to top

Nim is 3 maanden!

Alweer drie maanden geleden begon het hele circus. Opeens lag ik in een ziekenhuisbed, werden er allerhande toeters en bellen op  mijn lichaam aangesloten en na anderhalf uur persen, werd tegen me geroepen dat ik naar beneden moest kijken. Want ein-de-lijk kon ik hem dan zien: mijn lieve, kleine uk met zijn punthoofdje. Een seconde later lag hij op mijn borst te huilen. Het blijft een geweldig mooi moment en ik schiet nog steeds vol als ik eraan denk. Inmiddels zijn we alweer drie maanden verder en die kleine wurm van toen heeft ondertussen gigantische ontwikkelingen doorgemaakt. Ik vond het dus wel weer eens tijd worden voor een update!

 

Slapen
Ik begin met het leukste om te vermelden: Nim slaapt namelijk geweldig! Sinds een ruime week heeft ‘ie bedacht dat 7 uur achter elkaar slapen veel lekkerder is dan 4 uur. Zo rond half 11 stoppen we hem volgens een vast ritueeltje (verschonen, slaapzak aan, vitaminedruppels, bij mama in bed liggend eten en dan in slaap vallen) in zijn eigen bed. Als hij 7 uur later wakker wordt, drinkt hij een kwartier bij mij en valt vervolgens weer zo’n 3 uur lang als een blok in slaap. Heerlijk! Afgelopen weekend heeft meneer het zelfs gepresteerd om gewoon een complete nacht door te halen. Van 22.30 tot 8.00 sliep hij als een roosje. Zelf schrokken we rond 7.45 wakker van het feit dat het al ochtend was en we Nim nog helemaal niet gehoord hadden.

 

Eten
Mijn borstvoeding werkt gelukkig nog helemaal naar behoren. Had ik daar een tijdje terug nog een vrij negatieve associatie mee (vanwege het flesweigeren), moet ik er nu weer niet aan denken om er binnenkort mee te stoppen. Ik vind het een heel fijn idee dat Nim zijn voeding nog steeds alleen via mij krijgt. We hebben na het gesprek met de lactatiekundige niet heel veel veranderd, maar het feit dat ik nu gewoon weg kán als ik wil, stelt me al heel erg gerust. Afgelopen vrijdag zijn Maran en ik een middagje gaan lunchen en naar de bioscoop geweest, en daarna troffen we thuis een hele tevreden baby en vrolijke opa en oma aan. Nim had wel iets uit zijn flesje gedronken en was helemaal niet verdrietig geweest. Wederom een bevestiging voor mij dat het allemaal wel goed komt. Wat ik ook heel prettig vind, is dat er minder voedingsmomenten lijken te zijn. Nim drinkt nu langer uit de borst en laat er dus ook meer tijd tussen zitten, voordat hij opnieuw honger heeft. Wat mij weer voldoende tijd geeft om te bloggen, het huishouden te doen of even in bad te gaan! Woohoo! Qua groei gaat het ons kereltje trouwens ook nog prima af. Hij is ruim 62 cm en weegt 5900 gram.

 

Spelen
Als ik moeders van jonge baby’s hoorde zeggen dat ze met hun kind speelden, dacht ik altijd: ‘ja, natuurlijk. Hoe dan?’ Maar dat heb ik inmiddels ondervonden. We spelen wat af, met ons ventje. Hij heeft de tijd van zijn leven als hij in zijn box ligt, want hij kan ontzettend genieten van zijn mobile. Als we die aanzetten, gaat hij met zijn armpjes en beentjes tekeer alsof hij op een gabberfeest is. Ook heeft hij zijn handjes ontdekt. Soms zit hij minutenlang gefascineerd naar zijn vuistjes te staren. Maar zijn favoriete speelgoed is zijn piraat van Lamaze. Zijn oogjes lichten op als hij het ding ziet, en zijn glimlach kán niet breder. Ook vertelt hij zijn piraat de meest uitgebreide verhalen, waar hij zelf het hardst om moet lachen. Ik had nooit verwacht dat een kindje van drie maanden al zo druk zou kunnen spelen! Wat trouwens ook fijn is: wij vinden het superleuk om met Nim te spelen, maar hij vermaakt zichzelf ook prima. We kunnen hem makkelijk een uur in de box leggen, zolang we zijn mobile aanzetten en af en toe met hem kletsen, ligt hij er heerlijk!

