to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 5

Afgelopen weekend logeerden we in Zeeland, met onze wiebelige baby op één kamer. Met name de laatste nacht was dat geen succes te noemen. Iedere twee uur vond het kereltje dat het tijd was voor een nieuwe dag. Dat kondigde hij om 1 uur, 3 uur, 5 uur en 7 uur luidkeels aan met vrolijk gekraai. Waarom ik dit een belangrijk te melden feit vind? Omdat het kan verklaren waarom Maran en ik elkaar gisteravond om de vijf minuten hebben moeten aanstoten om elkaar wakker te houden. Er was bijna geen doorkomen aan. Ik liep halverwege de aflevering een nekhernia op, omdat ik steeds op de klok aan het kijken was en Maran pakte na de eerste scène zijn laptop erbij, om in godsnaam maar wat te gaan werken. Hoe dan ook: het is gelukt om een samenvatting te tikken op mijn telefoon en die heb ik nu even voor jullie uitgewerkt.

 

Bertie
Aan de weersomstandigheden te zien, is de logeerweek opgenomen in de herfst. Overigens gaven die mistige en regenachtige scènes perfect de sfeer op Bertie’s boerderij weer. Want allejezus hoe is het mogelijk dat het zó ongezellig is in een huis met vier vrouwen? We zien ze zwijgend aan tafel zitten – waar het hondje nog voor enige vorm van gespreksonderwerp zorgt – we zien de dames zwijgend een film kijken op de bank en we zien ze later zwijgend achter Bertie aan sjokken en limonade uit een pak drinken in een tochtige schuur. Esther biedt een keer aan Bertie te helpen met wat puin verschuiven, maar al snel blijkt dat die liever alleen werkt en vooral géén één op één tijd met haar vrouwen wil. ‘Om scheve gezichten te voorkomen’. Ofzo??
Gelukkig had Yvon zich aan het einde van de aflevering een weg gebaand over de roestige auto’s en langs bergen verkleurd plastic op Bertie’s erf. Zij gaf de dames een welverdiende draai om hun oren. Er moest wat meer pit in komen. Bertie werd er met haar paard op uit gestuurd om even na te denken en de andere vrouwen bleven hoogstwaarschijnlijk zwijgend aan de keukentafel achter. Ciska had al duidelijk gemaakt dat ze niet echt een klik voelde met Bertie, maar die weigerde haar vooralsnog te laten gaan. Zowel Katherine als Esther lijken wel een klik te voelen (hoe is dat mogelijk?) en waren dus dolblij met het besluit van Bertie om deze eerste afvalronde een dagje uit te stellen. Ciska haalde nonchalant haar schouders op. Ik vraag me af of ze niets beters te doen had en stelde me voor dat haar eigen huis een tochtige grot is, waar ze dus liever niet al te snel naar terug wil. Ik hoop dat Bertie en haar vrouwen volgende week gaan bungeejumpen, coke snuiven of allemaal iets laten piercen. Want dat er iets van actie nodig is in de bejaardenclub, die van angstvallig fatsoenlijk gedrag – om maar niemand te beledigen – aan elkaar hangt, is duidelijk.

 

