to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 4

Aflevering 4 alweer. De aflevering waarin alle boeren hun vrouwen ontvangen op de boerderij. En wat zal ik er eens van zeggen? Ik heb een aantal zelfgemaakte taarten geteld, ben toch weer verbaasd over de hoeveelheid meegebrachte attenties, heb met mijn telefoon in mijn handen gezeten op het punt om de politie te bellen en een aantal keer met opgetrokken wenkbrauwen gezeten om de oneliners die ik heb gehoord. Het was weer een schitterende aflevering en ik heb er weer een hoop over te zeggen. 

 

Geert
Hoe maak je een verse pan groentensoep? Als je ooit een bouillonblokje bij een pan kokend water hebt gedaan en daar een zak gesneden groenten in hebt leeg geschud, dan stijg je een heel eind in de achting van onze Geert. De vraag is maar net of je dat überhaupt wil. Want na iedere scène met Geert wilde ik óf huilend onder de douche kruipen met een pak koekjes, óf moest ik een beetje overgeven in mijn mond.
Het is me na de laatste aflevering goed duidelijk geworden wat Geert in een vrouw zoekt: vooral iemand die op elk vlak aan zijn behoeften kan voldoen. Geertje wil een schoon, gezellig huis, een pruttelende pan soep en iemand die zijn koffer pakt als hij op vakantie gaat. Of bij de dame in kwestie de ‘puntjes omhoog staan, of hangen’, maakt hem niet uit. Zolang het licht maar uit is. Ofzo. Jullie mogen best weten dat ik die quote zojuist kokhalzend in mijn stuk heb verwerkt.
Wat mij het meest verbaast, zijn die ontzettend leuke vrouwen van Geert. Waarom pikken die zijn ronduit achterlijke gedrag? Waarom vindt zo’n warme, lieve oma als Mary het oké om voor het oog van de camera aangerand te worden? En waarom, oh waarom wil Geert koste wat het kost die korrelige, grijze worst in zijn soep? Ik hoop van harte dat de cameraploeg gedurende de logeerweek 24/7 aanwezig is op de boerderij van Geert. Zijn vrouwen hebben namelijk bescherming nodig. In het voorstukje van volgende week, konden we al zien dat Geert zonder te kloppen de deur van de slaapkamer van zijn vrouwen open gooit, als een enge, mannelijke leerkracht die zonder waarschuwing de meisjeskleedkamer binnenstapt na de gymles. Ik ben benieuwd wanneer de politie gebeld wordt en Geert, met zijn broek op zijn knieën en met zijn handen geboeid op zijn rug, wordt afgevoerd.

 

Bertie
Op de boerderij van Bertie, was het een feest der quotes waar ik mijn wenkbrauwen van op trok. Een willekeurige greep uit de gehoorde pareltjes: “Als het niet loopt, zal het wel loslopen” en “Als een boer om 12 uur niet eet…” Bertie wist zelf ook niet hoe die zin zou aflopen. Opvallend was dat Bertie eigenlijk heel weinig wist te zeggen, waardoor er een dodelijke stilte ontstond aan de eettafel, die ik nevernooit had verwacht bij een tafel met vier vrouwen en een dikkig hondje.
Ik moet toegeven dat ik Katherine een leuke vrouw vind. Ze kwebbelt gezellig, probeert de sfeer er enigszins in te krijgen, maar beseft tegelijkertijd dat ze niet te overheersend wil zijn. Daarnaast heeft ze, volgens mij, een supertoffe baan. Kerken en monumentale gebouwen restaureren, hoe gaaf is dat?
Hoe dan ook: Bertie had zich iets beter kunnen voorbereiden op de logeerweek. Ze had boodschappen kunnen doen (of lagen die diepvriespizza’s waar ze op aanstuurde al in de vriezer?) óf een leuke vrouw mee kunnen nemen naar de supermarkt. In plaats daarvan resulteerde de ‘wat eten we vandaag’-vraag in een veel te lange, veel te oninteressante discussie en ging Bertie uiteindelijk in haar eentje, met haar opgevouwen boodschappentas door de regen. Wat had dat gesprek met Ciska trouwens te betekenen, waar we alvast een preview van zagen? Is Bertie alweer verliefd op de vrouw die eigenlijk niet zo enthousiast over haar is? We zullen het moeten afwachten.

