to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 12

Afgelopen weekend waren wij met mijn ouders in Centerparcs, waar we ontzettend genoten (maar ook verschrikkelijk slecht geslapen) hebben. De dagen daarna waren vrij druk, waardoor we steeds achterlijk vroeg al op bed lagen. Inmiddels ben ik een beetje bijgeslapen en is het tijd voor mijn allerlaatste BZV-column.

 

Want het zit erop mensen. De meeste boeren hebben hun vrouw gevonden en de anderen kunnen, als ze dat willen, nog eens een brief of een tulp van papier maché uit de postzak vandaan vissen om het avontuur opnieuw aan te gaan. We hebben weer een mooi seizoen gehad, met opbloeiende romances tussen de lammetjes, ongemakkelijke stiltes aan de eettafel, handtastelijke boeren die er geen genoeg van kregen en boeren die het allemaal even niet meer zagen zitten. Het was ook het seizoen van de harde media, zei Yvon. Paparazzo’s lagen in de berm bij Tom en ook de andere boeren is die ellende helaas niet bespaard gebleven. Nu moet ik toegeven dat ik ook wekelijks ben los gegaan over de boeren. Ik heb altijd geprobeerd dat zo respectvol mogelijk te doen en ik hoop dan ook dat ik niemand voor het hoofd heb gestoten. Hoe dan ook: vandaag even de laatste keer. En wie weet doe ik het een volgend seizoen gewoon weer 🙂

 

Tom
We beginnen vandaag maar eens bij boer Tom. God’s gift to akkerbouw en het vrouwelijke deel van de Nederlandse bevolking. Want sjongejonge wat had die vent het toch allemaal mee. Sexy blonde manen, twinkelende oogjes en goed figuur. Die had BZV toch helemaal niet nodig, zeiden we allemaal enigszins boos tegen elkaar, toen Tom zichzelf had voorgesteld. Want waarom ging hij met z’n overall niet lekker naar de plaatselijke kroeg om een vrouw aan haar haren mee terug naar zijn boerderij te slepen en maakte Tom geen ruimte voor een ongemakkelijke, stotterende boer met rode wangetjes die zonder Yvon niemand kon vinden?
Toch bleek dat helemaal niet zo gemakkelijk. Tom kreeg dan wel een recordaantal brieven, uiteindelijk is hij degene die met lege handen staat. De vlinders ontbraken namelijk. Zowel bij hem als bij Rimke. Meer dan ‘goeie vrienden’ zijn ze dan ook niet, helaas. Al zal het me niet verbazen als ze elkaar inmiddels überhaupt al niet meer spreken. De citytrip zag er al niet zo romantisch uit als ik me in mijn dromen had voorgesteld, dus dat het uiteindelijk op niets uit zou lopen verbaast me eigenlijk niet. Ik vind het wel ontzettend jammer voor die arme Tom. Aan tafel bij ‘De wereld draait door’ vertelde hij dat hij had moeten kotsen, toen hij op een ochtend nietsvermoedend zijn schuur uit reed en er een paparazzo in de berm bleek te liggen. Ik kan me ontzettend voorstellen dat hij daarvan geschrokken moet zijn. Heel Nederland had een mening over hem, en uiteindelijk moet hij alsnog iedere middag zelf zijn eitje bakken. Nu hoop ik met heel mijn hart dat er tussen die 1800 briefschrijfsters alsnog iemand blijkt te zitten die de liefde van Tom’s leven is. Dat hij nooit meer Yvon, haar hond of een cameraploeg nodig heeft om iemand te vinden waar hij de rest van zijn leven mee kan delen. Succes Tom! Het is je gegund!

 

Theo
Ook Theo is nog vrijgezel. Aan zijn deelname aan BZV heeft hij goede vriendin Nancy overgehouden, maar meer niet. Ze heeft het naar eigen zeggen nog wel geprobeerd, maar Theo bleek te stug. Als ze samen waren, was het leuk, maar zodra ze het erf af reed, was Theo haar alweer vergeten. Ach, lieve Theo, wat jammer toch! Ook jou had ik het zo ontzettend gegund om iedere avond een door Nancy gemaakt prakje naar binnen te kunnen werken, daar in die enigszins kille keuken van je. Maar het heeft niet zo mogen wezen. Ik moet Nancy wel meegeven dat ze het, voor zover wij konden zien, echt heeft geprobeerd. Ze lijken het bovendien echt wel gezellig te hebben samen. Maar als er niet meer is, komt dat ook niet meer.
Lieve Theo, die zelf zo verbaasd was dat hij mee mocht doen aan het programma, heeft niet de vrouw van zijn leven gevonden. Maar wie weet is er wel een vrouw die naar aanleiding van de uitzendingen linea recta naar de boerderij besluit te rijden en nooit meer het erf af komt. Ik hoop het.

