to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 10

Even los van de aflevering van gisteravond, een huishoudelijke mededeling: sorry voor het feit dat er nagenoeg alleen maar ‘Boer zoekt vrouw’-beschrijvingen online zijn gekomen de laatste tijd. Ik had te maken met een zwaar verkouden baby en dat typt niet zo lekker. Inmiddels is de snot een beetje opgedroogd tot een korstig laagje onder onze neus en kan ik voorzichtig aan proberen al die halve stukjes in mijn concepten-map eens af te maken. Dus hopelijk komen er binnenkort ook niet boer-gerelateerde stukjes online! 

 

Dan nu even over aflevering 10. Om 8 uur stopte ik ons kleine mannetje in bed, dus ruim op tijd zaten Maran en ik op de bank klaar voor de ontknoping van de logeerweek. Nu echt, want nu zouden ook Bertie en Geert hun keuze bekend maken en daarna was er geen weg meer terug. Denk ik. Want het is niet echt mogelijk om, als het met de eerste keuze niet blijkt te lukken, de tweede keuze weer op te bellen. Hopelijk hoeft dat ook niet en hebben alle boeren de liefde van hun leven gevonden. Als we het voorstukje van volgende week mogen geloven, waarin er heel wat wordt af gezoend (Door iedereen! Ook door Theo en Nancy!!! HOERA!), zit dat wel goed. Maar eerst dus even over de afgelopen uitzending.

 

Tom
Nadat Tom Leonie naar huis had gestuurd, besloot hij een feestje te organiseren. De mannen stonden in zijn bedrijfsruimte aan wat biertjes te lurken, de vrouwen hadden het in de keuken over hoe Rimke de logeerweek met zijn drietjes had overleefd. Totdat Rimke van Tom de broodjes beenham moest gaan maken. Vervolgens was het tijd om die gezamenlijk op te eten en hield Tom een ietwat ongemakkelijke, maar wel hele lieve, toespraak. Hij is geloof ik wel erg gek op zijn blonde, Friese vriendinnetje. Aan haar gevoelens twijfel ik nog een beetje, al zou het natuurlijk ook goed kunnen dat ze nog wat verlegen is.
Later in de uitzending bracht Tom de vader van Rimke een bezoekje op diens boerderij in Friesland. De vrolijke man was onverstaanbaar, maar aan zijn gezichtsuitdrukking te zien zag hij het wel zitten met Tom als schoonzoon. Die had namelijk een kitten in een kartonnen doos én een gigantische bos tulpen meegenomen. Als we met z’n allen nog niet verliefd waren op Tom, dan werden we dat nu wel. Want een kitten en tulpen op zo’n eerste, echte date, dat willen we allemaal (op Jan na…) wel! Blijkbaar ook als schoonvader.

 

Jan
Ik had verwacht dat we van Jan en Rianne alleen maar wat beelden van een gesloten slaapkamerdeur zouden zien, maar dat bleek niet het geval. We kregen namelijk een kijkje in Rianne’s huis en daar kan ik een boek over schrijven. Zij heeft een aantal jaar geleden namelijk haar toenmalige verloofde verloren door een verkeersongeluk en dat was overal aan te merken. Het huis hing vol met veelbetekenende foto’s van de twee in gelukkigere tijden. We zagen foto’s van een stralend koppel op vakantie, tijdens feestjes en een foto waarop Rianne ten huwelijk werd gevraagd. Het moet ergens dan ook vrij pijnlijk geweest zijn voor Jan om zo met zijn neus op al die fijne (en inmiddels misschien ook pijnlijke) herinneringen gedrukt te worden. Naast alle foto’s van Rianne’s ex-verloofde (noem je dat ook zo als die overleden is?), hingen er ook hele muren vol met foto’s van paarden. Wat ik persoonlijk een onoverkomelijke afknapper zou vinden. Dat is niet eens schattig en charmant als je 12 bent, laat staan als je een volwassen vrouw bent. Maar daar heeft Rianne zich niks van aangetrokken. Sterker nog: ze had vier enorm harige katten in huis rondlopen én een babyfoon mét app op haar telefoon, om haar katten dag en nacht in de gaten te kunnen houden. Ik kon de teleurstelling in Jan’s ogen zien en ik hoop oprecht dat het wat katten- en paardengekte een klein beetje minder zal worden, naarmate Jan meer in haar leven komt. Als Jan nog wil, want hij liet zich ook wel erg opnaaien toen hij even voor een rood licht moest wachten.
Hoe dan ook: ik dacht dat het een done deal was tussen die twee, maar het belooft toch nog een beetje spannend te gaan worden. Hoewel ik al had gelezen dat de twee samen waren gesignaleerd tijdens de Boer zoekt vrouw-terugkomdag, waarin ze terugblikken op het seizoen en waarin duidelijk wordt wie er nog bij elkaar zijn. Waarschijnlijk heeft Jan zijn afkeer voor katten dan toch enigszins overwonnen.

