to top

Boer zoekt vrouw – aflevering 1

Ieder jaar vanaf het moment dat de aflevering wordt aangekondigd waarin de boeren zich voorstellen, slaap in onrustig. Ik droom over keukens in jaren ’70-stijl, vrouwen die massaal gekleed gaan in Miss Etam-tenue en stoeien tussen de koeien. Net zo lang tot de eerste aflevering begint. De aflevering waarin Yvon Jaspers, vergezeld van haar pluizige hond en in meer of mindere mate een tas vol enveloppen, langs de boeren gaat. Gisteravond was het weer zo ver. Ditmaal bekeek ik de allereerste aflevering van dit seizoen met kopje thee binnen handbereik en een slapende baby op mijn borst. Het belooft weer een schitterend seizoen te worden.


Gert Jan
Ik begin vandaag bij Gert Jan. Want die had, by far, de minste brieven ontvangen van vrouwelijk vrijgezel Nederland. Slechts twee dames hadden zich geroepen gevoeld om deze lieve boer een berichtje te sturen. Maran kroop van plaatsvervangende schaamte weg achter in hoek van de kamer. Nu vond ik Gert Jan ook niet zo woest aantrekkelijk dat ik er een echtscheiding voor aan zou willen vragen, maar toch vraag ik me af wat al die vrijgezelle vrouwen had tegengehouden deze aandoenlijke man met zijn gloednieuwe koeienstal te schrijven. Aan Yvon de ondankbare taak om Gert Jan het nieuws mede te delen dat slechts twee vrouwen in heel Nederland op hem zaten te wachten. Dat verpakte ze mooi in een romantische date in een hok met uitzicht over de koeien. Er stonden kaarsjes aan, er was lekker eten en er werd muziek gedraaid. Toch was de sfeer nogal ongemakkelijk te noemen. Lieve Gert Jan, ik hoop van harte dat er na de uitzending van gisteravond een zooi vrouwen zijn die zichzelf voor hun bek slaan dat ze jou niet hebben geschreven. Of ik hoop dat jouw ware liefde bij die twee dames zat.

 

janko

Janko
Boer Janko dan. Die het wat zijn naam betreft niet mee had. Ik begrijp niet dat je als zwangere vrouw zijnde 9 maanden lang met zo’n ukkie in je buik rondloopt, dat die na een loodzware bevalling op je borst wordt gelegd en dat je die dan vervolgens vertederd Janko kan noemen. Maar goed. Ieder z’n eigen smaak, dus daar zal ik verder niets meer over zeggen. Deze lieverd had zich keurig voorbereid op Yvon’s komst naar zijn boerderij. Hij had het vuur lekker aangestoken, cupcakes geregeld en zich mentaal ingesteld op het lezen van een aantal brieven. Yvon gooide echter roet in het eten en ontvoerde Janko naar een tuin in de buurt. Daar stonden allemaal vrouwen verdekt opgesteld achter bloemen en in de keuken. Janko kreeg alle 11 zijn brieven van Yvon en voor het gemak nodigde zij de schrijfsters meteen uit. Er werd gezellig in een kringetje gezeten en gestrooid met complimentjes. Die Janko. Ik gun hem een vrouw die hem iedere avond over zijn bolletje aait totdat hij spinnend in slaap valt.

 

Mario
Varkensboer Mario had 16 vrouwen gemotiveerd naar hem te schrijven. Het verbaasde hem, in negatieve zin. Hij had er namelijk op zo’n 80 gerekend. Tja, Mario. Dan kan ik me voorstellen dat je enigszins teleurgesteld je tussen de warme varkenslijfjes wilt nestelen. Wat mij erg heeft verbaasd, was het feit dat Mario een brief kreeg van een dame die er pasfoto’s bij had gedaan. Twee maar liefst. Nu ben ik niet ervaren in het schrijven naar boeren, maar het lijkt mij dat je jezelf op je gunstigst wil presenteren, als je de kans krijgt een eerste indruk op een potentiële liefde van je leven te maken. Een pasfoto zegt niet bepaald: “kijk mij eens charmant, spontaan en intelligent zijn!” Mijn pasfoto’s stralen juist doorgaans “ik probeer met man en macht enigszins leuk te kijken, maar sta er toch op alsof ik een zwaar delict heb gepleegd.”

Leo

Leo
Weduwnaar Leo moest het doen met 48 brieven. Een aardig aantal, waar hij hopelijk een nieuwe Grote Liefde uit vandaan weet te vissen. Toch is Leo, met 48 brieven niet door en zullen we nooit weten of hij ooit weer aan de vrouw komt. Ik gun het hem van harte, want hij heeft een sympathiek gezicht en iemand die zo snel na zijn bruiloft afscheid heeft moeten nemen van zijn geliefde, verdient het om nog een keer gelukkig te worden.