 

Geert
Het verbaasde me dat Hetty en Geert samen aanschoven bij Matthijs van Nieuwkerk. In de terugkomaflevering hielden ze namelijk nog een slag om de arm, wat hun relatie betreft. Hetty kon best leven met Geert’s adhd, maar het mocht wel íetsje minder. Dat lijkt Geert te zijn gelukt, want Hetty heeft haar luxe penthouse te koop gezet en wil zich bij Geert in Groningen voegen. Aan tafel bij DWDD verklaarde Geert erg veel last te hebben gehad van zijn bijnaam (Geile Geert) en van verschillende media aandacht. Hij vond dat er door sommige journalisten bijzonder respectloos met hem en zijn familie is omgegaan. Arme Geert. Hopelijk heeft al het gesnuffel en gefriemel die ellende voor een deel goed gemaakt. Gelukkig verklaarde hij wel dat hij het zo over zou doen, als dat zou moeten. Hij had tenslotte zijn grote liefde gevonden, en dat was het hem helemaal waard.

 

Bertie
Heel eerlijk? Ik gaf Bertie geen kans, toen we keer op keer die ongemakkelijke stilte zagen. Het was zo’n ongezellige bende daar in Zeeland, dat ik had verwacht dat Bertie met lege handen zou overblijven. Niets bleek minder waar, want Esther viel als een blok voor haar. Ondanks de stilte, de mist en de altijd lege koelkast. Als je zelfs onder die omstandigheden nog verliefd kunt worden, dan weet je dat het goed zit. En dat zit het dus ook. Overal waar ik Bertie en Esther in de media zag komen de afgelopen dagen, hielden ze liefdevol elkaars hand vast en hadden ze beiden een enorme grijns op hun gezicht. Wat is het toch heerlijk dat zo’n programma als Boer zoekt vrouw daarvoor kan zorgen. Oké, je moet als boer zijnde even wat paparazzi vanachter je mesthoop vandaan schoppen, maar dan heb je blijkbaar wel wat. Was het jullie trouwens ook opgevallen dat Bertie een heel ander mens leek de afgelopen dagen in vergelijking met wat we tijdens de logeerweek te zien kregen? Alsof ze helemaal was opgebloeid. Gelukkig maar en ik gun haar, Esther en hun twee kleine hondjes nog een heel lang en gelukkig leven samen.

 

Jan
Tot slot onze Jan. Die verklaarde in september aan Yvon dat hij zijn werk altijd boven een eventuele relatie had geplaatst. Hij had het altijd belangrijker gevonden om zijn bedrijf uit te bouwen, dan de liefde van zijn leven te vinden. Inmiddels lijkt die instelling compleet te zijn veranderd. Hij glimlacht van oor tot oor en Rianne lacht net zo hard met hem mee. Allebei hebben ze in hun zoektocht naar de liefde van hun leven niet veel geluk gehad. Rianne’s ex-verloofde overleed plotseling en Jan’s ex verliet hem, nadat ze hem met een wanstaltig interieur had opgezadeld. Ik zal nooit meer dat tenenkrommende moment met de geschminkte gezichten in de circustent vergeten, maar het was het allemaal waard. Dus alsjeblieft Jan, ga op je knieën, trouw desnoods volgende week in Las Vegas, maak vervolgens 15 kinderen en laat elkaar nooit meer gaan!

 

Ik vond het een mooi seizoen en ik hoop dat er volgend jaar weer één op het programma zal staan. Want wat moeten we in die grijze Nederlandse winter anders dan een beetje lachen om ongemakkelijke momenten van een vijftal boeren? Om uiteindelijk vertederd toe te kijken als ze de liefde van hun leven gevonden blijken te hebben. <3

  • Willemijn

    Je verslagen waren heerlijk Betty, zo ook deze laatste. Bedankt voor het vermaak de afgelopen weken!

    26 maart 2015 at 21:32 Beantwoorden
  • Manon

    Jaaaa volgend seizoen weer hoor! Ik hoop dat er een volgend seizoen komt…

    27 maart 2015 at 07:51 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.