to top

Ik ben er nog!

Mijn laatste blogje is alweer een tijd geleden en ik heb ondertussen meerdere bezorgde berichten gekregen van lezeressen die zich afvroegen of ik bezweken was onder een berg vieze luiers of om was gekomen tijdens een vuurwerkaanval (okniet). Ik zal jullie vandaag in ieder geval eens geruststellen: ik leef nog. En het gaat prima. Waarom ik dan al zo lang mijn blog niet up to date houd? Hierom:

 

 • Ik heb gemerkt dat ik nogal een slaap-junk ben en aangezien Nim sinds een aantal weken opeens niet meer doorslaapt, maar iedere drie uur voeding nodig heeft, ben ik overdag nogal een zombie. Niet dat ik alleen nog maar in pyjama naar zweet aan het stinken ben op een hoekje van de bank (soms wel), maar het schrijven van blogs gaat me vanwege het slaapgebrek beroerd af. Ik heb zo’n 65 halve, uitermate slecht geschreven blogs in concept staan. Die zullen het daglicht waarschijnlijk nooit gaan zien, vandaar dat jullie dus lang hebben moeten wachten.
 • Ook nu ben ik weer aan het twijfelen over in hoeverre ik mijn kind in mijn blog wil verwerken. Ik schreef daar een tijd geleden al over en toen had ik de conclusie getrokken dat ik af en toe best een update en foto van Nim wilde plaatsen. Inmiddels kom ik daar deels toch op terug. Ik kies ervoor om te bloggen, maar waarom zou ik mijn kind dan toch zo vaak als lijdend voorwerp gebruiken? Het voelt ergens toch niet helemaal oké om in geuren en kleuren te beschrijven wat mijn kereltje’s slaapritme is, of hij wel of niet goed eet en hoe hij zich verder ontwikkelt. Mijn blog is van mij, dus daar zou het ook over moeten gaan. Aan de andere kant: Nim maakt nu zo’n groot deel van mijn leven uit, is er dan echt iets mis met het delen daarvan? Zoals jullie merken, ben ik daar dus nog niet helemaal over uit.
 • Achter mijn pc zitten, terwijl ik: een smerige badkamer heb, een berg was om U tegen te zeggen en een kledingkast die uitpuilt… Ik weet het niet. Ik vind het leuk om te bloggen, maar huishoudelijke taakjes hebben nu even de voorrang. En aan de mensen die zich nu afvragen in wat voor kasteel ik woon, dat het me niet ‘even tussendoor’ lukt om mijn huis op orde te houden: Ik heb eerlijk gezegd ook geen idee hoe het komt dat mijn huis iedere dag er toch weer uit ziet alsof een groepje hoarders er hun hoofdkwartier van hebben gemaakt. Maar het is zo, en iedere dag doe ik met mijn slaapdronken hoofd toch weer mijn best om er iets van te maken.
 • Dat het huis af en toe meer weg heeft van een kinderboerderij in verval is tot daar aan toe. Maar mijn tijd word ook vaak opgeslokt door mijn lieve, vrolijke, hyperactieve baby die iedere dag weer nieuwe ontwikkelingen doormaakt. Hem in zijn box stoppen om zelf te laten spelen, vind ik prima voor een half uurtje. Daarna pak ik hem om samen liedjes te zingen, boekjes voor te lezen en andere spelletjes te spelen. Hartstikke leuk, maar ik houd dus weinig tijd over om achter de pc te verspillen.
3,5 maand na dato: mijn buik was al nooit plat, maar nu is hij weer enigszins waar hij voor de zwangerschap was. Woop!

3,5 maand na dato: mijn buik was al nooit plat, maar nu is hij weer enigszins waar hij voor de zwangerschap was. Woop!

 • Buiten dat ik twijfel of en hoe ik Nim in mijn blog terug wil laten komen, twijfel ik over het bloggen in het algemeen. Ik volg momenteel zelf heel weinig blogs (tijdgebrek, hè) en ik vraag me dus af wie er überhaupt wel op mijn flauwekul zit te wachten. Ik wil sowieso gewoon weer terug naar het ‘bloggen als er wat te bloggen valt’ en niet ernaar streven om dagelijks een update te plaatsen. Simpelweg omdat ik niet genoeg meemaak om daar dagelijks een update over te schrijven (berg was, vieze luiers en bezorgde Google-baby-zoektermen…).
 • Ik ben heel druk bezig geweest met een fotoboek in elkaar draaien van 2014. Die is inmiddels af en daar ben ik heel trots op. Daarna was het plan om aan mijn cursus ‘freelance schrijver’ te gaan beginnen en een plan te maken hoe ik schrijvend de wereld zou kunnen veroveren. Of althans: hoe ik schrijvend een zakcentje zou kunnen bijverdienen. Die cursus heb ik nog niet aangeraakt. Niet omdat ik er geen zin in heb – want ik sta te springen -, maar omdat ik vanwege punt 1 in continue zombie-mode verkeer.

 

Dus lieve mensen, dat was het weer. En aangezien het nu 5 januari is, is het geoorloofd om iedereen nog een heel gelukkig nieuw jaar te wensen! Ik wil jullie met terugwerkende kracht bedanken voor alle lieve, grappige, herkenbare reacties en tips. Bedankt dat jullie vorig jaar mijn blog hebben bekeken. Dat maakt het schrijven een heel stuk leuker! Hopelijk vind ik binnenkort weer een ritme (en krijg ik mijn slaap weer enigszins terug) en lukt het me om wat vaker een update te schrijven. Tot dan! 🙂

 • Nicole

  Lekker doen waar jij je goed bij voelt! En twijfel je.. dan gewoon even niet tot je het zeker weet!

