to top

After wedding-tag

Ik zag laatst bij Joyce de ‘after wedding’-tag langskomen en die vond ik erg leuk om te lezen. Omdat onze eigen bruiloft alweer bijna twee jaar (!!!) achter ons ligt, leek het me leuk om deze alsnog in te vullen. Ik moet namelijk toegeven dat ik nog regelmatig mijn trouwalbum doorblader, dat ik laatst stiekem mijn trouwjurk weer eens heb aangetrokken en dat ik laatst met tranen in mijn ogen filmpjes van de bruiloft heb terug gekeken. Sentimentele aap, maar als het om zo’n bijzondere dag als je bruiloft gaat, mag dat. Vind ik. Hoe dan ook: ik ga nog even ongegeneerd door met herinneringen ophalen!

 

Wat was het eerste dat je dacht of voelde na de ceremonie?
Gedurende het plannen van mijn bruiloft, keek ik met gemengde gevoelens naar de ceremonie. Eigenlijk vind ik het doodeng om in het middelpunt van de belangstelling te staan, dus ik vond het verschrikkelijk spannend. Aan de andere kant keek ik er natuurlijk heel erg naar uit om samen met Maran, in mijn prachtige jurk in dat kerkje te staan en eindelijk écht te gaan trouwen. Onze ceremonie was, als ik het zelf mag zeggen, geweldig. We kregen last minute een invallende ambtenaar van burgerlijke stand toegewezen, maar die heeft het echt perfect van haar voorganger overgenomen. Ze maakte er een luchtige, vrolijke ceremonie van, waarin onze liefde voor elkaar (en de mensen om ons heen) centraal stond. Ik heb er veel meer van genoten dan ik van tevoren had gedacht. Nadat de ceremonie was afgelopen, dacht ik een aantal dingen:

 • Yay, nu zijn we echt getrouwd!
 • Waar is de champagne?
 • Feestje!!!

 

Wat was het leukste moment van de bruiloft?
Dat waren twee momenten, die allebei nog vóór de ceremonie plaatsvonden. Ten eerste het moment waarop Maran en ik in het huisje/opslaghok achter de kerk zaten te wachten samen. We waren allebei een beetje gespannen, maar niet zo erg als ik had verwacht. We hadden een de fotoshoot achter de rug en waren ons aan het verheugen op wat er verder nog zou komen.
Het andere leukste moment was toen Maran en zijn moeder al richting de kerk gingen en mijn vader en ik nog achterbleven in het huisje. “Pap, zijn er al veel mensen?” “Ja zeker mop, het zit zeker half vol!” waarop ik enigszins teleurgesteld scheen te kijken. Ik had namelijk op minstens de helft meer gerekend en vond het jammer dat er blijkbaar zo veel mensen niet waren gekomen. Toen mijn vader mijn teleurgestelde gezicht zag, moest hij lachen. “Nee hoor schat, er moeten zelfs mensen boven zitten, zo druk is het!” Daarop wandelden we naar de kerk, waar we binnen mensen hoorden klappen voor Maran en zijn moeder en waarop ik wist: dit is hét moment. Daar gaan we!
Oh en als ik toch bezig ben: het moment waarop Maran en ik elkaar voor het eerst als man en vrouw een zoen gaven, en iedereen in de kerk ging klappen, was toch ook wel erg bijzonder <3

 

Wat is jouw favoriete trouwfoto?

Deze, denk ik. Hier was de ceremonie net afgelopen, waren we opgelucht en gaf Maran mijn lieve neefje een high five.

Deze, denk ik. Hier was de ceremonie net afgelopen, waren we opgelucht en gaf Maran mijn lieve neefje een high five.

Of deze. Waarop ik met mijn vader de kerk in kom en we elkaar lachend aankijken.

Of deze. Waarop ik met mijn vader de kerk in kom en we elkaar lachend aankijken.

Of deze. Omdat ik hem heel sprookjesachtig vind <3

Of deze. Omdat ik hem heel sprookjesachtig vind <3

Of deze, van mijn oma en mij. Omdat ik hem zo ontzettend lief vind!

