to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 3

Toen was het alweer tijd voor de dag waarop de boeren met hun 5 lievelingsbriefschrijfsters op pad zouden gaan. Er waren vijf bijzondere dates gepland door het productieteam, dus we konden genieten van de lossere kennismaking tussen de boeren en hun vrouwen. Deze week had ik ook mijn schoonmoeder aangespoord om te kijken, dus ik hoopte van harte dat het een mooie aflevering zou worden. En dat was het.

 

Jan – Circusdate
Stel je voor dat je op het punt staat naar en eerste date met misschien wel de liefde van je leven te gaan. Dan zorg je dat je er leuk uit ziet en bereid je je voor op een avondje kletsen in de kroeg of in een restaurant. Het productieteam van ‘Boer zoekt vrouw’ had echter iets compleet anders in gedachten: Texelse boer Jan en zijn vrouwen werden namelijk opgesloten in een circustent. Daar werd geleerd hoe Jan en zijn vrouwen moesten koorddansen. Nu lijkt dat vrij gevaarlijk, maar het stelde weinig voor. Na het oefenen met een rechte lijn lopen op de grond, waarbij Jan zwoel in zijn ogen aangekeken moest worden, werden de dames losgelaten op het touw dat een eindje boven de grond gespannen was. Klinkt wederom een stuk enger dan het was. Jan’s vrouwen waren namelijk vastgemaakt met een soort tuigje aan hun middel en ze mochten twee bezemstelen vasthouden als steun. De date van boer Tom op rolschaatsen was daarmee dus een stuk letselgevoeliger, maar daar kom ik later op terug.
Alsof het koorddansen nog niet ellendig genoeg was, moesten de dames en Jan elkaar vervolgens schminken. En daar zit mijn jeugdtrauma. Wat had ik er altijd een gruwelijke hekel aan als er ergens op een feestje of tijdens een evenement geschminkt kon worden. Niet alleen vond ik het er stom uit zien, een enkele keer dat ik zelf aan de beurt was geweest, prikte mijn gezicht vervolgens de rest van de dag. Maar Jan’s vrouwen lieten zich door deze ronduit gênante opdracht niet uit de tent slaan. Sterker nog: ze grepen het schminken met beide handen aan als een saboteer-mogelijkheid. Nu konden ze elkaar namelijk zo lelijk mogelijk maken. Toen bij iedereen een zonnetje of blauw mondje was getekend, was het tijd voor het aller ongemakkelijkste moment van de hele uitzending. De clownsact. Waarin vijf vrouwen die er ogenschijnlijk geen zin in leken te hebben, met een geschminkt hoofd, lollig probeerden te doen. Niemand wilde de partypooper zijn, maar sjongejonge wat zag het er tenenkrommend gênant uit.
Uiteindelijk koos ons aller Jan voor Rianne, Marieke en Vivian uit om een paar daagjes op zijn boerderij te komen logeren. En och, wat hebben de dames er zin in! Meiden, jullie hebben het verdiend. Als je na deze afschuwelijke date nog zin hebt op een vervolg, dan zit het wel goed!

 

Regelrecht dieptepunt van de aflevering

Dieptepunt van de aflevering

 

Tom – Rollerdisco
De date van boer Tom vond plaats in een rollerdisco. Dat leek me best leuk. Een beetje rolschaatsen en met je kont schudden op ‘Paradise by the dashboardlight’ van Meatloaf en ‘I’m so excited’ van de Pointersisters. In werkelijkheid viel de date een beetje tegen. Het geheel leek namelijk meer op linedancing op rolschaatsen en dat is, hoe je het ook wendt of keert, gewoon hartstikke suf. Bovendien moest er in paren gelinedancet worden, wat inhield dat slechts één vrouw per keer het genoegen had om in de armen van Tom te dansen. De anderen moesten het even met elkaar doen. Femke had voorgenomen om lekker veel oogcontact met Tom te maken, maar tijdens haar dans met ’s lands favoriete boer, keek ze steeds nét weg als Tom even oogcontact wilde maken.
Na het rolschaats-dansen werden er cocktails gemaakt. Allereerst hosselde iedereen een mojito bij elkaar, waarna het tijd was voor Tom om op de bank met een rietje zijn mojito naar binnen te slurpen. De vrouwen moesten namelijk nog aan de slag. Middels een zelfgemaakte cocktail voor Tom,  moesten zij iets over hun persoonlijkheid prijsgeven. Dat resulteerde in een aantal lullige redenaties als “in mijn cocktail zit ananas, want ik ben een reislustig type” en “ik heb passievrucht gebruikt, want ik doe mijn werk met passie.” Oké… Rimke had echter een spannendere cocktail gemaakt, met een mysterieus likeurtje, omdat sommige mensen haar een mysterieus type vonden. Dat vond Tom ook wel, want hij koos haar uit voor de logeerweek. Waarschijnlijk ook om de rest van haar leven te blijven plakken, want Tom zei letterlijk dat zij het meest op elkaar leken en zijn schitterende oogjes lieten merken dat hij al verkocht was. Tom vond iedere cocktail trouwens lekker. Zei hij. Ik had het leuk gevonden als hij, voor het effect, had gekokhalsd bij twee van de drie cocktails, om meteen de boel op scherp te zetten. Gemiste kans, Tom. Administratief medewerkster Leonie vroeg tijdens het cocktail-drinken nog aan Tom wat hij precies in een vrouw zoekt, en ik weet zeker dat er iedere keer als die vraag wordt gesteld ergens op de wereld een baby-zeehondje wordt doodgeknuppeld. Gelukkig vond Lotte het ook een stomme vraag, want die bleef overal maar doorheen kwebbelen. Tom vond beide dames leuk genoeg om mee te nemen naar een volgende ronde, waardoor Femke en Lieke er volgende week niet meer bij zijn.

