to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 9

Ja jongens, we zijn er bijna doorheen. Met aflevering 9 is er zo goed als definitief een einde gekomen aan deze logeerweek, die mijns inziens twee afleveringen geleden al had mogen eindigen. Toch vond ik de aflevering van gisteravond weer ouderwets leuk. Want twee boeren maakten hun keuze, voor één was er geen keuze en bij de andere twee blijft het nog even spannend. Dat keuzemoment vind ik altijd zo’n gekke gewaarwording. Vooral als beide vrouwen het gevoel hebben nog vol op in de race te zijn. Het is dan eindelijk het moment waarop er duidelijkheid komt over wie haar tijd heeft lopen verdoen op de boerderij en wie dan eindelijk eens mag knuffelen en zoenen en wat-niet-op-camera-wordt-opgenomen met de boer in kwestie. Ik zal weer eens even puntsgewijs bespreken wat er op de verschillende boerderijen gebeurde.

Bertie
Op de boerderij van Bertie was eindelijk de mist opgetrokken. Dat zorgde ervoor dat het geheel er iets (met de nadruk op iets) minder troosteloos uit zag. De sfeer was echter nog onveranderd: Esther en Katherine gedoogden elkaars aanwezigheid, het hondje had zichzelf op een stoel genesteld en er was niets in huis om het avondeten te maken. Alleen wat aardappelen. Bertie ging dus wederom in haar eentje naar de supermarkt, al vraag ik me af waarom ze niet aan het begin van de week een bestelling heeft geplaatst bij Albert Heijn en/of waarom ze niet gewoon via Thuisbezorgd de plaatselijke roti-leverancier laat langskomen.
De volgende dag besluit Bertie nog eenmaal haar kans te grijpen om haar vrouwen één op één te spreken. Dat doet ze door met één vrouw in een tractor te duiken en de andere op de akker te laten staan. Het gesprek met Katherine was weer tenenkrommend ongemakkelijk, waar het met Esther iets soepeler lijkt te lopen. Ik hoop dan ook met heel mijn hart dat ze voor Esther gaat kiezen, al denk ik niet dat het eeuwigdurende liefde zal zijn tussen die twee. Maar het zal voor ons de citytrip een heel stuk minder pijnlijk maken om naar te kijken. Ik schrik namelijk nog steeds wel eens wakker met dit beeld op mijn netvlies.
Oh en even een boodschap voor Esther: uit ervaring weet ik dat je heel veel kunt houden van je huisdieren. Je kunt inderdaad het gevoel hebben dat het je kindjes zijn. Maar! Op het moment dat je eenmaal een eigen kind krijgt, weet je dat er wel degelijk een HEEL. GROOT. verschil zit tussen het houden van je katten en het houden van je kinderen. Niks ten nadele van die lieve pluizige vriendjes, maar het is wel zo. Niet hetzelfde. Just FYI.

 

Geert
Onze Geert genoot van zijn laatste dagen als man van twee vrouwen. En hij nam het er goed van. Zo friemelde hij wat aan Hetty’s achterste en flirtte hij er op los met Ada. Hij nam zijn vrouwen mee ontbijten in Duitsland (alleen al daarvoor zou ik ook bij de Duitse grens willen wonen!) en beloofde meteen dat de vrouw van zijn keuze veel vaker meegenomen zou worden op soortgelijke uitjes. Lucky girl!
Naast het uitje in Duitsland, zagen we ook hoe typisch Nederlandse feestjes gevierd werden. Ik denk dat die scènes binnenkort gebruikt gaan worden bij inburgeringscursussen. De augurken met cervelaatworst en de gevulde eieren van vorige week konden uit de koelkast gehaald worden en er werd een keurig kopje koffie en/of een flesje bier geserveerd. Ada en Hetty renden de benen uit hun lijf om het Geerts gasten naar de zin te maken. Geert vroeg voor het idee nog even of hij wat kon helpen, maar beide dames wilden punten scoren dus lieten de Grote Baas lekker zitten tussen zijn visite.
Behalve die ouwe snoepert, blijkt er in Geert ook een echte romanticus te schuilen. Hij kon namelijk niet wachten om de liefde te verklaren aan de vrouw van zijn keuze. Aan het einde van de aflevering zagen we hem een bal weggooien voor zijn hondje (Maran en ik hielden ons hart vast, zo bang waren we dat de bal de weg op zou rollen) en zijn twee vrouwen vanuit het dakraam naar het tafereel loeren. Geert vroeg aan zijn vrouwen of ze ooit mee hadden gedaan aan ‘het mooiste meisje van de klas’. Smooth move, Geert. Ik vroeg aan Maran waarom hij dat nog nooit aan mij had gevraagd. Hij nam snel een slokje van zijn thee.

 

Theo
Voor Theo zag de situatie er iets rooskleuriger uit dan vorige week. Een goed gesprek in de avond, een potje Mens-erger-je-niet en een goed gesprek in de ochtend had Nancy goed gedaan. Ze zag warempel nog een heel klein kansje dat ze onze lieve boer misschien toch wel leuker dan leuk zou kunnen gaan vinden ooit. Maar ze twijfelde nog erg over de citytrip. Op aandringen van Yvon (“Hij vraagt je niet ten huwelijk! Ga gewoon mee joh! Loop niet zo te zeiken! Waarom heb je je anders opgegeven voor dit programma, joh meutje!”), besloot Nancy toch toe te stemmen. Voor Theo nogal dubbel. Nu moest hij zijn moeder afzeggen.

