to top

Little Frog draagdoek: mijn ervaring

Toen Nim net was geboren, leek het me fijn om hem te dragen in een draagdoek. Hij had last van krampjes en ik had gelezen dat troost kon bieden om je uk dan heel dicht bij je te dragen. Ik bestelde de draagdoek van Little Frog, omdat die redelijk betaalbaar was. Eerst maar eens kijken hoe ik dat vond, dat dragen. Nim is inmiddels een half jaar oud en met de krampjes hebben we gelukkig al tijden afgerekend. Ik wil jullie toch eens vertellen wat ik van mijn draagdoek vind. Gebruiken we hem vaak? Hoe is hij in gebruik? Nou ja dat soort dingen, gaan we!

 

Ik zal beginnen met vertellen dat de Little Frog draagdoek een schandalig lange doek is. Als je hem helemaal uit vouwt, kan je er in een voetbalstadion makkelijk een kwetsende monoloog op schrijven voor de tegenpartij. Het was dan ook aardig oefenen hoe het ding precies gebruikt zou moeten worden. Want ik zou me als een mummie, met baby en al, in kunnen wikkelen, maar dat was niet helemaal de bedoeling. Na een aantal filmpjes te hebben bekeken op Youtube, durfde ik het aan. En eigenlijk was het best te doen. Vooral met een kleine baby die nog weinig beweegt, kun je rustig de tijd nemen om te ontdekken hoe het knopen precies in z’n werk gaat. Ik had in het begin wel nog hulp van Maran nodig, omdat ik bang was dat ik Nim per ongeluk zou laten vallen, terwijl ik druk bezig was met allerlei delen van de doek strak aan trekken.

 

Naast dat oefenen met knopen, vond ik het ook vrij lastig om in te schatten wat Nim en ik aan moesten trekken, als we er met de draagdoek op uit wilden. Moest ik hem wel of geen jasje aan doen? Zou ik zelf mijn jas aan doen? Maar gaandeweg werd het (ook met veel hulp van Manon ;-)) wel duidelijk wat het meest comfortabele was. Het vroeg wat uitzoekwerk, maar na een tijdje werd het dragen dus steeds gemakkelijker.

 

Ik vond en vind het ook erg leuk om te doen. Mijn hompje weer heel dicht bij mij, zoals het ooit ook was. Het heeft iets gezelligs om zo samen knuffelend rond te wandelen. Bovendien heeft Nim zo de mogelijkheid om de wereld goed te bekijken. Als hij in de draagdoek zit is hij zowel verlegen als bijzonder geïnteresseerd in alles om hem heen. Hij heeft een stuk minder praatjes als normaal – wanneer we samen buiten zijn – maar hij kijkt als een dolle in het rond. Erg leuk om te zien dat hij er zo’n plezier in heeft. Wat ik ook prettig vind aan dragen, is dat ik minder zooi hoef mee te sjouwen dan wanneer ik de kinderwagen mee zou nemen. Dat bakbeest bestaat uit meerdere delen en, ondanks dat ik er heel blij mee ben, is het toch wel even een gedoe om hem de auto in te krijgen. Een draagdoek heb je natuurlijk zo meegenomen.

 

Voor het eerst op pad met de draagdoek. Kijk mama, zonder handjes! ;-)

Voor het eerst op pad met de draagdoek. Kijk mama, zonder handjes! 😉

 

Is er dan niets onprettig aan dragen? Hmm, dat is niet helemaal waar. Ik zou Nim bijvoorbeeld niet meenemen in de draagdoek als ik zou weten dat we een twee uur durende boswandeling zouden gaan maken. Met een pasgeboren baby is dat nog wel te doen, maar nu Nim ruim 8 kilo weegt, vind ik het best zwaar. Misschien ben ik daarin een mietje, of doe ik iets niet goed, maar na een uitstapje naar de supermarkt, voel ik het wel in mijn rug. Bovendien kijk ik altijd even op tegen die toestand met het knopen. Het is best wel even een werkje iedere keer om mini in de doek te hijsen en die op alle plekken goed aan te trekken, vind ik.

 

De draagdoek wordt door ons dus voornamelijk gebruikt voor de wat kleinere stukjes. Even snel een boodschapje doen of een blokje om, dan is de draagdoek ideaal. Ook gebruik ik hem wel eens als Nim huilerig is en ik echt iets wil doen. Dan is hij toch dichtbij me, en heb ik mijn handen vrij.

 

Hebben jullie een draagdoek en gebruiken jullie die vaak?

 • Saskia

  Mijn zoontje heb ik ook gedragen met een doek die ik van iemand had geleend. Nu met een tweede kindje willen we er een gaan aanschaffen. Wel lastig, er is zo veel keuze!

  31 maart 2015 at 07:49 Beantwoorden
 • Gwen

  Ik vind het met een 2e kindje erbij helemaal onmisbaar, ik draag Quinn zoveel meer dan Olivia, vooral om ook iets met haar te kunnen ondernemen. Ideaal! En idd: ik denk dat je hem niet strak genoeg hebt als je het voelt in je rug … Bij Olivia was ik er ook veel minder vaardig in dan nu.

  31 maart 2015 at 08:55 Beantwoorden
 • Vicky

  Wij hebben een draagdoek & draagzak, beiden geleend. Het doek heb ik in het begin enkele keren gebruikt, als onze dochter klein was en een kinderwagen niet kon (bv op een manege). De draagzak gebruik ik als ik snel even naar de winkel moet en niet met de kinderwagen wil zeulen. Ik heb eerlijk gezegd een beetje schrik voor haar rug / beentjes als ze zo in een draagzak hangt. De draagzak is wel handiger om alleen aan te doen. Maar ik zie me er ook geen kilometers mee doen.

  31 maart 2015 at 10:15 Beantwoorden
 • Odile

  Leuk geschreven weer! Bij een volgend kindje ga ik ook een draagdoek aanschaffen. Lekker je kindje geborgen bij je houden. Ideaal, lijkt me, zeker als dat ook een huilbaby is net als Maxim. Ik heb hem overigens wel gedragen in een draagzak van Lodger maar man, dat is echt killing voor je rug!

  31 maart 2015 at 15:15 Beantwoorden
 • Colinda

  Hier hebben we zowel een draagdoek als zelfs 2 draagzakken,
  1 tula baby voor mijn meisje van 8 maanden en onze oudste van 2,5 wordt nog gedragen in een tula todler. En ik heb nergens last van, ik vind een draagzak echt zo handig zeker nu ik 2 kindjes heb.

  1 april 2015 at 15:23 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.