piraat

Sociaal-emotioneel
Och, wat is het toch ontzettend, onbeschrijfelijk leuk om interactie te hebben met je eigen kind. Dat was in de eerste weken – natuurlijk – nog vrij weinig. Inmiddels is Nim het vrolijkste mannetje op de wereld. Hij lacht de hele dag door en vertelt ons lange verhalen in zijn eigen taal. Hij huilt nauwelijks, tegenwoordig alleen als hij te druk aan het spelen is en niet meer zelf in slaap kan vallen. Ook merken we dat hij een fijn dagritme te pakken heeft. Meestal heeft hij een nachtvoeding nodig zo rond 6 uur (hihi), daarna slapen we allemaal nog heerlijk door tot 9 uur. Meestal gaan we er dan uit, krijgt Nim zijn tweede voeding op de dag en is het speel-tijd. Als een ware gabber, hakt ‘ie wat af in zijn box. Of we zingen liedjes met hem, ‘lezen’ hem een boekje voor of spelen met de piraat. Daarna gaat meneer meestal weer een uurtje slapen in zijn eigen bed. Dat proces herhaalt zich eigenlijk tot het om 22.00 tijd is om naar bed te gaan. Vaak gaan we ’s avonds nog even lekker met Nim in bad, waarna hij na het slaap-ritueeltje heerlijk in slaap valt. <3

 

Ik was al verschrikkelijk gek op mijn kleintje, maar dat wordt écht alleen maar meer. Ik ben zo trots op alles wat hij al kan en sta dagelijks verbaasd van wat hij allemaal weer heeft geleerd. Ook lachen we wat af om- én met hem. Het is een heerlijk kereltje en we hadden het niet beter kunnen treffen dan met hem. Ik ben heel benieuwd naar zijn verdere ontwikkeling! Ik houd jullie natuurlijk op te hoogte!

 • angelique

  Super mooi stuk weer! Het gaat zo ongelooflijk snel dus geniet er maar lekker van

  16 december 2014 at 12:17 Beantwoorden
 • Manon

  Aaah wat fijn om te lezen!!!! Ben wel een klein beetje jaloers op dat ritme hoor hahaha, maar dat komt nog wel hoop ik denk ik! Wat een lief menneke, zin om hem te knuffelen vrijdag 😀

  16 december 2014 at 12:50 Beantwoorden
 • Sara

  Wat fijn dat alles zo goed gaat, vooral met de borstvoeding.
  In het begin is het altijd eventjes wennen, maar na een tijdje krijg je de ritme vanzelf te pakken.
  Mijn dochtertje is nu 6,5 maand en serieus, het wordt gewoon met de dag leuker!!!! Ze ontwikkelen zich zo snel. Ben benieuwd hoe het met Nim gaat als hij 6,5 maand is.

  Leuke blog!

  16 december 2014 at 14:17 Beantwoorden
 • Lindsay - lindsayvallen.nl

  Wat een leuk verhaal om zo te lezen, alweer een kwart jaar! En wat een genot dat Nim zo doorslaapt, dat moet heerlijk zijn 🙂

  16 december 2014 at 15:13 Beantwoorden
 • iooon

  Wat heerlijk om te lezen. En wat gaat de tijd snel!

  16 december 2014 at 16:56 Beantwoorden
 • saskia

  Wat fijn dat hij al zo goed doorslaapt, echt heerlijk is dat! En de interactie met je kindje is zo ontzettend bijzonder, geniet er van!

  16 december 2014 at 20:21 Beantwoorden
 • Mendy

  Wat gaat het hard he? 3 maanden geleden mailden we nog dat we het allemaal zo spannend vonden…en als ik dit nu lees en naar mezelf kijk denk ik; Wow! Heb jij trouwens niet dat als Nim ’s morgens komt (na een lange nacht doorslapen) dat je borsten opgeblazen zijn en hij echt nodig aangelegd moet worden? Dat heb ik namelijk wel…

  16 december 2014 at 20:42 Beantwoorden
 • Whitney

  Fijn om te lezen dat alles goed gaat. 3 maanden alweer jeetje wat vliegt de tijd

  17 december 2014 at 00:16 Beantwoorden
 • Nelleke

  Joh, wat fijn van het doorslapen! Geniet ervan (: (zoals je nu volgens mij al met volle teugen doet)

  17 december 2014 at 08:10 Beantwoorden
 • Anita

  Wat heerlijk dat het zo goed gaat met Nim.
  Ik heb nu vrij en heb even de tijd om het afgelopen jaar te overdenken. Tja, met kerst in het vizier word ik toch een beetje nostalgisch. Dan kan ik alleen maar concluderen dat ik een fantastisch beroep heb! Ik mag de basis meemaken van heel veel babygeluk! Ik denk nog vaak aan de kraamweek (nou ja, kraam-10-daagse) bij jullie, het was een bijzonder leuke en gezellige periode.
  Ik wens jou, Maran en Nim hele mooie kerstdagen en een prachtig 2015!
  Lieve groeten, Anita

  17 december 2014 at 12:13 Beantwoorden
 • Trang

  Super mooi om te lezen! En het wordt met de dag leuker en leuker!! Geniet ervan! En fijne dagen.

  18 december 2014 at 14:57 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.