to top

Babygerelateerde miskopen

Ik vertelde laatst al dat Maran en ik min of meer blind hebben gekocht wat er op de baby uitzetlijst stond. En dat we daarnaast nog wat items hebben aangeschaft die we leuk vonden. Een tijdje geleden schreef ik al over alle spullen waar we extreem blij mee zijn, maar helaas moet ik concluderen dat er toch een aantal dingen zijn die ik absoluut in de categorie ‘miskoop’ kan plaatsen. Vandaag zal ik die eens benoemen, want wie weet behoed ik aanstaande ouders voor soortgelijke miskopen. Overigens ben ik me er wel van bewust dat het voor iedereen persoonlijk is of iets als heel bruikbaar of een onwijze miskoop wordt gezien. Doe moet het volgende lijstje dus wat je wilt. 

 

Shirtjes en vestjes met capuchon
Als ik een lijst zou moeten maken met wat ik nu echt zonde vind, dan staan de vestjes en shirtjes met capuchon absoluut op nummer één. Tijdens mijn zwangerschap smolt ik van alle lieve vestjes met capuchon en oortjes erop. Ik had er een flink aantal in allerlei soorten en maten. Of ik koos voor stoere sweatervestjes, ook voorzien van een capuchon. Bovendien kochten Maran en ik een keer, in een vlag van verstandsverbijstering, een vest met dinosaurusopdruk en op de capuchon oogjes en tandjes. Alsof je kind dus een dino is. Wij vonden hem in ieder geval erg grappig.
Pas toen Nim geboren werd, kwam ik er achter dat capuchons super onhandig waren. Onze Mini draaide tijdens zijn slaap met zijn hoofd naar de zijkant, waardoor zijn neusje in de capuchon kwam. Als overbezorgde moeder, kreeg ik daar de zenuwen van. Je kunt de capuchon ook wel af doen, maar dan heeft het arme kind zo’n prop in zijn of haar nek zitten. Súper waardeloos dus. Ik koop inmiddels niets meer met een capuchon eraan, totdat Mini kan lopen. Hoe leuk het ook is, het is gewoon niet bruikbaar. Jammer hoor!

 

Badje
Ik kan op één hand tellen hoe vaak we Nim’s badje hebben gebruikt en dan houd ik nog vingers over. Tijdens de kraamweek hebben we het onding twee keer naar de woonkamer gesleept en vond ik het zo’n toestand dat het kreng met emmertjes gevuld moest worden, dat ik daarna besloot het nooit meer te doen. Behalve die keer dat we een newborn-shoot hadden, toen werd ‘ie nog even voor de show tevoorschijn getoverd. Nu is het niet zo dat onze Uk sinds hij vijf weken oud is niet meer is gewassen. We nemen hem namelijk mee onder de douche of we gaan samen met hem in het grote bad. Hartstikke leuk juist en veel makkelijker dan het gekloot met dat babybadje. Overigens hoop ik nog steeds dat we het badje, als Nim kan zitten, wel kunnen gebruiken. Dan kan hij lekker zelf spartelen. Ik kan er nu al naar uitkijken! 🙂

 

Seizoensgebonden kleding
Hemdjes en korte broekjes in maat 62 of juist een berenpak in maat 50… Beiden erg onbruikbaar in onze situatie. Toen Nim geboren werd, was het namelijk nog een hele tijd lang erg warm. Hij heeft zijn berenpak daardoor welgeteld één keer aan gehad. De gezellige zomerpakjes in maat 62 liggen nog, naar Zwitsal-wasmiddel ruikend en ongebruikt, in de kast. Mini past inmiddels in maat 68 en de zomer is nog niet eens in zicht. Zonde!

 

Verzorgingsproducten
Over Zwitsal gesproken… Ik keek er al tienermeisje al naar uit om mijn toekomstige baby onder te dompelen in Zwitsal-producten. Ik vind die geur zo heerlijk en associeer dat zó met baby’s, dat ik tijdens mijn zwangerschap een aardig voorraadje had aangelegd. Wat ik daar momenteel nog van gebruik: Zwitsal voor op de wangetjes (bij gebrek aan beter, want ik ben er niet laaiend enthousiast over) en badschuim van Zwitsal. Ik had de Goedemorgen Haarlotion ook gekocht en deed dat, toen Nim net geboren was, enthousiast in zijn bescheiden plukjes pluis. Toen werd hij na drie weken opeens kaal en ik schrok me rot. Misschien had het helemaal niets te maken met die lotion, maar sindsdien heb ik het spul niet meer aangeraakt. Ik wil zijn weelderige haardos niet weer om zeep helpen.

