huis in de wijk waarin we willen wonen, met ruime tuin op het zuidwesten, met een prachtige keuken en badkamer en maar liefst vier grote slaapkamers! We waren bereid een compromis te maken wat betreft al bovenstaande punten, maar met dit huis hoeft het helemaal niet! We planden een bezichtiging en telden de dagen af tot we het huis konden bekijken.

Eenmaal binnen was het al snel een uitgemaakte zaak. Het huis was licht, net zo mooi als op de foto’s en stond in een gezellig straatje. Ik was verliefd op de tuin en zag direct voor me hoe we hier Nim’s verjaardagen zouden kunnen vieren, hoe we zouden barbecueën in de tuin en waar de kerstboom zou komen te staan. Maran en ik knikten wat, probeerden een pokerface te houden waar de makelaar doorheen leek te prikken en toen we na twintig minuten weer in de auto zaten wisten we genoeg. Hier wilden we wonen.

Daarna ging het allemaal razendsnel: we brachten een bod uit, de makelaar reageerde meteen met een tegenbod, wij probeerden er weer iets vanaf te snoepen en uiteindelijk kwamen we tot een overeenkomst. Afgelopen dinsdag tekenden we het koopcontract en een offerte voor onze hypotheek is aangevraagd.

Toen ik laatst een nieuwe laptop wilde kopen, deed ik er langer over om de uiteindelijke beslissing te maken. Wilde ik echt een nieuwe? Welke dan precies? Vond ik die wel goed genoeg werken? Ik ben drie keer terug geweest naar de winkel om het toetsenbord uit te proberen. Het is bizar om te bedenken dat we dit huis slechts twintig minuten van binnen hebben gezien en dat we meteen de keuze hebben gemaakt daar te willen wonen. We hebben geen onderzoek gedaan naar de buurt, hebben niet aangebeld bij de buren, geen idee hoe de zon precies staat en ik ben alweer helemaal vergeten hoe de keuken eruit ziet. Morgen, als de bedenktijd voorbij is, gaan we het huis voor een tweede keer bezichtigen. Maar ik weet nu al dat we er net zo verliefd op zijn als anderhalve week geleden.

Na twee jaar actief zoeken naar woningen, na alle frustratie die daarmee gepaard ging, was het bij dit huis meteen raak. Alsof het zo moest zijn. Uiterlijk in november gaan we verhuizen, misschien eerder. Het zal even lastig worden om afscheid te nemen van ons huidige huis, maar het is voor een goed doel.

 • Nynke

  Yay, wat fijn dat het gelukt is!
  En zo snel inderdaad! Maar hè, als het goed voelt 🙂
  Geniet van de voorpret en vast van jullie nieuwe huis!

  11 juli 2015 at 09:40 Beantwoorden
 • angelique

  Wat super! Veel succes met klussen en veel geluk in jullie nieuwe woning!!

  11 juli 2015 at 11:50 Beantwoorden
 • Desiree

  Gefeliciteerd!

  11 juli 2015 at 12:27 Beantwoorden
 • Marjan

  Gefeliciteerd! Wat leuk zeg! Veel succes straks met klussen. Geniet er van!

  11 juli 2015 at 16:33 Beantwoorden
 • Anneleen

  Wat een geruststelling! Proficiat met jullie nieuwe (t)huis! 🙂

  11 juli 2015 at 19:38 Beantwoorden
 • Milou

  Wat een goed nieuws! En inderdaad, als het goed voelt, is het goed. En dat je dan even de keuken niet meer kunt herinneren… Maakt niks uit! Heel veel plezier!

  11 juli 2015 at 20:19 Beantwoorden
 • anouk

  gefeliciteerd! wat fijn dat jullie straks een nieuwe plek hebben die helemaal naar jullie wensen is. ben heel benieuwd naar foto’s 🙂

  12 juli 2015 at 13:01 Beantwoorden
 • Maike

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Geniet van de voorpret en succes met het klussen dadelijk!

  13 juli 2015 at 16:55 Beantwoorden
 • Bianca

  Wat fijn! En het is echt zo, je moet een goed gevoel hebben bij een huis en als je dat direct helemaal hebt, dan is dat m gewoon! (Uitgezonderd van eventuele grote gebreken oid die er blijken te zijn natuurlijk..(

  19 juli 2015 at 21:39 Beantwoorden
 • Marieke

  Wat fijn Betty! Ik weet uit ervaring hoe heerlijk het is als alles na lange tijd toch op z’n plek valt. Gefeliciteerd! En vast succes met de verhuizing. 🙂

  24 juli 2015 at 10:59 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.