Geert
Waar bij Bertie te weinig gesprekken gelach en aanrakingen zijn, is met name dat laatste bij Geert teveel aanwezig. Ik hield mijn hand op de 112-sneltoets van mijn telefoon, Maran en ik zuchtten allebei diep, keken elkaar angstig aan en drukten op de play-knop. Maar op één of andere manier viel het ons mee. We hoefden nog maar een klein beetje over te geven, toen Geert zijn tong diep in alle drie zijn vrouwen stak om ze welterusten te wensen. Toen Geert zich volgende ochtend naar boven haastte, om zijn vrouwen op dezelfde wijze wakker te kussen, neuriede Maran het Jaws-deuntje en was ik ondertussen hard aan het duimen dat de badkamer, waar één van de vrouwen aan het douchen was, op slot zat. Nadat Mary haar aflevering Utopia had afgekeken, kwam ze aanschuiven bij het ontbijt. Daarna was het tijd voor het kappen van een gigantische berg boerenkool, een activiteit waar Geert’s hart wederom sneller van leek te kloppen. Zowel Ada als Hetty vinden Geerts handtastelijke gedrag uitermate charmant. Alleen Mary blijkt er een beetje jaloers van te worden, al vindt ze zelf dat ze zich daar maar overheen moet zetten. Zelf word ik nog steeds plaatsvervangend ongemakkelijk van het feit dat Geert steeds in iedereens persoonlijke ruimte staat.
We hebben al kunnen zien dat Geert’s plagerige duwtjes en snelle zoentjes volgende week wederom niet uit blijven. Ik ben benieuwd welke van zijn drie vrouwen het eerst naar huis gestuurd gaat worden, maar volgens mij gaat hij Yvon volgende week gewoon vragen of zijn logeerweek met een maand verlengd mag gaan worden.

 

Tom
Tja, bij Tom zijn de drie vrouwen keihard door de mand gevallen. Deze meiden maken zich meer druk over het feit dat ze voor het oog van – pak ‘m beet – 4 miljoen kijkers niet ‘voor schut’ willen lopen in een overall, dan dat ze indruk op Tom willen maken. Dat was namelijk vrij gemakkelijk geweest. Had dat overall aangetrokken en was voor Tom de plomp in gesprongen, dan hadden ze direct punten gescoord. In plaats daarvan stonden ze langs de waterkant te bibberen in hun strakke spijkerbroekjes en moest Tom ze bijna smeken even een schep aan te geven, terwijl hij tot aan z’n ellebogen in de drab stond. Ik vond het een gênante vertoning. Uit bijna 2000 brieven uitgekozen worden voor de logeerweek bij deze jonge, blonde God – die ogenschijnlijk op zoek is naar een lieve vrouw om de rest van zijn leven mee samen te zijn en flink wat kindjes mee uit te broeden – en dan langs een tochtige sloot staan meuten, omdat ze bang zijn om vies te worden. Beste meiden, als je op een boerderij woont, word je vies. Dat vinden boeren niet erg. Die baggeren moeiteloos met hun handen een sloot uit, graaien als het moet tot aan hun elleboog in een koeien-achterste en halen hun neus niet op voor de penetrante urinelucht die er over een boerenerf lijkt te hangen. Wat deze vrouwen hadden verwacht van het logeren op een boeren bedrijf, is me een raadsel. Uiteindelijk lijkt alleen Leonie enigszins zichzelf bij elkaar te rapen en helpt ze Tom met een smerig klusje in de sloot. Ook Lotte doet een poging, al hopen Maran en ik alleen maar dat ze face down de sloot in zal sodemieteren. Dat gebeurt helaas niet, of is er vakkundig uitgeknipt door het montageteam van ‘Boer zoekt vrouw’.
Het zal me een worst wezen of Tom uiteindelijk voor Rimke of Leonie gaat kiezen, het zal hoogstwaarschijnlijk toch geen ware liefde zijn. Als hij Lotte in ieder geval maar op de eerste trein terug naar het Gooi zet, ben ik tevreden.

 

Jan
Op de schapenboerderij van Jan leren we deze week een aantal dingen. Zo blijken zowel Jan als Rianne beiden een rugzakje mee te dragen. Bij Jan knaagt het nog steeds dat zijn ex hem met een interieur uit een bejaardentehuis heeft opgescheept, voordat ze hem verliet. Van Rianne leerden we dat er een hoop verdriet schuil gaat achter haar blauwe coltruitje en haar gegiechel. De man waar ze mee zou gaan trouwen, overleed plotseling vier maanden voor de bruiloft. Je moet er toch niet aan denken.
Maar het leven lacht hen allebei weer toe, want voor zover ik kon zien, zijn ze allebei hartstikke verliefd op elkaar aan het worden. In ieder shot waren ze dichtbij elkaar te zien en toen Rianne het aandurfde om ‘ik vind je wel echt heel leuk’ uit te spreken naar Jan, glimlachte die bevestigend terug. Marieke en Vivian (ik heb de namen even opgezocht, want ze waren gisteren in geen velden of wegen te bekennen) maken geen schijn van kans meer. Ik hoop van harte dat zij er voldoende lol uit halen om van hun logeerweek een gratis vakantie op een Texelse boerderij van te maken, want hun kansen met Jan zijn verkeken.

