to top

Vraag maar raak: de antwoorden

Laatst besloot ik eens een logje te posten waarin jullie een vraag aan mij konden stellen (als jullie die hadden) en waarin jullie je eigen blog mochten spammen. Het was de eerste keer dat ik zoiets deed en ik vond het dus best een beetje spannend. Straks zou er niemand reageren! Maar dat viel gelukkig enorm mee. Wat zijn er een hoop leuke vragen en blogs langsgekomen! Vandaag ga ik in ieder geval de vragen beantwoorden en als Nim lekker door blijft slapen, zal ik ook jullie blogs een bezoekje brengen! Leuk leuk! 🙂

 

Petra: “Wat is het belangrijkste wat je Nim wil meegeven? Is er nu al iets wat je doet in de opvoeding waarvan je van te voren zei, dat ga ik nooit doen?”
De belangrijkste eigenschap die iemand in mijn ogen kan hebben is behulpzaam zijn. Ik hoop ook echt dat we het Nim mee kunnen geven dat hij later klaar staat om mensen in zijn omgeving te helpen. Het hoeft niet overdreven doorgetrokken te worden, maar als hij er ooit voor open staat om vrienden te verhuizen of bekenden op te halen van Schiphol, dan is mijn doel bereikt. Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik Nim een speentje zou geven. Vind ik er zo stom uit zien bij een pasgeboren baby. Maar in de tweede week bleek dat het hem troost gaf als hij buikkrampjes had, dus sindsdien heeft ie af en toe toch een speen. Hoewel hij het – tot mijn opluchting – zelf steeds minder fijn vindt en hem steeds vaker zelf uitspuugt.
Sara: “Hoe lang ben je bezig met het schrijven en plaatsen van een blog?”
Dat hangt er vanaf wat voor soort blog het is. Meestal lukt het me om binnen een half uurtje wel een aardige tekst neer te zetten. Maar ik loop mijn blogjes eerst nog een paar keer na op spelfouten (en zelfs dan kruipen er nog wat doorheen :-() en moeten er nog foto’s in. Al met al denk ik dat ik gemiddeld een uurtje over een artikeltje doe. Soms wat langer, soms wat korter.
Trang: “Voordat je zwanger was en mama bent geworden had je natuurlijk allerlei dromen en gedachtes hoe ’t zou zijn? Was de bevalling zoals je had gedacht, viel t mee of tegen? En is ’t moederschap zoals je had verwacht? Zijn er dingen die tegenvallen of meevallen?”
Ik blijf me erover verbazen hoe ontzettend alles is zoals ik had verwacht. De bevalling deed – veel – meer pijn dan ik had gedacht. Dat is zo’n pijn waar je je echt niet op kunt voorbereiden. En de nasleep ervan vond ik ook langer dan verwacht en pijnlijker dan verwacht. Maar wat het moederschap betreft is het echt zoals ik gedacht had. Het is zwaar en chaotisch maar vooral ontzettend mooi en overweldigend! Ik ben helemaal gek op ons mannetje, vanaf het eerste moment al. En het wordt alleen maar sterker iedere dag, precies zoals ik had gedacht!

buikfoto

Angelique: “Wat zijn jouw dromen? En wat zou je doen als je het kon over doen?”
Lastig om te zeggen, maar eigenlijk droom ik van een gelukkig gezinnetje, zoals we dat nu al zijn. Hopelijk met nog één (en heel misschien twee) kindje(s) erbij. En ik droom ervan om schrijvend mijn geld te verdienen. Misschien houd ik ooit aan mijn blog nog een zakcentje over. Wie weet… Wat bedoel je met ‘als ik het kon over doen?’ Mijn hele leven? Misschien zou ik er dan voor kiezen om toch liever een andere opleiding te volgen. Journalistiek, marketing of iets in die richting. Ik was dan in ieder geval geen ‘dierenartsassistente paraveterinair’ en ‘Pabo’ gaan doen, al hebben die mij natuurlijk ook wel gebracht waar ik nu ben 🙂
Minous: “Wat vind je fijn om met je zoontje te doen?”
Mijn kereltje is natuurlijk nog maar heel klein, maar ik doe nu al graag heel veel met hem samen. Zo vind ik het geweldig om met hem in bad te gaan, leg ik hem ’s avonds heel vaak op mijn borst als ik tv wil kijken en sta ik stiekem vaak naar de box te gluren als hij erin ligt en naar zijn mobile aan het lachen is. Ik hoop dat, als hij groter is, we samen wat kunnen knutselen. Schilderen of tekenen of kleien of zo. Lijkt me zo leuk!
Ioni: “Wat is er aan jou veranderd sinds de geboorte van Nim?”
Ooohh ik ben zoveel emotioneler dan voor die tijd! Zelfs tijdens mijn zwangerschap was ik stabieler dan nu. Ik maak me (ten onrechte) vaak zorgen om Nim. Drinkt hij wel goed? Is hij wel blij? Ontwikkelt hij zich wel goed? Waarom slaapt ‘ie vandaag zo veel? Ik had het niet verwacht, maar er is echt zo’n overbezorgde mama in mij wakker geworden. Gelukkig wordt het al wat minder, hoor. En wat uiterlijk betreft: Mijn heupen zijn twee keer zo breed als ze ervoor waren 😉
Tamara: “Wat wil je nog steeds eens graag doen?? Waar shop jij graag voor Nim? wat is je favoriete kledingstuk van Nim?”
Ik wil supergraag nog eens een roadtrip door Amerika maken. Lekker cliché, maar dat wil ik echt al sinds ik als kind ‘Bassie en Adriaan in Amerika’ zag! Gaan we vast wel eens doen als Nim wat groter is. Wat betreft kleding voor Nim vind ik het heel lastig om er erg veel geld aan uit te geven. Hij groeit zo snel dat ik het zonde vind om dure kleding aan te schaffen. Daarom shop ik graag bij Hema (vooral de superschattige truitjes!) en H&M. Ik denk dat ik binnenkort, als Nim in maat 68 past, ook veel naar Zara zal gaan. De boxpakjes van Zeeman vind ik trouwens ook erg leuk!