 

Willem
Wie ik niet zo sympathiek vond overkomen, ondanks zijn twee aandoenlijke zoons, was boer Willem. Volgens zijn jongste ‘had hij er al helemaal niet meer zoveel zin in, want andere boeren hadden meer Facebook-berichtjes gekregen dan hij’. Ofzo. Hoe dan ook: de aandacht was boer Willem vies tegengevallen. Hij had verwacht dat heel vrijgezel Nederland direct voor hem in katzwijm zou zijn gevallen. Hij had het in ieder geval gehoopt. Hij kreeg van Yvon 56 brieven, wat niet weinig is. Maar ook niet genoeg om verder gevolgd te worden. Overigens zou ik daar, voornamelijk in zijn geval, niet rouwig om zijn. Hij kan nu heerlijk rustig, met hulp van zijn zoons (??) zich een weg door de brieven banen en hier en daar misschien een leuke vrouw uitnodigen voor een date. Lijkt me een stuk prettiger dan alle aandacht-geweld en Lucky-tv’s die als boer op je af gesmeten worden als je wel gevolgd blijft worden. Count your blessings, Willem. En neem een voorbeeld aan je positief ingestelde mannetjes!
theo

Theo
Volledig tegen zijn eigen verwachtingen in, kreeg boer Theo 73 brieven en wordt hij de komende weken dus wel gevolgd in zijn zoektocht naar de ware liefde. Alleen al om zijn bescheidenheid heeft Theo dit verdiend. Verder heb ik weinig opgemerkt aan Theo. Ik ben dus erg benieuwd of hij ons de komende weken gaat verrassen met hobby’s als Larpen of zweefvliegen. We gaan het zien, met zijn 73 vrouwen!

 

Geert
Och ja, Geert. Die intens vrolijke 65+er die afgelopen voorjaar al indruk op mij maakte met zijn mini-supermarktje vol groenten en fruit. Als boer Geert op een half uur afstand had gewoond, had ik daar wekelijks flink ingeslagen. Wat een blij ei. En dat was hij nog steeds, vooral nadat Yvon hem had verteld dat hij maar liefst 89 vrouwen had bewogen te schrijven. Uiteindelijk had het er net zo goed één kunnen zijn, want Geert heeft voor de speeddate maar één specifiek type uitgenodigd: met zo’n koppie en bosje haar en zo’n blik van “pak mij”. Ehh… We zijn benieuwd, Geert!
jan

Jan
Boer Jan, uit Texel, was op zoek naar een lieve vrouw die hem eens uit de stal zou trekken. Hij was namelijk een ongelofelijke workaholic. Inmiddels zag hij al zijn vrienden trouwen en zich voortplanten, dus besloot Jan dat het voor hem ook tijd was om eens op zoek te gaan naar een metgezel. 110 vrouwen hadden zich geroepen gevoeld om deze blonde boer met eng meekleurend brilletje eens te laten zien wat het leven nog meer te bieden heeft dan lammetjes en schapenstront. Ik hoop dat we in de afleveringen die gaan volgen Jan nog eens op z’n klapstoeltje over het weiland zien zitten. Maar dan met zijn grote liefde op de plek van Yvon.

 

Bertie
Boerin Bertie leek me een mysterieus type, toen ze in het voorjaar aan tv-kijkend Nederland werd voorgesteld. Ze bleek van alle markten thuis als het op werk aan kwam en ze liet doorschemeren nogal een feestbeest te zijn. Ik was benieuwd naar de hoeveelheid brieven die ze zou krijgen. Dat konden er óf heel veel, óf heel weinig gaan worden. Gelukkig voor Bertie hebben 175 vrouwen besloten de gok te wagen. Van die 175 vrouwen konden we vast kennismaken met een yoga-instructrice die om onverklaarbare reden op een hele ongemakkelijke manier in beeld werd gebracht. Hoe dan ook: ik ben benieuwd.

tom

Tom
Maar niet zo benieuwd als naar het wel en wee van boer Tom. Want als ik Maran niet had gehad, had Tom op 1809 brieven kunnen rekenen. Sterker nog: dan had ik een 1 meter 80 lange tulp van papier maché geknutseld en kermislichtjes in laten monteren. Nee dat lieg ik. Ik vind het namelijk tenenkrommend gênant om te zien hoeveel vrouwen zich op creatief vlak volledig laten gaan, in de hoop op te vallen. Om indruk op Tom te maken, had je alleen maar een mooie foto van jezelf met blonde pruik en hip filtertje te hoeven sturen. Hij en zijn – minstens even goed uitziende – vrienden gingen namelijk allemaal voor slanke, blonde, hip uitziende plaatjes.