Of deze, van mijn oma en mij. Omdat ik hem zo ontzettend lief vind!

En dan mag deze ook niet ontbreken. Van hét moment!

En dan mag deze ook niet ontbreken. Van hét moment!

Och, en deze <3 Van de handen van mijn ouders. Zo lief! Onze ouders zijn heel belangrijk voor ons en ze hebben een belangrijke rol gespeeld in de bruiloft en de aanloop er naartoe.

Och, en deze! Van de handen van mijn ouders <3 Onze ouders zijn heel belangrijk voor ons en hebben een grote rol gespeeld op onze bruiloft en de aanloop er naartoe. 

Oké duidelijk. Ik kan niet kiezen.

 

Is er iets dat je achteraf anders had willen doen?
Ondanks dat het een fantastische dag was, had ik inderdaad wel iets anders willen doen. We vieren ons trouwfeest namelijk op een partyboot, die ons voor onze deur op kwam halen. Met ruim 120 mensen stonden we op de kade, te wachten tot het feest kon beginnen. We hadden de kapitein van tevoren gevraagd of hij om 10 uur ’s avonds nog even een tussenstop voor ons huis wilde maken, zodat mensen eventueel naar huis konden gaan. Wat ik niet wist, was dat de muziek dan een tijd lang uit moest, vanwege geluidsoverlast op de kade. De muziek is ongeveer drie kwartier uit geweest en daarna ging het feest verder, maar ik baalde achteraf toch wel van dat ‘dode’ moment. Ondanks dat was het een onwijs tof feest, maar ik had er nóg langer – zonder onderbreking – van willen genieten. Bovendien gingen er erg weinig mensen om 10 uur naar huis, dus we hadden net zo goed geen stop kunnen maken.

 

Voel jij je anders, nu je getrouwd bent?
Nee, dat denk ik eigenlijk niet. Ik had daarvoor ook wel het gevoel dat Maran en ik bij elkaar hoorden en de intentie om voor altijd bij elkaar te blijven, was voor de bruiloft ook. Maar ik vind het wel heel speciaal om nu dezelfde achternaam te hebben (Nim ook) en dat we elkaar ‘man’ en ‘vrouw’ kunnen noemen. Ook vind ik het onwijs bijzonder om een bruiloft te hebben meegemaakt. Die dag was écht één van de mooiste dagen van mijn leven (cliché alert!) en de aanloop er naartoe was ook geweldig.

 

Had je een thema? Zo ja, wat voor thema?
Ik ben gek op pastelkleurtjes en dat vind ik goed bij een bruiloft passen, dus we hadden de bloemen, versiering en ballonnen allemaal in pasteltinten besteld. Ook hadden we op de uitnodiging gezet dat het een pastel-kleurenthema was, maar dat mensen zich daar niet per se iets van aan hoefden te trekken. Veel mensen hebben dat wel gedaan, wat ik erg tof vind als ik de trouwfoto’s terugkijk.

 

239

Op de partyboot!

Die bloemen! <3 Die boos kijkende man is trouwens de bode van de gemeente. Was een lieverd, hoor!

Die bloemen! <3
Die boos kijkende man is trouwens de bode van de gemeente. Was een lieverd, hoor!

 

Heb je gehuild op de bruiloft?
Nee, maar daar was ik wel ‘bang’ voor! Ik zag het al voor me: mijn make-up uitgelopen en knalrode ogen van het huilen… Gelukkig had ik tijdens de dag zelf helemaal niet de drang om te huilen. Ik kon alleen maar lachen. De dag na onze bruiloft heb ik overigens wel de halve ochtend gehuild. Toen we alle lieve kaartjes aan het lezen waren en aan het nagenieten waren en de eerste foto’s van gasten op Facebook kwamen… <3

 

Staat er iets gegraveerd in de ringen?
‘Stainless steel’. Ik had al een schitterende verlovingsring en vond geen enkele andere ring ook maar een beetje mooi. Maran houdt niet van sieraden. Voor de ceremonie hadden we dus een setje vriendschapsringen gekocht voor €35,-. Ik draag mijn ring overigens wel nog. Hij heeft toch een bijzondere lading.

