to top

Update

Na 643 concepten te hebben geopend en weer te hebben afgesloten, wil ik jullie maar gewoon weer eens een globale update geven. Om te laten weten dat het echt nog wel goed met ons gaat, maar ook om te laten weten dat ik het momenteel nogal druk heb. OkΓ©, gaan we!

Nieuwe blog

Op 1 juli hoop ik mijn nieuwe blog online te plaatsen. Samen met vriendin en mede-mama Esther zijn we achter de schermen al een tijd bezig met het voorbereiden van onze nieuwe site. Het gaat een mama-blog worden waarin we allerlei zaken rondom het moederschap eens extra onder de loep gaan nemen. Wat zijn nou Γ©cht de (wetenschappelijk bewezen) voordelen van borstvoeding? Is het echt nodig om dure Pampers om je baby’s billen te vouwen, of volstaan andere – goedkopere – merken ook? Wat beweegt vrouwen om een kind te willen? Wat is babygebarentaal, wat zijn de voordelen en hoe pak je het aan? Dit zijn slechts een greep uit de velen vragen waar Esther en ik de afgelopen maanden antwoord op hebben gezocht. En binnenkort gaan we dus online. Heel spannend, en vandaar dat ik op mijn eigen blog dus wat stiller ben. In de schaarse uurtjes dat mini slaapt, ben ik dus (ook) hard aan het zoeken, lezen en schrijven voor blog #2, dus. Binnenkort meer! πŸ™‚

Nim

Vorige week schreef ik al dat onze baby steeds meer pogingen tot staan doet. Hij had toen mijn hulp nog heel hard nodig, om niet plat op zijn snufferd te vallen. Inmiddels heeft meneer het staan onder de knie en doet hij het overal. Met of zonder mijn hulp. Bovendien wil hij het staan naar een nieuw level tillen: hij onderneemt pogingen om van bank naar tafel te stappen en probeert op de tafel of op de bank te klimmen. Soms zelfs met succes. Ik sta regelmatig met open mond (en samengeknepen billen, want ik vind het toch wel eng) te kijken naar de ontwikkeling die mijn mini-zoon doormaakt. Ik heb de afgelopen dagen verbaasd wat filmpjes terug gekeken van een aantal maanden geleden. Het is ongelofelijk hoe snel Nim zich heeft ontwikkeld en ik vind het geweldig. Voordat ik eenmaal aan een nieuwe stap in zijn leven (deze dus bijna letterlijk) ben gewend, doet hij er alweer een schepje bovenop. Meneer wijst tegenwoordig ook van alles aan – iets dat ik volgens mijn fotoboeken – als baby ook deed. Bovendien zegt hij vaak ‘mamamam’, wat ik gewoon goed reken als eerste woordje. Go kleine man van mij! Ik ben supertrots op je! <3

Huis

Ah, ja. Onze zoektocht. Ik wil er eigenlijk niet teveel over zeggen, maar een tijdje geleden liepen we tegen een huis aan dat we graag wilden kopen. Het was zeker niet ons droomhuis, maar we zagen ons er wel zitten. Het was af en het was betaalbaar en het stond in de buurt waarin we graag wilden wonen. We deden een bod, maar dat werd direct door iemand anders overboden. Het bieden werd steeds hysterischer en wij besloten uit te stappen. Doei, zoek het uit. Inmiddels hebben we een nieuw huis gevonden waar we serieuze interesse in hebben. We hebben een bod uitgebracht, maar de verkopers lijken vooralsnog niet heel happig. We wachten het af en kijken ondertussen verder. Nu we beter voor ogen hebben wat we echt willen en waar we precies willen wonen, zien we opeens veel meer mogelijkheden. Dus als dit huis het niet wordt, zijn er nog andere opties. Overigens betekent dat wel dat we waarschijnlijk binnen afzienbare tijd gaan verhuizen. Een heel gek idee! Ik wil het namelijk al een tijdje en kan niet wachten tot we eindelijk een koophuis hebben waar we echt alles aan kunnen doen om het helemaal naar onze smaak te maken. Maar aan de andere kant is dit wel het huis waarin we getrouwd zijn, waarin ik zwanger was en waarin Nim z’n eerste nachten heeft doorgebracht. Het zal wel even slikken zijn om hier ooit weg te gaan.

Huishouden

En vanwege die mogelijke verhuisplannen, is bij mij ook weer een soort nesteldrang 2.0 losgebarsten. Ik wil geen overbodige zooi meeslepen naar een nieuw huis, dus eigenlijk wil ik zo snel mogelijk gaan opruimen. Ik wil kleding wegbrengen, die ik nooit meer aan doe. Ik wil kasten uitzoeken en uitruimen. Ik wil eigenlijk ons lelijke servies en onze goedkope Ikea-pannen uit onze studententijd omwisselen voor degelijke exemplaren. Ik wil zo veel, maar eigenlijk heb ik daar met mijn stuiterende, zichzelf steeds in gevaar brengende zoon, weinig tijd voor.

Zoals jullie zien is het nogal druk. Ik wil veel, zowel online als offline, maar niet alles lukt. Niet erg, want voorlopig hebben we nog geen huis en ook geen verhuisdatum. En wat betreft mijn nieuwe blog, komt het wel goed. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Tot die tijd (en daarna ook!) probeer ik jullie op mijn persoonlijke blog meer over mezelf op de hoogte te houden. Maar mochten er toch een tijdje geen updates online komen, dan weten jullie waarschijnlijk waarom! πŸ™‚

 • Kim

  Gaaf dat je met Esther een mamma blog gaat opstarten! Ik ben heel erg benieuwd. πŸ™‚
  Succes met alles de komende tijd!
  Liefs Kim

  22 juni 2015 at 12:36 Beantwoorden
 • Manon

  Yay! Ben zo benieuwd naar jullie blog πŸ˜€

  22 juni 2015 at 13:31 Beantwoorden
 • iooon

  Nesteldrang 2.0 mooie bewoording. Daar heb ik dus ook last van. Zo tijd om te verhuizen! Koper meldt u!!!

  22 juni 2015 at 21:10 Beantwoorden
 • Mendy

  Jeetje…wat gaat Nim snel zeg! Mijn zoontje tijgert alleen nog maar achteruit en heeft de aanzet tot kruipen. Hij scheelt 9 dagen met Nim! Go Nim! Succes met de huizenjacht! Is altijd zo’n spannende tijd…

  23 juni 2015 at 20:34 Beantwoorden
 • Sanne

  Leuk dat je een blog met Esther gaat beginnen! Ik ben heel erg benieuwd! Succes!

  25 juni 2015 at 13:55 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.