to top

Daar is die dan: Mama zoekt uit!

Na een aantal maanden stiekem gewerkt te hebben aan ons nieuwe project, mag ik dan eindelijk vertellen dat Mama zoekt uit’ online staat! Ik vind het behalve heel erg leuk, toch ook wel heel spannend. Want hoe zal die ontvangen worden?

Op een regenachtige dag, een paar maandjes geleden, was ik voor de zoveelste keer aan het Googlen. “Mag een baby van 6 maanden aardbei?” Na hier en daar een summier antwoord te hebben gelezen over allergie, besloot ik het eens echt goed uit te willen zoeken. ‘Waarom is er geen blog die hier écht goede informatie over heeft?’ dacht ik. Per slot van rekening had ik sinds mijn zwangerschap zo ongeveer de betekenis van iedere scheet van mij (en later van Nim) opgezocht, met steeds wisselende uitkomsten. Vaak kwam ik terecht op blogs met enorm droge kost, waar ik met mijn (post-)zwangerschapsbrein met geen mogelijkheid doorheen kwam. Of ik kwam juist op mama-forums, waar iedereen maar iets anders beweerde. Of, zoals ik eerder schreef, waren de antwoorden die ik zocht niet voldoende. Zo las ik vaak dat baby’s geen honing mochten, maar waarom niet, dat stond er dan niet bij.

Ik benaderde vriendin Esther met mijn plan om zelf blog op te zetten die een combinatie zou zijn van bruikbare informatie en persoonlijke verhalen. De afgelopen maanden hadden we vaak contact over babygerelateerde zaken. Haar dochter is drie maanden ouder dan Nim en daardoor is Es in mijn ogen een ervaringsdeskundige waar ik mijn vragen aan kwijt kon. Omdat zij ook graag schrijft, werd zij al snel mijn partner in crime. We liepen namelijk steeds tegen dezelfde vragen en onzekerheden op, zij alleen een paar maandjes eerder.

Een baby krijgen gaat gepaard met een hoop onzekerheid, hebben we gemerkt. Bij alles wat ik doe of deed, vroeg ik me tweehonderd keer af of het niet schadelijk was voor mijn ukkie. Of wat juist wel de beste keuze voor ons beiden was. Wat voor speelgoed is leuk voor een baby van drie maanden? Is het normaal dat mijn zoon met vier maanden nog geen aanstalten maakt om te rollen? Hoe laat je de huisdieren wennen aan de komst van een baby? Heeft het geven van zelfgemaakte prakjes aan je kind een meerwaarde boven ‘gewoon’ een potje open trekken? Welke luiers functioneren het best, voor de laatste prijs? Zijn er babykledingmerken die zowel leuk als verantwoord (als enigszins betaalbaar) zijn? Zoals ik al zei: mijn duim draaide overuren toen ik al dit soort vragen (en meer!!) intypte op Google. Voor ‘Mama zoekt uit’ hebben Esther en ik de afgelopen tijd op al deze vragen, en meer, passende antwoorden verzameld.

We hebben ons zoveel mogelijk gebaseerd op wetenschappelijk bewijs, maar als dat niet mogelijk was zijn we zelf op onderzoek uit gegaan en hebben we de mensen in onze omgeving de oren van het hoofd gevraagd. Onze artikelen zijn zo geschreven, dat wij hadden gewild dat we die destijds zelf hadden kunnen lezen. Hopelijk hebben anderen er nu wat aan!

Dan wil ik jullie nu met gepaste trots doorverwijzen naar ‘Mama zoekt uit’ om het eerste resultaat zelf te bekijken. Minimaal om de dag zullen er nieuwe artikelen verschijnen. Mocht je vragen, opmerkingen, tips, aanvullingen of complimenten (;-)), kwijt willen, dan horen we die graag! Veel plezier!

 • Laura

  Leuk, ik ga meteen een kijkje nemen! En meteen een handige blog voor straks, want deze maand ga ik bevallen, dus meer vragen zullen er ook gaan komen :)!

  1 juli 2015 at 12:20 Beantwoorden
 • anouk

  Heel leuk! Ga jullie daar zeker volgen

  1 juli 2015 at 12:50 Beantwoorden
 • Esther

  Hoera, het is zo ver! Ik ben ook zo benieuwd hoe het zal gaan lopen! 🙂

  1 juli 2015 at 13:23 Beantwoorden
 • iooon

  Leuk leuk!!

  1 juli 2015 at 14:21 Beantwoorden
 • Dita

  Super leuk!!

  1 juli 2015 at 15:49 Beantwoorden
 • stien

  Superleuk! blijft Bettyblogt.nl nog bestaan of stop je daarmee?

  1 juli 2015 at 17:49 Beantwoorden
 • Anneleen

  Oh wat leuk! Ik ga meteen een kijkje nemen 🙂

  11 juli 2015 at 19:37 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.