to top

Gaat het in 2015 gebeuren?

Als kind vond ik het al heerlijk om te lezen en schrijven. Kijk de tientallen vriendenboekjes, die ik op de basisschool invulde, er maar op na. Ik kon altijd erg goed meekomen op school, waardoor ik snel met mijn taken klaar was. Dan stortte ik me uiterst geconcentreerd op mijn schriftje, waar ik hele verhalen in schreef. Toen ik iets ouder werd, en (vergeef me) paardengek, stuurde ik tientallen zelfverzonnen verhalen naar de website van Penny. Dolgelukkig was ik, als er een clichématig flutverhaal van mij werd gepubliceerd op de website. Daarnaast hield ik blogs bij. Met mijn nichtjes en later met vriendinnen. Ja, schrijven deed ik graag en veel. En nog steeds.

 

Toch heb ik nooit overwogen om op professioneel niveau te gaan schrijven. Simpelweg omdat ik het gevoel had dat ik daar toch niet goed genoeg voor was. Of dat er vast geen werk in te vinden zou zijn. Of een combinatie van de twee. Wie zou er nu op mijn schrijfsels zitten te wachten? Vooral aangezien er zoveel journalisten (mét diploma!) zonder werk waren. Schrijvend mijn geld verdienen was nooit een optie. Toch bleef ik daar naar verlangen. Nog steeds is het mijn droom om door middel van schrijven een inkomen binnen te slepen.

 

Sinds ik ontslag nam van mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs, zit ik thuis. Ik heb me tot dusver nog niet verveeld, maar dit is voor mij geen lange-termijn oplossing. Ik heb het al eens eerder gezegd dat ik mezelf nooit als fulltime thuisblijfmoeder heb gezien. Niet dat ik vind dat daar iets mis mee is, maar ik heb het altijd belangrijk gevonden om een steentje bij te dragen aan de maatschappij, om mezelf te blijven ontwikkelen en om ‘erbij te blijven horen’. Ik vind het heerlijk om alle tijd voor ons ventje te hebben en hem in alle rust op te kunnen voeden, zonder hem gestrest vanwege een file en een deadline naar het kinderdagverblijf te hoeven brengen. Toch kriebelt het nog steeds om zelf ook een inkomen te verwerven.

 

Financieel gezien is het niet nodig om een baan te gaan zoeken, maar emotioneel gezien wil ik dat wel heel graag. Daarom heb ik besloten om een cursus ‘freelance schrijven’ te gaan volgen. Wie weet leer ik daarvan hoe ik mijn schrijfniveau wat op kan krikken en hoe ik aan schrijfwerk zou kunnen komen. Ik ben ook dan niet zo hoog opgeleid als een journalist, maar heb wel aardig wat schrijfervaring. Wie weet is dat ook iets waard.

 

Mijn doel voor 2015 is het vinden van een schrijfklus. Het hoeft geen gigantische publicatie te zijn, maar ik ben wel van plan om de cursus af te ronden en mezelf beschikbaar te stellen voor welke vorm van professioneel schrijven dan ook. Zoveel jaar heb ik er niet in geloofd dat ik ooit schrijvend geld zou kunnen verdienen, maar waarom eigenlijk niet? Niet geschoten is altijd mis, wie niet waagt, wie niet wint en al dat soort lullige spreekwoorden die wel van toepassing zijn op de situatie. Ik ga het gewoon proberen!

 

Ik ben dan ook heel benieuwd naar eventuele tips. Hebben jullie concrete tips over hoe ik mijn schrijfstijl zou kunnen verbeteren of hoe ik (freelance) werk zou kunnen vinden? En daarnaast ben ik erg benieuwd naar jullie droom voor 2015. Kom maar door!

 • Milou

  Ik vind dat je met je blog ook wel al wat bijdraagt. Alle ervaringen bijvoorbeeld! Ik vind jouw schrijfstijl heel prettig. Ik denk dat jij best wel professioneel schrijfster kunt zijn!

  24 december 2014 at 15:28 Beantwoorden
 • Lizzy

  Hoi Betty, leuk! Waar ga jij die cursus volgen?
  Fijne feestdagen gewenst!

  24 december 2014 at 15:51 Beantwoorden
  • Lizzy

   Toch denk ik ook dat je iets zou kunnen doen met je studie gewichtsconsulent en die inzetten bij bv voorlichting op scholen en coaching van kinderen en hun ouders. Overgewicht bij kinderen is een steeds groter wordend probleem in Nederland.

   27 december 2014 at 11:59 Beantwoorden
 • Marina

  Wat leuk! En inderdaad, je moet er gewoon voor gaan! Veel succes!

  Liefs, Marina

  25 december 2014 at 01:51 Beantwoorden
 • Maddy

  Geen idee of je het wat vind, maar misschien is dit iets? Om ervaring op te doen? http://www.smartensexy.nl/ben-jij-onze-nieuwe-redacteur/

  Heel veel succes!!

  25 december 2014 at 09:47 Beantwoorden
 • Nelleke

  Een mooie droom! Ik hoop dat ’t gaat lukken (: zou tof zijn

  26 december 2014 at 08:35 Beantwoorden
 • Willemijn

  Zet hem op Betty, you can do it!

  26 december 2014 at 11:15 Beantwoorden
 • angelique

  Ga er voor meis! Niet geschoten is altijd mis

  27 december 2014 at 11:11 Beantwoorden
 • Jessica

  Wauw Betty wat goed! 2015 gaat zeker jouw jaar worden, weet ik gewoon. Ga zo door!!!

  29 december 2014 at 13:09 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.