 

Jan
Wederom viel mij in deze aflevering op dat Jan eigenlijk een hele spontane, vrolijke, leuke jongen is. Dat waren zijn vrouwen roerend met mij eens. Ik heb geen scène gezien waarin ze niet aan het giechelen waren. Het begon toen Marieke struikelend uit Yvon’s afgetrapte auto stapte (kan iemand mij vertellen hoe het kan dat het plafond er zo aangevreten uit zag?) en hield de rest van de aflevering niet meer op. Daardoor kunnen wij ons twee dingen afvragen: hadden de meisjes van Jan hadden het enorm naar hun zin en/of waren alle drie hartstikke zenuwachtig?Overigens even wat fashionadvies tussendoor. Gratis en voor niets. Terwijl ik in mijn fleece-pak dit zit te typen. Doe nooit een strakke, blauwe coltrui aan als je indruk op een man wil maken.
Waar was ik? Oja, ik was blij dat we bij Jan werden getrakteerd op een scène in de melkstal, want jongejonge wat hebben we daar lang op moeten wachten. Er werden grapjes gemaakt en er werd uitgebreid geflirt, terwijl wij tegen de achterwerken van melkvee aan het kijken waren. Nu moet ik trouwens zeggen dat ik nooit meer hetzelfde naar gemolken zoogdieren kijk, sinds ik zelf met een kolfapparaat in aanraking ben gekomen. En dat gestamp tegen die uiers, Jan… Ik zou het je toch liever willen afraden.

 

Tom
Net op het moment dat ik in mijn aantekeningen onder het kopje ‘Tom’ heel overdreven lang “Gaaaaaaaaaaaap” aan het typen was, werden er kaarsjes aan gestoken en snapte ik opeens weer waarom hij bijna 2000 brieven had gekregen. Die blonde manen, dat kaarslicht en dat gesprek over zijn rammelende eierstokken… Tja.
Verder viel er weinig over Tom te zeggen. Behalve dat Rimke met een compleet cadeaupakket kwam aankakken en dat Lotte een zelfgemaakte taart had meegebracht. Die liet Tom overigens lekker op het schoteltje staan, toen Leonie binnen kwam. Hij hielp haar, haar jas ophangen, terwijl hij haar hees toefluisterde dat hij zenuwachtig was. Als hij niet voor Leonie kiest, vreet ik mijn rechtervuist op.
Bij Lotte voel ik nog een onverwerkt jeugdtrauma. Want och, wat heb ik me altijd alleen gevoeld, als dochter van een bouwvakker op een middelbare school vol met Lotte’s die hockeyen en vaders hadden die iets voor de VVD deden. Misschien ligt het daaraan dat ik het irritant vind dat ze de hele avond over zichzelf leek te kwebbelen. Of hebben anderen, zonder middelbare school-trauma, daar ook last van gehad?

 

Theo
Tot slot nog even onze lieve Theo, waarbij we getrakteerd werden op de klassieke beelden van een zwijgend paar in een overjarige keuken met een plastic tafelkleed. Maran kon de ongemakkelijkheid van Theo en zijn zus in de keuken al niet aan en vouwde zichzelf op tot een balletje en ging wiegend, met zijn vingers in zijn oren zichzelf geruststellende woorden toefluisteren.
Hoewel ik doorgaans weinig last heb van ongemakkelijke situaties, moet ik toegeven dat het er bij Theo toch tamelijk gênant aan toe ging. Nancy kwam namelijk met een uitgeholde pompoen aan (waarom?), maar die stond ’s avonds nog eenzaam op het aanrecht. Ik wil mezelf geen pompoen-expert noemen, maar na ons Halloweenfeestje van vorig jaar, kan ik vertellen dat zo’n ding in de warmte van een keuken vliegensvlug verandert in een zompige, oranje prut-bal.
Onze lieve Theo had zich voorgenomen om zijn vrouwen lekker in de watten te leggen. Hij ruilde zijn bed in voor een karige stretcher, zodat zijn vrouwen lekker konden slapen. Bovendien besloot hij voor een exotische avondmaaltijd te zorgen. Onzeker vroeg hij aan zijn vrouwen of hij wat boter in de pan moest doen, om vervolgens een bak kant-en-klaar-bami erin op te warmen. Ook voor het bakken van de eitjes had hij wat aanwijzingen nodig, maar uiteindelijk kwam het toch goed, toen Theo een pak kroepoek open trok.
Nog steeds gun ik het Theo het meest, om zijn liefde van zijn leven te ontmoeten. Nu maar hopen dat zijn vrouwen hem de vieze, vette bami vergeven.