 

Hadden jullie een openingsdans?
Nee. We zijn allebei niet hele indrukwekkende dansers en hadden geen zin om van tevoren iets in te studeren. En een beetje tegen elkaar aan dansen hebben we later op de avond natuurlijk wel gedaan, maar daar wilden we niet per se een momentje van maken.

 

Tussen het dansen door toch nog even poseren.

Tussen het dansen door toch nog even poseren.

 

Wat voor bloemen had je? 
Ik heb geen verstand van bloemen, maar ik had een schitterend boeket met pastelkleurige bloemen gevraagd en gekregen. Mijn enige eis: er mochten niet van die witte pluis-bloemetjes in zitten die je in van die jaren ’80 boeketten (en nu soms ook, helaas) vaak ziet. Gelukkig had de bloemist dit serieus genomen!

 

Bruiloft (96)

 

Zo. Zucht. Heerlijk 🙂

 

Bedankt voor het lezen!

 • Whitney ♡ Whtnysworld

  Wat leuk om te lezen! Mooie foto’s ook.. en super gaaf op een boot. Ik wil ook zo graag trouwen al weet ik dat we ook nu happy zijn. Maar zie het al helemaal voor me. Een feestje met onze kindjes er nu ook bij.. ik wacht nog even (on)geduldig af tot hij mij eindelijk vraagt haha. .

  9 mei 2015 at 15:16 Beantwoorden
 • Nicole

  Ooooh zwijmel bij die foto’s!
  Echt enorm mooi zeg.
  En mooi boeket had je ook!\

  Deze tag sla ik even op hihi..

  9 mei 2015 at 15:29 Beantwoorden
 • Manon

  Ik ga dit even heel subtiel aan mijn vriendje (-_-) laten lezen hahahaha. IK WIL OOK

  9 mei 2015 at 15:49 Beantwoorden
 • Lisa

  Wat heerlijk om te lezen! Prachtige foto’s, de sfeer komt echt heel goed over. Ik wou ‘vroeger’ nooit trouwen maar nu ik de juiste vent heb gevonden.. 😉

  9 mei 2015 at 18:08 Beantwoorden
 • Daantje

  Wat een leuke vragenlijst! Ik heb hem ook overgenomen, leuk om even terug te denken aan onze trouwdag op deze manier 😀

  http://trouwenvoorgroentjes.blogspot.nl/2015/05/after-wedding-tag.html

  9 mei 2015 at 19:07 Beantwoorden
 • Joyce

  He wat leuk dat je hem hebt ingevuld. Ik heb sommige stukken met een traantje gelezen. Zo mooi om over anderen hun bruiloft te lezen.

  9 mei 2015 at 21:58 Beantwoorden
 • Jennifer

  Wat dat betreft is het jammer dat je zo’n dag – in principe – maar één keer in je leven mee kunt maken. Maar goed, een baby maken en bevallen en kramen is dan wel weer iets dat je vaker zou kunnen meemaken, en wat sociaal wat verantwoorder is. 😛

  9 mei 2015 at 22:39 Beantwoorden
 • Kelly caresse

  Wat heerlijk om te lezen dit Betty! Je prachtige jurk, de mooie foto’s, je ervaringen, geweldig! Over 5 dagen is mijn grote dag en ik kan echt niet wachten. Vond het zo leuk je trouwalbum bekeken te hebben

  10 mei 2015 at 07:10 Beantwoorden
 • dina

  Whaha, stainless steel. Ik dacht even dat het een nerdy verwijzing was naar nimmer roestende liefde 😉

  10 mei 2015 at 08:04 Beantwoorden
 • Anneleen

  Wat een prachtige foto’s! 🙂 Lijkt me een fantastische dag!

  11 mei 2015 at 20:49 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.