to top

Op weg naar mijn streefgewicht

Een paar maanden geleden schreef ik dat ik nog lang niet al mijn zwangerschapskilo’s kwijt was. Op zich was dat niet zo erg, ware het niet dat ik me er stiekem op had ingesteld dat ik – net als mijn moeder destijds – binnen zes weken het meeste gewicht wel kwijt zou zijn. Jammer, maar helaas. Zonder dat ik al te fanatiek wilde gaan lijnen, in verband met de borstvoeding, besloot ik wel wat op mijn eetpatroon te willen letten. Ik zal jullie vandaag eens een update geven van de afgelopen maanden. 

 

Na mijn goede voornemen was het al snel tijd voor de decembermaand. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in ben nog nooit een kilo afgevallen tijdens die feestmaand. Nu is het ook niet zo dat ik ieder jaar rond december flink wat kilo’s erbij zie komen als ik op de weegschaal sta, maar meestal blijf ik ongeveer op gewicht. Dit jaar niet. Mijn goede voornemens had ik min of meer overboord gegooid – in december mag je best genieten! – maar desondanks bleef de weegschaal iedere keer minder aangeven. Wat een feest!

 

Dat gewichtsverlies heeft langzaam maar zeker doorgezet. Ik heb dagen waarop ik veel eet en dagen waarop ik dat, zonder er al teveel bij na te denken,  min of meer compenseer. Sowieso ontbijten we vaak met een (groene) smoothie en voordat ik het dan weet is het twee uur ’s middags en ‘moet’ ik alweer wat eten. Ik vergeet het soms gewoon bijna! ’s Avonds probeer ik zo vaak mogelijk gezond te koken, al moet ik toegeven dat we soms ook wel eens een pizza bestellen of ik een pastagerecht met 3 verschillende soorten kaas maak. Daar tegenover staat dat ik wel regelmatig nog snoep. Ik ben een sucker voor chocolade, maar moet zeggen dat ik ook wel eens verleid word door snoepsleutels en koekjes.

 

Al met al komt het erop neer dat ik nu, 22 weken na de bevalling, nog maar 1 kilo te gaan heb. Zoals het er nu uit ziet, ga ik mijn steefgewicht binnenkort dus weer aantikken. Daar heb ik, heel luxe, weinig moeite voor hoeven doen. Als het even kan, hoop ik daarna nog verder af te vallen, tot ik 60 kilo weeg. Dat wilde ik ten tijde van mijn bruiloft heel graag, maar daar is het toen nooit van gekomen. Wie weet helpt Nim me nu een handje en ga ik het wel redden! Hoe dan ook ben ik er heel erg blij mee dat ik, nog geen half jaar na de bevalling, alweer zo goed als op gewicht ben. Woohoo!

 • Gwen

  Fijn zeg! Ik was na Olivia ook na een halfjr weer op gewicht. Hopelk lukt dat nu ook, hoewel het tot nu toe langzamer gaat helaas.

  14 februari 2015 at 14:27 Beantwoorden
 • Desiree

  Wat goed! Na m’n eerste zwangerschap was ik met 3,5 maand weer op gewicht. Toen ben ik wel een tijdje op dieet geweest. Nu na m’n tweede zwangerschap ben ik niet op dieet gegaan, want nu met twee kindjes heb ik m’n energie hard nodig. Ons meisje is nu vier maand en ik moet nog een halve kilo. Lichter moet ik ook niet worden, want dan ziet het er niet zo gezond meer uit. 😉 Veel mensen snappen die laatste halve kilo niet, maar voor mijzelf wil ik die er toch graag af hebben.

  14 februari 2015 at 19:07 Beantwoorden
 • Milou

  Wat goed zeg! Ik ben jaloers… Ik hoop echt dat het bij mij gebeurt zoals bij mijn moeder. Die woog na de bevalling + zes weken borstvoeding geven, 5 kilo mínder dan voor haar zwangerschap! Hoe bijzonder is dat? Ze is gewoon niet heel veel aangekomen tijdens de zwangerschap denk ik. Lijkt mij echt ideaal.

  14 februari 2015 at 20:54 Beantwoorden
 • Francesca

  Wat fijn zeg! Mijn lijf doet er iets langer over maar het gaat vanzelf met de borstvoeding. Bij nr 1 was ik 9 mnd na de bevalling lichter dan ervoor. Nu bij nr 2 ben ik 6 mnd onderweg en moet ik nog 3 of 4 kilo’. Ik verwacht dat dit over 3 mnd vanzelf weg is. Yeuy voor de bv!

  15 februari 2015 at 04:22 Beantwoorden
 • Sofie

  Goed hoor! Ik moest na mijn zwangerschap ook nog 10 stoppen-met-roken kg’s kwijt (in totaal 30 kg) Dat duurde bij mij wel iets langer 😉 Na een jaar ofzo minderde ik heel erg met suiker en toen was het zo weg 🙂

  17 februari 2015 at 22:53 Beantwoorden
 • Mariska

  Grappig, die kilo’s heb ik me na een tijdje maar niet meer op geconcentreerd, ik was heel snel na mijn bevalling alweer op het gewicht van voor mijn zwangerschap. Maar op een één of andere hele gekke (:) ) manier zag mijn lichaam er toch niet meer hetzelfde uit…..

  26 februari 2015 at 13:29 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.