 

Flesjes
Toen Mini net geboren was, werden we op pad gestuurd om flesjes te kopen. Die had ik niet gekocht, omdat ik borstvoeding zou gaan geven. Mijn moeder kocht een paar kleine flesjes van Avent die we hebben gebruikt tot Nim de fles ging weigeren. We hadden ook een wat grotere variant gekocht, maar die hebben we alleen maar gebruikt om afgekolfde melk in te vriezen. Toen Nim eenmaal de fles begon te weigeren hebben we allerlei andere flesjes en spenen aangeschaft. Zo veel, dat ik nu een uitpuilend keukenkastje heb en in de eerste instantie niet heel enthousiast was toen ik de tip kreeg om de Tommee Tippee flesjes te proberen. Uiteindelijk hebben we toch besloten die laatstgenoemde flesjes een kans te gaan geven, dus is onze voorraad nog meer uitgebreid. Ik geef ze binnenkort wel aan een vriendin.

 

Als ik het zo bekijk vallen onze miskopen nog wel mee. Het zijn voornamelijk een aantal kleine dingen. Gelukkig zijn we erg blij met onze grotere aankopen! Duimen jullie mee, dat Nim straks fanatiek aan de Tommee Tippee flesjes zal gaan lurken?

 • Whitney

  Het valt op zich nog mee.. wij vonden de tummy tub niet heel geslaagd. Gelukkig functioneert dat ding prima als wasmand. Zonde van de kleertjes, dat is toch lastig in te schatten.

  29 januari 2015 at 09:06 Beantwoorden
 • angelique

  Grappig dat dit voor jou miskopen zijn terwijl het badje en de flessen hier juist druk gebruikt werden. Zwitsal bleek mijn kleintje allergisch voor te zijn net als pampers dus dat begrijp ik wel

  29 januari 2015 at 09:23 Beantwoorden
 • jorinde

  Leuk enhandig artikel! Ik gebruik calendula creme voor baby’s van weleda voor ‘op de wangetjes’. Heerlijk spul, een aanrader!

  29 januari 2015 at 09:45 Beantwoorden
 • Sara

  Wij gebruiken het badje nu in de douche. Geen gezeur meer met emmertjes enzo. Het badje moet uiteraard wel in je douche passen. Weet niet of je dat ook al eens hebt geprobeerd? Is wel eens handig als je zelf geen zin hebt om te douchen;)

  29 januari 2015 at 10:33 Beantwoorden
 • Manon

  Herkenbaar, behalve de flessen dan haha. Hier zijn de voedingsbh’s weer een miskoop!
  Leuk om te lezen en ook herkenbaar! Zonde van alle zomerkleertjes 🙁

  29 januari 2015 at 10:34 Beantwoorden
 • Deirdre

  Helemaal mee eens! Er zijn genoeg miskopen maar ik zou ze niet meer weten :’) Voor mij was de bevalling ruim 3 en 6 jaar geleden!

  29 januari 2015 at 11:59 Beantwoorden
 • Anna

  Wij hebben gelukkig bijna geen miskopen gedaan! Badje wordt hier dagelijks gebruikt. Heb hem aan de muur in de douche hangen en zet hem op de wasmachine als meneer in bad gaat. Ideale hoogte en kan het badje vullen met de douchekraan.

  29 januari 2015 at 12:47 Beantwoorden
 • Shirley

  Wij hebben het badje ook vrijwel niet gebruikt, maar nu hij groter is gaat hij vaak in een klein badje van Stokke dat we in het grote bad kunnen zetten 🙂

  29 januari 2015 at 13:37 Beantwoorden
 • Vicky

  Leuk om te lezen.
  Bij ons waren de voedingsbh’s en kolf apparaat een miskoop: ons dochtertje dronk niet goed waardoor borstvoeding een “njet” was.
  Verder ben ik blij dat we niet veel hebben gekocht en we alles gebruiken en niets missen.
  Badje gebruiken wij 2x per week: onze badkamer is koud en dus vele leuker om beneden in een warme kamer haar een badje te geven

  29 januari 2015 at 13:40 Beantwoorden
 • Milou

  Handig! Zeker een ervaringsdeskundigheidstip (is dat een woord?) zoals die over de capuchon is erg handig. Daar denk ik van te voren niet aan! Ik denk dat miskopen met bijvoorbeeld flessen gewoon niet te voorkomen zijn. Je moet toch wat kopen en uitproberen voordat je weet of iets werkt of niet, denk ik, toch? Erg handig lijstje dit!!

  29 januari 2015 at 16:05 Beantwoorden
 • fabianne

  Capuchon truitjes erg herkenbaar net als de orenpakjes hahaha.of setjes aan een stuk wat een gemier.

  29 januari 2015 at 18:14 Beantwoorden
 • Simone

  Haha, wij hebben net het badsetje wel aangeschaft. Maar hier geen groot bad, dus misschien gaan we het wel vaker gebruiken. Ben benieuwd naar mijn lijstje na een paar maanden 😉

  1 februari 2015 at 17:53 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.