nimmie

Marina: “Wat is er anders aan het moederschap, dan je had verwacht? Wat vind Maran van het vaderschap? En jij van Maran als vader? Hoe ziet een gemiddelde dag er nou nu uit van begin tot eind, met een kleintje?”
Wat er anders is aan het moederschap dan ik had verwacht heb ik hierboven min of meer al beantwoord. Over het algemeen is het eigenlijk precies zoals ik had gedacht. Het enige wat me verbaast over mezelf is dat ik overal aan twijfel. Zoals ik op de vraag van Ioni had geantwoord.
Ik vind Maran een geweldige vader. Ik smelt als hij Nim vast heeft en ze naar elkaar lachen. Of als hij liedjes voor hem aan het zingen is of grapjes met hem maakt. Zo ontzettend lief! Wat hij er zelf van vindt, zal ik hem binnenkort eens vragen! Ik geloof dat hij Nim een geweldig leuk mannetje vindt, maar dat hij het vaderschap tot nu toe ook wel als zwaar ervaart. De gebroken nachten gaan niet in de koude kleren zitten.
Onze dagen zien er altijd heel anders uit. Als ik denk dat er een ritme in zit, verandert het toch weer helemaal. Maar gemiddeld gaat het als volgt: Zo rond 8 uur worden we wakker van een schreeuwend kereltje. Ik ga eruit, kijk tv terwijl ik Nim voed. Daarna verschoon ik zijn luier en knuffelen en spelen we wat samen. Als hij weer slaapt maak ik ontbijt en koffie voor mezelf. Dan wordt Maran zo’n beetje wakker en gaat aan het werk. Tijdens Nim’s slaapmomentjes (of als hij alleen in de box aan het genieten is van zijn mobile) doe ik het huishouden, gaan we samen boodschappen doen of probeer ik mijn blog bij te houden. Nim komt gemiddeld overdag om de twee uur voor een voeding. ’s Avonds rond half 10 ga ik wel eens met Nim in bad. Daarna gaan we samen op bed liggen voor een voeding, kijk ik een serietje en ga ik slapen. Meestal wordt ie ’s nachts tussen 3 en 5 dan wakker en begint alles weer van voor af aan.
Odile: “Wanneer komt de tweede? Haha, grapje!”
Haha, ja dat is een vraag die we nu gaan krijgen. We hebben het er al wel over gehad, trouwens. We willen het liefst dat er een niet al te groot leeftijdsverschil tussen Nim en een eventueel broertje of zusje zit. Maar op dit moment wil ik absoluut niet weer een zwangerschap in gaan. Ik wil voorlopig lekker genieten van Nim en hem alle aandacht geven die hij verdient. Ook wil ik nog even wennen aan het moeder zijn van één kind, voordat ik er twee om me heen heb draaien. Ik wil dus minimaal tot Nim’s eerste verjaardag wachten, maar misschien zelfs langer dan dat. Dat ligt er ook aan wat voor kind Nim is. Is hij erg druk en vraagt hij heel veel aandacht? Dan wachten we nog. Valt het allemaal mee? Dan kan het wat sneller gaan. We zien wel!
Sara: “Wat vind je het leukst aan het moederschap? En wat is je favoriete thee?”
Ik vind het zo verschrikkelijk mooi om voor Nim te mogen zorgen. Het gevoel dat ik zijn moeder ben! Mijn moeder was (en is!) by far één van de aller belangrijkste mensen in mijn leven. Ik hoop dat ik dat voor Nim ook mag zijn en daar ga ik mijn uiterste best voor doen. Het is heel bijzonder om die rol te mogen vervullen. Ik vind het supergaaf om zijn ontwikkeling van zo dichtbij mee te maken. Iedere week kan hij weer zoveel meer dan de week daarvoor! En je kunt me blij maken met alle soorten thee, maar verse muntthee is toch echt mijn favoriet!
Whitney: “Hoe is het mama zijn? En de combinatie met bloggen?”
Ik vind het geweldig om mama te zijn. Ontroerend mooi, maar ook heel overweldigend, zwaar en een beetje eng op z’n tijd. Ik blog omdat het mijn hobby is. Ik heb er nog geen cent mee verdiend, dus ik heb geen verplichtingen. En dat is ook heel fijn, want soms weet ik niet zo goed waar ik over moet bloggen of heb ik er even geen tijd voor. Dan is het lekker om de computer niet aan te hoeven raken 🙂
foto