 

Het was weer een mooie aflevering en dit jaar ga ik zeker ook de webserie volgen. Met Tom komt het wel goed, daar maak ik me geen zorgen om. Maar ik ben erg benieuwd naar Janko en Gert Jan. Of het hen ook lukt om over niet al te lange tijd na een werkdag tussen de mesthopen, uiteindelijk thuis te kunnen komen bij een door hun geliefde versgekookt aardappel-bloemkool-prakkie. Kijken jullie ook?

(Foto’s zijn afkomstig van de website van Boer zoekt vrouw

 • Manon

  HEER-LIJK! :’)
  Ik kan niet wachten op zondagavond, dan zit ik weer klaar met mijn telefoon in mijn handen in de groepsapp hoor HAHA.

  6 januari 2015 at 16:18 Beantwoorden
 • Dita

  Jaaa heerlijk! Ik vind het zo’n leuk programma.

  6 januari 2015 at 16:38 Beantwoorden
 • Marloes

  Wat heb je dit geweldig ge/beschreven! En precies hoe ik ook over een aantal mannen dacht! Geert wil ik als mijn opa, en ook ik vond Willem inderdaad heel ondankbaar overkomen.
  Ik zeg: wekelijks artikel rondom dit heerlijke programma! 😛

  6 januari 2015 at 17:04 Beantwoorden
 • Mirte

  Nog niets gezien van dit jaar en het vorige seizoen overgeslagen, maar nu krijg ik er zowaar zin in!

  6 januari 2015 at 17:52 Beantwoorden
 • Manon

  Haha geweldig. Heb genoten van de aflevering, maar zeker ook van dit artikel. Ontzettend leuk geschreven!

  6 januari 2015 at 19:34 Beantwoorden
 • Whitney

  Heb nog nooit ernaar gekeken, hoe jij het omschrijft ben ik toch wel nieuwsgierig aan het worden..

  6 januari 2015 at 19:45 Beantwoorden
 • Willemijn

  Jaaa ik kijk ook. Ik ben grote fan en kan nu al niet wachten op volgende week zondag!

  6 januari 2015 at 20:34 Beantwoorden
 • Marina

  Heerlijk geschreven! Ik hou ook van programma, ik hou van die tikkeltje foute kneuterigheid.

  Liefs, Marina

  6 januari 2015 at 21:54 Beantwoorden
 • Vera

  WAT SCHRIJF JIJ LEUK!
  Ik struin iedere dag bij m’n ontbijt heel wat blogjes af, en ik reageer echt nooit (dus je hebt de primeur), maar wát een humor in je schrijfstijl.
  Echt iets mee gaan doen, want in de blog-wereld spring je er qua schrijfstijl echt uit.

  6 januari 2015 at 22:18 Beantwoorden
 • Linda

  Haha, je haalt me werkelijk de woorden uit de mond! Met dit commentaar zaten vriend en ik ook voor de tv. Hilarisch, ik hoop dat je elke week een verslagje voor ons schrijft!

  7 januari 2015 at 15:38 Beantwoorden
 • Milou

  Hahaha “dat je 9 maanden een kind draagt en dat dan na een loodzware bevalling vertederd Janko kan noemen” je kan mij opvegen!

  7 januari 2015 at 22:12 Beantwoorden
 • Louise

  Wat geweldig geschreven! Ik kijk alleen de lucky tv’s, maar hierdoor kan ik toch goed mee praten met mijn vriendinnen, haha. Echt een hilarisch stuk heb je er van gemaakt!

  8 januari 2015 at 15:42 Beantwoorden
 • Anne

  Jarenlang keek iedereen in mijn omgeving Boer zoekt vrouw en ik kon niet begrijpen waarom, heb het ook nooit gekeken. Maar door dit artikel heb je mijn vriend en mij aan het kijken gezet! En we vinden het léúk en gaan het volgen! Gisteravond de eerste twee afleveringen gekeken. Met een glas rode wijn en een kitten van twaalf weken oud op schoot. Beetje vergelijkbaar met jouw situatie 😉 Dank je voor dit leuke artikel!

  11 januari 2015 at 12:42 Beantwoorden
 • Anne

  Oh wat lief dat je dit zegt. Veel plezier straks! 😀

  11 januari 2015 at 20:14 Beantwoorden
 • francis

  Hahaha dit is zo waar en grappig geschreven! Ik blijf je volgen

  12 januari 2015 at 17:30 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.