 

Theo
Ook onze Theo heeft zijn beslissing al gemaakt. De uitgeholde pompoen – die overigens nog niet van het keukenblad af gedropen was – van Nancy had indruk gemaakt. Zowel Ria als Sandra melden in een ‘dagboek-shot’ beiden dat ze vinden dat Theo ze nog weinig één op één aandacht heeft geschonken. Het lijkt al niet meer uit te maken, want Theo heeft alleen nog maar oog voor Nancy. Hij helpt haar charmant een homp kaas-prut uit een tank te scheppen en later smeren ze samen met een spons een plastic laagje over de kazen. Ria en Sandra doen dat ook, maar moeten het zonder de uitleg van Theo zien te doen.
Overigens hoop ik van harte dat Nancy net zo gek is op Theo als andersom. Want oh jongens, wat gun ik het die man. Als hij, terwijl het buiten troosteloos miezert, vertelt dat het toch maar eenzaam is om ‘normaal gesproken even snel in zijn eentje een boterhammetje weg te werken’, breekt mijn hart. Ik gun het hem zo dat Nancy na de logeerweek niet meer terug naar huis gaat, maar dat ze voor altijd bij Theo blijft om iedere dag een lekker maaltje voor hem te koken. Want van zo’n kant en klare bak bami wordt niemand blij. En al helemaal niet als je die in je up moet wegwerken.

 

Yvon beloofde ons tijdens de aftiteling dat we volgende week gaan zien hoe drie boeren hun eerste vrouw terug naar huis zullen sturen. Ik zit inmiddels al met knikkende knieën klaar. Volgende week móet het toch weer wat spannender gaan worden? In ieder geval zorg ik dat mijn eigen ukje lekker in zijn eigen kamertje gaat slapen!

 • Lisa

  Ik kijk bzv niet, maar lees wel altijd je blogje. Het geeft voor mij ook aan waarom ik het niet kijk, haha, maar hij is altijd hilarisch!

  2 februari 2015 at 13:46 Beantwoorden
 • Milou

  Toen Geert zijn tong diep in alle drie zijn vrouwen stak…. hahahahahahahaha ik kom NIET meer bij! Nou Betty, aan je teksten en humor is in ieder geval absoluut niet te merken dat je weinig slaap gehad hebt. Je bent op volle toeren bezig, haha! Ik volg boer zoekt vrouw zelf niet, vind het oer en oer saai, maar jouw reviews na iedere aflevering lees ik maar al te graag. Ge-ni-aal!

  2 februari 2015 at 16:18 Beantwoorden
 • Anne

  Saaie aflevering! Maar gelukkig zijn er nog jouw stukjes!

  2 februari 2015 at 19:13 Beantwoorden
 • Manon

  Heerlijk geschreven weer! Ik heb genoten 🙂

  2 februari 2015 at 20:56 Beantwoorden
 • Whitney

  Ik kijk ook niet maar volg het liever via jouw blog haha..

  2 februari 2015 at 20:56 Beantwoorden
 • Joost

  Leuke blog over deze aflevering.

  Ik vond het ook wel humor toen Ciska aangaf we praten zo weinig……tja hoe zal dat nu komen he. En verder denk ik dat ze helemaal niet lesbisch is. Ze is denk ik zo verlegen dat ze maar gewoon probeert te scoren bij een vrouw. Of is dat rara logica van mij.

  En ik vind Jan steeds minder aardig worden. Hebben jullie dat ook? Ik vind ‘m behoorlijk rechtlijnig in zijn denken. Misschien heeft hij gewoon te veel schapen als goede vrienden.

  2 februari 2015 at 22:31 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.