to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 6

De aflevering van het eerste keuzemoment was aangebroken. Dat vind ik altijd een spannende aflevering. Al die hoopvolle koppies achter een kopje groene thee aan de keukentafel. De overweldigende opluchting op de gezichten van degenen van wie de naam niet genoemd is, en het dapper wegslikken van de teleurstelling op het gezicht van de afgewezene. “Ooh ja, ik voelde het al aankomen” en “je moet je gevoel volgen” en nog meer van dat soort bullshit clichés om te verbloemen dat ze eigenlijk het liefst de groene thee over hun concurrenten hadden willen gooien en gillend de boerderij af hadden willen rijden. Een spannende aflevering dus. Ik zat op het puntje van mijn stoel.

 

Bertie
Nadat Yvon Bertie vorige week een draai om haar oren had gegeven, waren mijn verwachtingen voor deze week hooggespannen. Maar we hebben precies hetzelfde als voorheen gezien. Het ging weer eens over het feit dat Esther pas net uit de kast is, we zagen de drie vrouwen van Bertie in de keuken discussiëren over wat er op tafel zou komen, we zagen Bertie in haar eentje in de snackbar staan en we zagen de dames zwijgend aan tafel hun patatjes wegbaggeren. Tot slot zagen we in de preview van volgende week dat Esther nogmaals wanhopig haar liefde aan Bertie verklaarde. Kortom: niets nieuws dus.
Het enige dat we nog niet hadden gezien, was dat Katherine zo slim was geweest om Bertie uit te nodigen voor een wandelingetje, waarin het aller, aller ongemakkelijkste gesprek ooit te zien was. “Wat vind je van mij?” vroeg Katherine aan Bertie, in de hoop dat die iets zinnigs zou loslaten. Ze had kunnen zeggen dat ze Katherine een leuke vrouw vond en dat ze het zag zitten om haar beter te leren kennen. Ze had ook kunnen zeggen dat ze nog ‘iets’ in Katherine zou missen of dat ze niet voor zich zag dat er met haar een toekomst in het verschiet lag. In plaats daarvan sprak ze de legendarische woorden: “Ja, je bent hier.” Eh… Goed. Volgende week moet Bertie dan wel een keuze gaan maken, al dan niet met Yvon die een pistool tegen haar slaap houdt.

 

Theo
Ik heb het al eens eerder gezegd, maar Theo verdient de liefde van zijn leven. En een hele schoolbus vol liefdeskinderen. Daar sta ik nog steeds achter. Zijn lieve pretoogjes, rode wangetjes en het feit dat hij meteen iets met de ‘feedback’ van Yvon (om de vrouwen wat meer vragen te stellen) deed, maakt dat ik hem ontzettend aandoenlijk vind. Nouja, niet belangrijk.
Ria en Sandra dekten zichzelf vast in voor het keuzemoment. Beide vrouwen gaven aan dat ze Theo nog niet goed genoeg kenden en dat ze twijfelden of ze hem wel leuk genoeg vonden. Maar beiden hielden angstvallig hun adem in, toen het aan Theo was één van de twee weg te sturen. Ik ga er namelijk nog steeds van uit dat Nancy uiteindelijk overblijft. Sandra moest naar huis en Theo probeerde dat iets minder pijnlijk te maken. “Het ligt niet aan jou!” zei hij nog. Lief bedoeld Theo, maar iedereen die ooit eerder die woorden heeft gehoord, weet dat het betekent: “het ligt wel aan jou, ik vind je gewoon niet leuk genoeg.”
Tijdens het eten is Theo nog een beetje stilletjes. We zien Ria en Nancy gezellig babbelen, terwijl Theo’s inbreng zich beperkt tot instemmend gemompel zo nu en dan. “Hm hm…” Toch lijkt hij later wat meer in zijn element te komen, als hij en zijn overgebleven vrouwen aan de slag gaan in de koeienstal. De vrouwen van Theo doen alsof de koeien verzorgen het leukste is dat hen ooit is overkomen, wat mij hoopvol stemt dat één van de twee daadwerkelijk voor altijd en eeuwig op Theo’s boerderij zal blijven om bammetjes voor hem te smeren en zijn onderbroeken te wassen. <3

 