 

Theo
Nancy was vorige keer nog aardig onduidelijk over haar gevoelens voor Theo. Ze koesterde een sprankje hoop, maar hield Theo gigantisch op een afstand. Daardoor had ik het gevoel dat ze Theo niet voor het oog van, pak ‘m beet, vier miljoen Nederlanders wilde afwijzen, maar dat ze dat ergens, zonder Yvon of cameraman, alleen zou doen. Deze aflevering kreeg ik echter wat meer hoop voor die twee. Theo ging op bezoek bij Nancy, haar dochter en haar moeder. Waar ik hem in de eerste instantie compleet misplaatst vond, kreeg ik wel het idee dat ze een gezellige dag hadden gehad. Nancy’s moeder en dochter vonden toch wel dat ze enthousiast over Theo had gesproken en dat ze blij leek als hij in de buurt was. Even later zagen we ze romantisch over een tochtig strand schuivelen. Heel even lukte het om hand in hand over een beetje water heen te springen. Het zag er wat onwennig, maar liefjes uit. En we zagen ze volgende week zoenen tijdens de citytrip. Dus wie weet…

 

Bertie
Het lag voor de hand dat Bertie Esther zou kiezen. Die zag het namelijk helemaal met haar zitten. Bertie leek nog niet heel erg overtuigd, maar had ook niet de ballen om Yvon en haar productieteam van het erf af te schoppen. Dus ze koos inderdaad voor Esther. Die was in haar nopjes en kon niet wachten om Bertie aan haar ‘cleanparents’ (hier moest ik even mijn wenkbrauwen fronsen) voor te stellen. Ook hier was het hondje weer een dankbaar onderwerp van gesprek. Wat moesten de vrouwen toch zonder die beesten? Waarschijnlijk niet veel meer dan zwijgend tegenover elkaar zitten, totdat er weer nagedacht moest worden over het avondeten. Toch moet ik toegeven dat ze het ergens wel gezellig leken te hebben, op hun manier. Hopelijk ontdooit Bertie dan ook wat en kan Esther eindelijk haar lesbische fantasieën tot leven laten komen.

 

IMG_8599[1]

Zo bekijkt Maran grote delen van de uitzending.

 

Geert
Tot slot onze Geert, waarvan we allemaal dachten dat hij voor Ada zou gaan. Ik was dan ook compleet in shock toen hij resoluut op een nietsvermoedende Hetty afstapte om haar de liefde te verklaren, op zijn eigen, knullige manier. Zij had niet eens tijd om haar mobieltje even weg te leggen, of hij had haar al in zijn armen genomen en drukte plakkerige kusjes op haar mond. Al die tijd zat Ada in haar slaapkamertje in haar dagboek te schrijven, zich nog niet bewust van het feit dat zij diezelfde middag naar huis gestuurd zou worden. Toen ze later met het nieuws geconfronteerd werd, reageerde ze precies zoals we van Ada hadden verwacht. Volwassen en trots. Ze was blij voor de twee tortelduifjes en ze was ervan overtuigd dat het leven voor haar wel een andere kerel in petto had. Daar ben ik ook van overtuigd, volgens mij bieden die zich in groten getale voor haar aan. En zo niet, dan zijn alle single mannen van 60+ gek geworden.
Toen Geert later in de aflevering bij Hetty in Brabant op bezoek ging, leek het even alsof hij een in een spiegel keek, toen de deur naar Hetty’s luxe penthouse open ging. Met hetzelfde kapsel en hetzelfde brilletje, leken ze even best veel op elkaar. Hetty bleek een hele eigen smaak inrichting te hebben, waar Geert direct ontzettend door geïntimideerd was. Bij hem staan wat afgeleefde, leren bankstellen op een koude, plavuizen vloer, terwijl Hetty haar huis tot in de puntjes had ingericht. Even twijfelde hij of hij wel de juiste keuze had gemaakt. Paste Hetty’s luxe smaak dan wel bij zijn simpele bestaan? Daar begon ik opeens ook aan te twijfelen, maar als ik het voorstukje van volgende week mag geloven, komt het best goed. Dat hoop ik maar! En Hetty kan natuurlijk altijd haar luxe inboedel inpakken en uitstallen in Geert’s boerderij, mocht het allemaal heel erg goed blijven gaan tussen die twee.

 

Volgende week is het tijd voor de citytrip en voor zover we konden zien, leek het een aflevering van de ‘All you need is love’-kerstspecial. Er werden kusjes uitgedeeld, er werd hand in hand verliefd op een bed vol rozenblaadjes gesprongen, er werd romantisch op het strand gelegen en we zagen zonsondergangen. Eén en al romantiek en tot mijn grote opluchting, konden we alvast zien dat alle boeren en alle vrouwen het naar hun zin hadden. Geen doodse stilte in de theekopjes in Disneyland, dus? Ik hoop het zo! Tot volgende week!

  • Manon

    IK PROESTTE SERIEUS M’N DRINKEN UIT BIJ DIE FOTO VAN MARAN :’) HAHAHA. Die Rianne, wat een mens! Al vond ik die enorme dikke harige kat wel heel erg leuk. Ik kan ook niet wachten op volgende week, Rimke en Tom op de snowboards (ik hoop dat zij naar de sneeuw gaan).

    9 maart 2015 at 11:10 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.