 

Het was me de aflevering weer wel en ik moet zeggen dat ik me afvraag of ik ooit de beelden van een zoenende Geert van mijn netvlies krijg. Een knuffelig persoon of niet, jongensgedrag of niet. Ik zie er de charme niet van. Want zelfs al hebben zijn vrouwen misschien enige tijd zonder mannelijke aandacht moeten doen, ongevraagd betast worden door een onverstaanbare, 65+er is toch nog een stap te ver.
Volgende week het vervolg van de logeerweek en misschien moeten we dan afscheid nemen van een aantal vrouwen. Mijn voorspelling welke vrouwen er doorgaan:

 • Geert: Mary en Ada (al hoop ik dat ze volgende week gedrieën met gierende banden en opspattende steentjes van zijn erf rijden)
 • Bertie: Katherine en Esther (Ciska haakt af)
 • Jan: Vivian en Rianne
 • Tom: Leonie en Rimke
 • Theo: Ria en Nancy

 

Tot dan! 🙂

 • Petra

  Dat is snel! Ik heb weer hard gelachen en ik gruwel ook van Geert. Gatverdamme. Omwille van jouw verslagen zie ik toch liever dat de vrouwen niet vluchten.

  25 januari 2015 at 22:49 Beantwoorden
 • Willemijn

  Oh Betty het was weer een genot om te lezen. Bedankt!

  25 januari 2015 at 22:50 Beantwoorden
 • Nathalie

  Leuk geschreven! Ik volg bzv niet, maar door jou verslagen heb ik wel het gevoel dat ik het nog een beetje volg. Zo kan Ik toch met de rest van Nederland mee praten 😉

  25 januari 2015 at 23:14 Beantwoorden
 • Wytske

  ja bah, wat een ouwe viespeuk die Geert! Mary haakt nog wel af denk ik. Hoop ik!
  Oh, en ik denk trouwens Rimke! Ipv Leonie. 🙂

  25 januari 2015 at 23:17 Beantwoorden
 • Whitney

  Ik heb helemaal niets met bzv. Nog nooit een aflevering gezien maar jouw verslag elke week, misschien moet ik toch eens kijken.

  26 januari 2015 at 01:55 Beantwoorden
 • Manon

  Die Geert, gutteguttegut. Kan niet wachten op de volgende!!!!

  26 januari 2015 at 05:56 Beantwoorden
 • Nynke

  Ik ben weer up to date! 😀

  26 januari 2015 at 09:38 Beantwoorden
 • Marjolijn

  Weer heerlijk geschreven!

  26 januari 2015 at 10:19 Beantwoorden
 • Karen

  Hij is weer leuk!

  26 januari 2015 at 10:29 Beantwoorden
 • Marjolijn

  #TeamRimke!

  En die Geert ja…. niks aan toe te voegen, bah bah bah

  26 januari 2015 at 23:08 Beantwoorden
 • Sara

  Ha heerlijk geschreven! Ik heb ook tenenkrommend zitten kijken naar de ongemakkelijke stiltes en dat gedrag van Geert.. Maar echt, wat een viespeuk. Tom valt mij qua persoon ook nog tegen, al blijft hij mooi om te zien! Ik denk trouwens dat hij voor Rimke gaat!

  27 januari 2015 at 12:29 Beantwoorden
 • Linda

  haha, ik had de aflevering van afgelopen zondag gemist, dus moest van mezelf nog even wachten met je stukje lezen, maar gister heb ik hem gekeken, en echt, je haalt me de woorden uit de mond! Die Geert, echt een vies oud mannetje!

  29 januari 2015 at 11:46 Beantwoorden
 • ronald

  Het is jammer dat Katherine bij Bertie niet op mannen valt, want ik vind haar knap en lief.

  15 februari 2015 at 12:25 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.