to top

Hoe gaat het met mij?

Afgelopen zondag plaatste ik al een uitgebreid stuk over hoe het met mijn nageslacht gaat en wat hij ondertussen heeft geleerd. Het leek me leuk om ook eens een update te plaatsen over hoe het met mij gaat, zo ruim vier maanden na het natuurgeweld dat een bevalling heet. 

 

Lichamelijk gezien merk ik nog vrij weinig van de zwangerschap en de bevalling. Ik ben bijna weer op hetzelfde gewicht als voor de zwangerschap en op mijn iets slappere buik na, is er niets meer van te zien. Die ietwat slappe buik is trouwens iets waar ik mee kan leven. Ik was sowieso al niet gezegend met een wasbordje, dus dat het nu wat losser is, vind ik geen ramp. Ik heb geen striae – waar ik nog iedere dag heel blij mee ben – maar wel een wat donkerdere streep boven mijn navel. Aan de ervaringsdeskundigen: gaat die streep ooit nog weg? Ik stoor me er niet aan hoor, ben gewoon benieuwd.
Misschien too much information, maar misschien ook niet: ik heb absoluut geen last meer van mijn hechting. Dat kon ik me een paar maanden geleden nog niet voorstellen, maar inmiddels voelt het alsof er down under nooit een natuurramp heeft plaatsgevonden. Heel erg fijn! Oh, en het ‘niet ongesteld worden zolang je volledig borstvoeding geeft’ is op mij niet van toepassing. Ik kan er inmiddels weer de klok op gelijk zetten.
Wat ik ook heb ontdekt: sinds kort trek ik hele plukken haar uit mijn hoofd. Tijdens de zwangerschap houd je meer haren vast en die vallen na de zwangerschap dan extra uit. In die fase ben ik nu. Het doucheputje moet dagelijks leeggehaald worden en als Nim met zijn handjes in mijn haar graait, kan ik er meestal een paar tussen zijn vingertjes vandaan plukken. Heel vervelend, maar het hoort erbij.

 

Mijn dagen zien er meestal redelijk hetzelfde uit. Ze staan allemaal in het teken van Nim en hoe zijn petje staat. Negen van de tien dagen ben ik gezegend met een vrolijke jongen die zichzelf goed kan vermaken. Op de momenten dat hij in de box ligt te chillen met zijn speelgoed, of aan het slapen is, kan ik als een dolle door het huis heen. Of ik besteed wat tijd aan mijn cursus ‘Freelance schrijver‘ of ‘EHBO bij kinderen‘. Of ik schrijf een blogje, hoewel dat logischerwijs niet meer de eerste prioriteit heeft. Dat wissel ik dan weer af met momenten van pure baby-entertainment. Ik trek rare bekken naar mijn zoon, zing de meest stomme liedjes voor hem moedig hem fanatiek aan als hij op zijn buik ligt om zijn hoofd zo lang mogelijk omhoog te houden. Daarnaast probeer ik regelmatig een middagje ergens op bezoek te gaan om niet helemaal weg te zakken in de wereld der babytaal en poepluiers. Heel soms heb ik te maken met een hangerig, huilerig mannetje. Gelukkig niet heel vaak, maar het komt wel eens voor. Dan vind ik het prima om de halve dag met hem op de bank te liggen en de andere helft van de dag wiegend met hem door de kamer te lopen. Ik had nooit verwacht dat ik zoveel geduld zou kunnen opbrengen, maar blijkbaar gaat dat allemaal automatisch als het je eigen kind betreft.

Ik kan na vier maanden oprecht zeggen dat het goed met ons gaat. Er is überhaupt niet echt een periode geweest waarin het niet goed is gegaan, maar ik moet wel toegeven dat het best pittig was. Daar had ik me op ingesteld en dat was maar goed ook. Opeens mama worden van een newborn, gaat je niet in de koude kleren zitten. Er begint nu weer wat meer een ritme in ons leven te komen en we zijn helemaal aan onze gezinssituatie gewend. Soms vind ik dat alles zo snel gaat, dat ik me er geen voorstelling bij kan maken hoe ons leven er over 8 maanden uit zal zien. Ik ben erg benieuwd! 🙂

 • Renee

  Leuk en goed om te lezen dat het met jou ook goed gaat! De baby entertainment inclusief gekke bekken en stemmen, herkenbaar! Haha. Ik verbaas me er nog over hoe snel een lichaam kan herstellen van een bevalling, ik was geknipt en 4 hechtingen, maar totaal geen last meer. Gelukkig!

  28 januari 2015 at 09:17 Beantwoorden
 • anouk

  FIjn, goed bericht! Die streep gaat weg, duurde hier echt maanden (6 of 7), hij was lang en donker en ineesn begon ‘ie te vervagen en nu zie je er niets meer van. Er is dus nog hoop 😉

  28 januari 2015 at 09:30 Beantwoorden
 • Sofie

  Bij mij is de streep ook helemaal weg gegaan 🙂 Ik had voor de zwangerschap sluik haar, tijdens de zwangerschap enorme krullen en uiteindelijk heb ik nog steeds golvend haar, dus dat is nooit meer weggegaan (maar wel een stuk dunner inderdaad dan tijdens de zwangerschap)

  28 januari 2015 at 09:54 Beantwoorden
 • angelique

  Leuk om te lezen want je moet vooral ook mama niet vergeten. en die strepen? Ach ik zeg altijd maar zo “Every tiger earns her stripes and I earned them”

  28 januari 2015 at 10:06 Beantwoorden
 • Manon

  Ik heb ook nog dat lijntje boven mijn navel! Ik heb al 3 dagen niet gesnoept en ik drink alleen nog maar water en thee dus ik ben nu ook een klein beginnetje aan het maken met die kilo’s, al denk ik dat mijn buik ook wat flubberig blijft maar ach… Fijn dat het goed met je gaat!

  28 januari 2015 at 10:44 Beantwoorden
 • Milou

  Wat fijn om te lezen hoe het met jou gaat. Want hoewel we natuurlijk allemaal super geïnteresseerd zijn in Nim, zijn we dat zeker ook in jou! Fijn dat je zo eerlijk bent, dat het herstel zo goed gaat maar dat de afgelopen tijd ook pittig geweest is.

  28 januari 2015 at 14:35 Beantwoorden
 • Channah

  Je ziet er geweldig uit! En die streep schijnt wel weg te trekken na de bevalling, maar dat kan vrij lang duren. Ik ben nu zwanger en heb er ook ‘last’ van.

  28 januari 2015 at 16:22 Beantwoorden
 • Sara

  Mijn dochtertje is bijna 8 maanden en mijn streep is nu eindelijk een stuk lichter. Het vervaagt maar heeft dus wel ff tijd nodig voordat het helemaal verdwijnt. Hetzelfde geldt voor je haar 😉

  28 januari 2015 at 20:28 Beantwoorden
 • fabianne

  Betty probeer de streep eens te scrubben.heb ik ook gedaan en hij is bijna weg

  29 januari 2015 at 07:33 Beantwoorden
 • Liza

  Leuk stukje! Betty, vraagje, welke opleiding doe je precies en van welk instituut is die??

  30 januari 2015 at 07:14 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.