Tom en zijn loges

Tom en zijn logés

 

Theo – Dierentuin
Boer Theo’s date begon met het voeren van zeekoeien. Dat was aanleiding om aan de lopende band de grap te maken dat Theo zelfs op zijn vrije dag nog koeien moet voeren. Huha. Niet echt grappig. Theo greep in ieder geval het moment met beide handen aan om te zien welke vrouw dit nu het meest behendig deed, in zo’n oncharmant rubberen pak. Toen de zeekoeien hun buikjes vol hadden, was het tijd om de aardvarkens te voeren. Ook hier werd weer een hilarische link gemaakt naar het ‘normale’ boerenleven. Toen de groep van Theo even later in de keuken de lunch voor de dieren stond voor te bereiden, was het tijd voor wat ontboezemingen. Miranda vertelde namelijk dat ze het gevoel had dat Theo te lief voor haar zou zijn, Karin biechtte op dat ze Theo überhaupt niet meer zag zitten en Sandra verklaarde dat ze ooit een ongeluk had gehad, waardoor haar linkerarm niet helemaal meer naar behoren functioneerde.
Nu vraag ik me oprecht af waarom je op zo’n date komt opdraven als je al denkt dat je de vent in kwestie niet helemaal ziet zitten. Ik neem aan dat je tijdens een speeddate al heel goed weet of iemand de potentiële man van je dromen is, of niet. Zijn het de camera’s, waardoor de dames – ondanks het gebrek aan overspringende vonken – toch op komen draven? Of hadden ze niet goed ingeschat dat Theo zo een ontzettende lieverd is, die braaf glimlacht om het zoveelste stomme grapje over die fucking zeekoeien? Hoe dan ook: Theo vond het prima dat Miranda en Karin er de brui aan gaven. Hij koos toch voor de drie andere dames. Die leken even heel onzeker te zijn (“kies je nu voor ons, omdat er anders niemand overblijft, of was je toch van plan om voor ons te kiezen?”), maar werden snel door Theotje gerust gesteld. Lieve Theo ‘heeft er zin aan’. En ik ook!

En Theo met zijn drie overgebleven dames

En Theo met zijn drie overgebleven dames

 

Geert – Midgetgolfen en fietsen door de bossen
Oh Geert. Geert. Tja. Geert. Laat ik het zo zeggen: het verbaast me dat geen van Geert’s vrouwen na de date aangifte van aanranding heeft gedaan. Want sjongejonge wat liet onze Geert zich gaan. Als een kind in de snoepwinkel. Tijdens het midgetgolfen betastte hij ongegeneerd zijn vrouwen en af en toe stak hij stiekem zijn neus in hun haar. Hij wilde namelijk even ruiken en voelen. En terwijl hij dat zei, liepen de rillingen over mijn rug. Toen hij even later ook nog een kusje eiste van Geertje, toen hij haar golfballetje uit de bosjes had gevist, gaf ik een beetje over in mijn mond. Geertje (= vrouw) vroeg zich trouwens af hoe Geert (= boer) toch aan zoveel energie kwam. Zij had zeker de aflevering van vorige week, waarin Geert een middagdutje deed, niet gezien.
Geert’s vunzige gedrag terzijde, maar ik blijf me afvragen hoe het toch mogelijk is dat de vrouwen Geert überhaupt kunnen verstaan. Als hij niet ondertiteld zou worden, was driekwart van wat deze boer te melden had, langs mij heen gegaan. Zouden Geert’s vrouwen na zo’n dag doodmoe zijn, omdat ze zich hadden ingespannen hem te verstaan? Of zou er achter de schermen een tolk aanwezig zijn, die ze met opgetrokken wenkbrauwen om hulp konden vragen? Daar ben ik toch wel echt benieuwd naar.
Hoe dan ook: Geert koos Ada, Hetty en Mary uit voor de logeerweek en die leken er erg blij mee. Wacht maar Mary, want we konden al zien dat je volgende week daadwerkelijk aangerand gaat worden. Ik houd mijn hart vast.