  5 januari 2015 at 12:02 Beantwoorden
 • Odile

  Haha ik moet wel lachen hoor. Zo ziet mijn huis er ook regelmatig uit! Je zou mijn zolder eens moeten zien… maar ik zit zeker op jouw ‘flauwekul’ te wachten hoor! Schrijf gewoon wat als je daar zin in hebt en als je tijd hebt. Je hebt volkomen gelijk: je kind,huishouden, gezin en jijzelf gaan voor!

  5 januari 2015 at 13:54 Beantwoorden
 • Manon

  Ik vind het heel herkenbaar hoor en heel moeilijk om te bepalen wat ik wel en niet wil delen op internet over Nilo… En niet stoppen met bloggen hoor! Ik vind het zo leuk om jouw “onzin” te lezen 🙂

  5 januari 2015 at 14:47 Beantwoorden
 • Tineke

  Ach ik begrijp het wel!
  Met zo’n schattig knulletje in huis zou ik ook liever knuffelen en spelen dan schrijven 😉
  En ik heb het al eens gezegd, en het is nog steeds zo: ik zit wel effectief te wachten op jouw schrijfsels 😉
  Maar doe gewoon lekker waar jij je zelf goed bij voelt!!

  5 januari 2015 at 15:15 Beantwoorden
 • Els

  Lekker je eigen ding doen, wel leuk om weer wat van je te horen. En dat midden in de nacht wakker worden komt hier inderdaad ook weer terug bah

  5 januari 2015 at 15:23 Beantwoorden
 • angelique

  Lekker doen waar jij je goed bij voelt, ik blijf wel lezen!

  5 januari 2015 at 15:56 Beantwoorden
 • Francesca

  Heel herkenbaar! Doen waar je je goed bij voelt. Ik heb met precies dezelfde vragen geworsteld. Zeker na de geboorte van nummertje 2 afgelopen augustus. Ik heb besloten mijn blog te anonimiseren en de namen van mijn kinderen weg te halen en foto’s waarop ze duidelijk te zien zijn ook. Ook blogs die kletsverhalen over de kinderen waren heb ik eraf gehaald. Flink de bezem erdoor dus. Puur voor de privacy van mijn kindjes. (Rotklus joh! WAUW!)
  Ik ben ook van dagelijks bloggen naar bloggen-wanneer-ik-wat-te-bloggen-heb gegaan en dat bevalt me prima.
  Ik ben nu meer op de “He! Wist je dit al?!-modus” gaan zitten. Dit kan gaan over tv programma’s of leuk speelgoed of een super lekker kinderrecept of… etc.. Ik blog nu omdat ik graag tips of ideeën wil delen en niet omdat ik het hele hebben en houwen van de kinderen online wil zetten. Misschien is dat ook meer een insteek voor jou?

  Geniet van je kindje!

  Groetjes,
  Francesca

  5 januari 2015 at 17:11 Beantwoorden
 • Sabine

  Ik vind je blog heel leuk en herkenbaar. Niet stoppen hoor, hoewel ik ook wel snap dat met een kleintje tijd, prioriteit en concentratie allemaal veranderen.

  5 januari 2015 at 17:55 Beantwoorden
 • Miranda

  Ik vind het juist knap dat je dan bv juist dat ene klusje in huis gaat doen als je even tijd vrij hebt. Leuke update en inderdaad…doe waar jij je goed bij voelt.

  5 januari 2015 at 19:36 Beantwoorden
 • Sara

  Ook ik zou jouw ‘onzin’ blogjes missen!!!
  Hoop dat je niet stopt met het schrijven.

  5 januari 2015 at 20:15 Beantwoorden
 • Whitney

  Zo herkenbaar! Heb dit ook een lange tijd gehad en daarna vond ik het wel best het niet bloggen. Lekker doen waar jij zin in hebt! Nog de beste wensen voor 2015

  5 januari 2015 at 22:47 Beantwoorden
 • Rebecca

  Klinkt als een aantal goede redenen om minder te updaten haha!
  Maar stop alsjeblieft niet met bloggen, ik volg er veel en jij staat absoluut in mijn favorieten-lijstje, al was het maar om je heerlijke schrijfstijl vol humor met een beetje zelfspot. Het is natuurlijk volledig je eigen keuze maar ik vind je ‘flauwekul’ vaak echt geweldig!

  6 januari 2015 at 09:54 Beantwoorden
 • Milou

  Leuk dat er weer wat op je blog staat, maar ik begrijp je redenen ook om te stoppen. Ik heb zelf heel vaak momentjes dat ik denk: ‘oooooh, daar móét ik iets over schrijven!’ Als ik dat niet zou hebben, zou ik ook niet gestart zijn met bloggen denk ik. Blijf gewoon nog even lekker op je blauwe babybubbel en als jij denkt, ik ga weer verder, dan doe je dat gewoon. Zo niet, dan niet! Het gaat om jou en het moet geen verplichting worden.

  6 januari 2015 at 10:29 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.