Geert
Hoewel het vorige week leek alsof we iets beter bestand waren tegen het seksueel geweld van Geert, hield ik deze week toch weer erg mijn hart vast toen we in het eerste shot op zijn Groningse boerderij zagen hoe de roldeur van zijn winkeltje werd geopend. Dat bleek nergens voor nodig, want deze gehele aflevering is er niemand ongevraagd getongd. Ik ging bijna nog de charme van Geert inzien, toen hij dolgelukkig de bladeren van de stronken boerenkool ritste en toen hij vertelde dat hij veel rekening hield met de persoonlijke situatie waarin zijn vrouwen zich bevinden.
We zagen deze aflevering dat Mary toch wel erg verliefd aan het worden was en we zagen dat Ada en Hetty zichzelf wel zagen op de boerderij van Geert. Niet in de huishoudster-rol, die Geert wel voor zijn toekomstige liefde had weggelegd, dus dat kan nog een probleem worden. Ik gok er trouwens op dat Hetty volgende week terug naar het café waarin ze werkt mag rijden.

 

Jan
In het eerste shot bij Jan, zien we dat er gehuppeld wordt door de schapenstal. Dat geeft, voor zover ik heb kunnen beoordelen, ook prima de sfeer weer. Wat zijn ze allemaal toch blij, daar op Texel. We zien Jan stralen en Rianne zo mogelijk nog meer. Marieke doet nog een wanhopige poging om Jan te overtuigen van het feit dat zij is wat hij zoekt, als Vivian (wie? die blonde die uiteindelijk weggestuurd wordt) en Rianne de mesthoop aan het leegscheppen zijn. Jan vindt het lief, wat Marieke zegt. Hij reageert instemmend, maar je ziet dat hij de juiste woorden probeert te vinden om haar verwachtingen niet al te hoog te spannen. Na het gesprek met Marieke in de tractor, springt hij eruit en geeft Vivian en Rianne een dikke knuffel, omdat ze dat ronduit smerige klusje hebben volbracht. Als Jan vertelt dat Vivian degene is die als eerdere de boerderij moet verlaten, zegt ze dapper tot tweemaal aan toe dat ‘hij z’n gevoel achterna moet gaan’. Thanks voor de tip, meid. Dat zou die inderdaad toch wel doen.

 

Tom
Op Tom’s boerderij was het één grote aaneenschakeling van bzv-clichés. Leonie verklaarde in een één op één gesprek met Tom dat ze een open boek was, maar dat ‘ie haar eerst beter moest leren kennen. Ze ‘durft zichzelf nog niet helemaal bloot te geven’ en nog meer van dat soort loze woorden. Rimke kon er ook wat van ‘als het goed voelt, voelt het goed’, zei ze. En dat betekent eigenlijk weinig. Lotte was, zoals verwacht en vooral gehoopt, degene die als eerst door Tom teruggestuurd werd. Ze gebruikte volgens hem teveel dure woorden. Wat mij betreft gebruikte ze vooral teveel woorden, maar daar hoeven we niet over te discussiëren. Feit blijft dat zij eruit ligt en dat ik inmiddels geswitcht ben naar #teamrimke. Ik verwacht namelijk dat Leonie zich de komende dagen helemaal niet meer ‘bloot zal geven’.

 

Tot volgende week allemaal! Waarin we gaan zien wie van de drie dames Geert naar huis zal sturen en of Bertie eindelijk een keuze heeft kunnen maken? Misschien kiezen Katherine en Ciska wel gewoon voor elkaar. Zou wel zo makkelijk zijn!

 • Jose

  Haha ik heb weer genoten van je blog! Hilarisch hoe jij dat zo leuk kan beschrijven!

  9 februari 2015 at 12:43 Beantwoorden
 • Rosanne

  Hahaha, zo leuk beschreven! Heel benieuwd naar de komende weken. Ik ben trouwens ook #teamrimke! 😉

  9 februari 2015 at 13:47 Beantwoorden
 • iooon

  Jouw blog maakt het kijken leuk

  9 februari 2015 at 14:31 Beantwoorden
 • Whitney ♡ WhtnysWorld

  Blijft leuk dit 🙂

  9 februari 2015 at 17:39 Beantwoorden
 • Sara

  Ha heerlijk geschreven weer. Ik heb de aflevering zojuist terug gekeken met mijn moeder en in gedachte dacht ik al aan je blog. Veel dingen waar ik aan dacht zijn ook in je blog genoemd, leuk!

  9 februari 2015 at 21:52 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.