 

Tom
Toen we voor het eerst kennismaakten met boer Tom, viel heel Nederland in katzwijm. Hadden wij toen kunnen bedenken dat het een ongelofelijke mama’s boy was? Die zijn moedertje snikkend in de armen zou vallen, als hij verliefd zou worden? Ondanks dat ik niet vies ben van een man die wat emotie toont, trok ik toch wel eventjes mijn wenkbrauw een stukje op, moet ik toegeven. Maar hoe dan ook: Tom heeft het goed te pakken van Rimke. Dat zagen wij natuurlijk al wel aankomen. Hij besloot dan ook niet op Yvon te wachten, maar nam Leonie even apart. Aan de ene kant vond ik dat netjes van hem. Het bespaarde haar namelijk het ongemakkelijke moment van samen met Yvon en Rimke aan tafel afgewezen worden. Toch was dit misschien wel ongemakkelijker. Ze moest nu namelijk veel langer doen alsof ‘het allemaal oké was’, ze ‘het wel had aan zien komen’ en ze ‘hen het allerbeste wenste’. Maar toen dat eenmaal achter de rug had kon Tom eindelijk zijn Rimke meenemen achter een keet om haar de liefde te verklaren. Dat gebeurde een stuk onhandiger en vele malen minder romantisch dan ik me had voorgesteld. Hij stamelde wat en op het moment dat hij haar wilde knuffelen/wild wilde zoenen, hield zij hem wat ongemakkelijk op afstand. Even later gaven ze elkaar een high five en liepen ze giechelend samen terug naar het huis, waar Leonie inmiddels haar biezen had gepakt en waar Yvon was aangekomen om de boel aan elkaar te kletsen.

 

Jan
Ook onze Jan maakte deze week zijn keuze. Ik was daar nogal benieuwd naar. Vroeg me af of hij voor de ‘klik’ of de ‘vonk’ zou gaan. Beide vrouwen gingen vol voor Jan. Ze hadden hun leven al uitgestippeld op de Texelse boerderij. Toen ze één op één nog even met Yvon gingen kwebbelen, hadden ze het er allebei over dat ze hun gevoelens nog wat op afstand hadden geprobeerd te houden en hoewel ze allebei tamelijk slap aan het lullen waren, vonden Maran en ik dat Marieke by far de prijs voor de meeste bullshit per minuut had gewonnen. Jan besloot uiteindelijk ook voor Rianne te gaan, die van puur geluk niet wist hoe ze het had. Het was verschrikkelijk schattig om te zien hoe gelukkig ze allebei waren, hoe ontzettend ze niet konden wachten tot Yvon, Marieke én de gehele cameraploeg van het terrein waren verdwenen om datgene te doen waar ze al de hele week op zaten te wachten. Marieke was wat teleurgesteld, maar slikte dat dapper weg. Ik denk dat we van Jan en Rianne de leukste citytrip gaan zien. Met hand in hand wandelingen, met kusjes, heel veel lieve woordjes en veel gelach. Ik kan niet wachten <3!

 

Volgende week zullen we gaan zien hoe de boeren een keer door het stof moeten voor hun vrouwen. Deze keer zijn zij aan de beurt om hun potentiële schoonfamilie te ontmoeten. Nog 6 nachtjes, mensen! Ik heb er zin in! En daarna de citytrips. En de week daarop is het alweer tijd voor de terugkomdag, waarop we gaan zien welke boeren en vrouwen nog bij elkaar zijn. God, wat is het toch een mooi programma!

 • Willemijn

  Je blog was weer heerlijk om te lezen! 😀

  2 maart 2015 at 11:12 Beantwoorden
 • Mendy

  Haha! Leuke blog weer. Inderdaad opvallend hoe Rimke Tom op afstand hield. Alsof ze t nog niet echt kon geloven. Maar daarna..happy in love! Ben benieuwd naar volgende week

  2 maart 2015 at 12:27 Beantwoorden
 • Marijke - easydailyfood

  Wat grappig dat je uitgebreid over deze serie schrijft. Ik vind de serie niks aan maar ik ben denk kk de enige gezien dat we al in seizoen 1029381 zitten haha

  2 maart 2015 at 14:18 Beantwoorden
 • Manon

  Jaaaa Jan en Rianne, dat wordt een leuke citytrip! En Rimke en Tom moeten een vurige citytrip hebben vind ik hahaha #50tinten.

  2 maart 2015 at 20:31 Beantwoorden
 • Joyce

  Geweldig stuk weer!

  3 maart 2015 at 10:46 Beantwoorden
 • Sylvie

  Zomaar op je site gekomen en als trouwe BZV-kijker deze post aangeklikt… Ik heb me helemaal blauw gelachen! Wat mij betreft sleep jij die freelance schrijfopdrachten wel binnen! (al kan ik zelf in die zin niets voor je betekenen 😀 )

  6 maart 2015 at 20:54 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.