Zonder dat we het doorhebben, grijpt Geert hier alle vijf de dames bij hun kont :-(

Zonder dat we het doorhebben, grijpt Geert hier alle vijf de dames bij hun kont 🙁

 

Bertie – Escaperoom en kookcursus
Bertie’s date in de escaperoom, stelde volgens mij niet heel veel voor. Of er is in de montageruimte een hoop materiaal gesneuveld. Jammer, want ik was wel erg nieuwsgierig naar hoe dat dan zou gaan. Het leek er in ieder geval op alsof alle vrouwen als een ongecoördineerde bende op zoek waren gegaan naar aanwijzingen en dat Ciska die ellende op een gegeven moment zo zat was, dat ze zichzelf uit de escaperoom bevrijdde.
Bij de uitgang wachtte echter de kookstudio, waar platte, hartige soesjes gemaakt moesten worden. Ik weet niet wat nu de betere optie was geweest.
Tijdens het koken werd Bertie in ieder geval tot over haar oren verliefd op Rosita. Maar die biechtte even later op dat ze haar Grote Liefde al had gevonden. Had je dan lekker afgemeld! Toch komen, om vervolgens de boer ik kwestie heel hard af te wijzen, is niet echt aardig, Rosita. Voor Bertie bleef er niet heel veel keuze meer over. Uiteindelijk stuurde ze Joke naar huis, waardoor we volgende week Esther, Ciska en Katherine terug zullen zien. Wat Katherine betreft: Godsallemachtig meid, kap eens met dat geknutsel! Ik dacht dat we dat na die brieven-uitzending wel gehad hadden en was dan ook zwaar teleurgesteld toen er vorige week bij de speeddates ook opeens nog allemaal zelfgemaakte rotzooi tevoorschijn bleek te komen. Maar tussen de potten en pannen (…sorry) dan wéér met knip-en-plakwerk aan komen kakken… Bertie leek gelukkig niet afgeschrikt door het boekwerk met gedichtjes en plaatjes.

Bertie en haar vrouwen tijdens de kookcursus

Bertie en haar vrouwen tijdens de kookcursus

Laten we dan hopen dat volgende week:

 • In ieder geval geen knutselwerkjes meer uitgedeeld zullen worden. Ik draai door als ik nog één papier-maché-koe of zelfgemaakte taart voorbij zie komen!
 • Geen rape-scenes vanuit Geert’s huis zullen zien. Ik werd al misselijk van dat gesnuffel aan die arme vrouwen, als hij ze op een onbewaakt moment nu ook al gaat tongen, bel ik de politie.
 • Geen vrouwen zomaar afhaken. Vooral niet bij Theo. We willen volgende week gewoon zien dat de vrouwen voor hun boer vechten, niet dat ze die zomaar op elkaar afschuiven.
 • Enkele vrouwen speels in de modder geduwd worden, want dat hoort gewoon bij ‘Boer zoekt vrouw’.
 • Tom iets meer persoonlijkheid laat zien. Want McFarmy valt, ondanks zijn blonde manen een beetje tegen.
 • We ware liefde zullen zien opbloeien. Vooral bij Theo in huis.
 • Niemand meer geschminkt hoeft te worden.

 

Tot dan! 🙂

 

(Afbeeldingen komen allemaal van de website van ‘Boer zoekt vrouw‘)

 • Manon

  Die Geert :’) wat een portret! En wat je zegt: McFarmy (HAHAHA) mag inderdaad wel iets meer personality laten zien, hij is nu zo droog… Kan niet wachten op volgende week!

  19 januari 2015 at 12:49 Beantwoorden
 • A

  Je hebt zo’n leuke stijl van schrijven!
  Ga zo door 😉
  X

  19 januari 2015 at 13:00 Beantwoorden
 • Kelly Caresse

  Hahah nu ik jouw verhaal lees baal ik echt dat ik gisterenavond niet kon kijken en weet ik meteen dat ik die ga terugkijken, geweldig! De manier waarop je dit omschrijft, grappig!

  19 januari 2015 at 15:09 Beantwoorden
 • Eline

  Ik krijg ook werkelijk waar de kriebels van Geert. Hij is net iets te amicaal terwijl het volgens mij best een lieve man is (als hij dat gefriemel achterwege laat).

  19 januari 2015 at 16:11 Beantwoorden
 • Iris

  Heerlijk om dit elke week na een aflevering BZV te lezen! Nu al zin in de volgende aflevering!

  19 januari 2015 at 17:48 Beantwoorden
 • Mendy

  Na de aflevering van gisteren keek ik alweer zo uit naar dit artikel! Je bent mijn praatje bij het koffiezetapparaat! Alhoewel je dat voor de klas niet echt hebt!;-)

  19 januari 2015 at 18:26 Beantwoorden
 • Alba

  Héérlijk weer!

  19 januari 2015 at 21:07 Beantwoorden
 • Kelly

  Je schrijft geweldig! Echt weer hardop gelachen!

  19 januari 2015 at 21:38 Beantwoorden
 • Willemijn

  Hihi het was weer heerlijk Betty. Bedankt voor deze vermakelijke blog!

  20 januari 2015 at 19:01 Beantwoorden
 • Nynke

  Ik kon m’n aandacht er niet bijhouden zondag, maar ben nu weer helemaal op de hoogte! 🙂

  20 januari 2015 at 19:46 Beantwoorden
 • Donna

  Echt keihard om gelachen!

  21 januari 2015 at 22:04 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.