Laura: “Ben je al iets tegen gekomen sinds Nim is geboren wat je niet had verwacht of gedacht?”
Zoals ik in het vorige stukje al had gezegd: ik ben veel bezorgder dan ik had verwacht! Gelukkig is Maran er om me gerust te stellen als dat nodig is.
Minke: “Wat vind je van het combineren van bloggen met het moederschap? Had je verwacht dat het zo zou zijn?”
Het is mijn droom dat mijn blog ooit íets op gaat leveren, maar ook als dat niet gebeurt, zal ik er voorlopig mee doorgaan. Ik houd ervan om te schrijven en ik vind het superleuk om dat met jullie te delen en er vervolgens reacties op te krijgen. Op dit moment heb ik nog geen geld verdiend met mijn blog en is het dus gewoon mijn hobby. De zorg voor Nim staat absoluut voorop, maar als ik op een dag tijd en inspiratie heb, wil ik graag blogjes typen. Ik doe het allemaal voornamelijk voor mezelf, dus als het een keer niet lukt om een artikeltje te plaatsen, doe ik het lekker niet! 🙂

Ik wil jullie allemaal ontzettend bedanken voor de leuke vragen! Ik vond het bovendien ook superleuk om mijn bezoekers op deze manier wat beter te leren kennen. Wat een leuke blogs hebben jullie!

 • Nelleke

  Ik vind het een heel leuk blogje! Leuk om jou zo wat beter te leren kennen 🙂 Vaker doen!

  20 november 2014 at 08:18 Beantwoorden
 • Koalabeautymama

  Aah wat leuk om te lezen Betty! En wat mooi dat je beschrijft dat je Nim wilt leren behulpzaam te zijn. Is ook wel belangrijk. Ik hoop dat ik mijn kinderen dat ook kan bijbrengen. Geen haast met de tweede haha. Ja lekker genieten van jullie kleine man.

  20 november 2014 at 08:47 Beantwoorden
 • Angelique

  Leuk om je antwoorden te lezen! En ja je hebt mijn vraag beantwoord zoals die bedoeld was 😉

  20 november 2014 at 09:59 Beantwoorden
 • Trang

  Aaw leuk en bedankt dat je antwoord heb gegeven op m’n vraag!

  20 november 2014 at 10:11 Beantwoorden
 • Sanja

  Wat leuk om te lezen! Hier is de overbezorgdheid ook aanwezig..

  20 november 2014 at 10:25 Beantwoorden
 • iooon

  Oh jouw antwoord op mijn vraag, hier is het precies zo. Hij had door geslapen en meteen denk ik dat hij ziek is. Haha. Alles trek ik in twijfel.

  20 november 2014 at 13:46 Beantwoorden
 • Odile

  Leuke vragen heb je gehad en wat ben je eerlijk. Zelfs op mijn -stomme- vraag haha! En ik moet het toch nog een keer zeggen: wat een lief koppie heeft Nim, zo wijs al!

  20 november 2014 at 19:40 Beantwoorden
 • Marina

  Wat een leuke post zo, duidelijke en eerlijke antwoorden! Erg leuk om te lezen en toch een soort kiekje in je leven te krijgen.

  Liefs, Marina

  20 november 2014 at 22:24 Beantwoorden
 • Sara

  Leuk om te lezen! En grappig om te zien dat moeders altijd wordt verweten dat ze alleen maar over hun kindje en moederschap praten. En zie hier.. alle vragen die we gesteld hebben, gaan over Nim of het moederschap :).

  21 november 2014 at 08:34 Beantwoorden
 • Whitney

  Heel mooi en leuk om te lezen! 🙂

  23 november 2014 at 10:14 Beantwoorden
 • minous willemsen

  Wat leuk dat je mijn vraag beantwoord hebt! Tja, gewoon naar je kereltje kijken….daar kan je geen genoeg van krijgen hè!

  28 november 2014 at 12:02 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.