to top

Nog eens 5 random facts over mij!

Laatst zette ik al vijf random feitjes over mij op een rij. Gewoon, omdat ik het leuk vind om typische persoonlijkheidstrekjes met jullie te delen. Omdat ik het zelf altijd zo leuk vind om soortgelijke stukjes van andere bloggers te lezen. Vandaag staan er weer vijf nieuwe willekeurige feitjes klaar. Komen ze!

 1. Mijn favoriete seizoen was altijd de zomer. Tot ik een paar jaar geleden concludeerde dat ik de zomer eigenlijk helemaal niet zo relaxed vind. Inmiddels heb ik aan mezelf toegegeven dat ik veel blijer wordt van de herfst en de lente. Heerlijk om in het najaar weer de kaarsjes aan te doen en met een dekentje op de bank te kruipen voor het nieuwe televisieseizoen. Of juist om in het voorjaar te genieten van de geur van versgemaaid gras en het steeds iets aangenamer wordende zonnetje. Gelukkig is het alweer zo goed als herfst! Yay!

 2. Ik ga vrijwel altijd eerst douchen voordat ik ga slapen. Maran vindt dat heel vreemd, die kan juist niet wakker worden zonder te douchen in de ochtend. Maar bij mij werkt het dus andersom. In de zomer vind ik het heerlijk om een verkoelende douche te nemen voordat ik mijn bed in stap. Ik voel me dan lekker schoon en kan dan goed in slaap vallen. En in de winter is er niets fijner dan voordat ik mijn (nog koude) bed in stap helemaal lekker opgewarmd te zijn. En inderdaad: lekker schoon. Vaak douche ik ’s ochtends ook nog wel hoor. Als ik persé nog even mijn haar wil wassen ofzo. Maar ’s avonds moet het gewoon!
 3. Ik wil graag vooruit plannen en weten waar ik aan toe ben. Ik houd  niet van verrassingen. Wel van verrassingen die goed bedoeld zijn hoor (bv mijn huwelijksaanzoek, mijn vrijgezellenfeestje en mijn babyshower), maar ik weet liever ver van tevoren wat me staat te wachten. Ik kan, als het moet, wel snel schakelen en ben best flexibel, maar ik merk dat zoiets me achteraf altijd toch wel stress op heeft geleverd. Overigens ben ik dan wel weer in voor een spontaan middagje lunchen ofzo. Zolang het niet heel ingrijpend is, gaat mijn liefde voor alles van tevoren gepland hebben dus niet persé op.IMG_4502
 4. Een (warme) maaltijd is voor mij niet compleet als er geen groente bij zit. Soms eten we wel eens ongezond met een pizza of een patatje ofzo, maar een gerecht zoals Chicken Tonight zonder daar zelf nog wat verse groenten aan toe te voegen voelt zo ‘on-af’. Ik houd eigenlijk wel van alle groenten, dus wat dat betreft maakt het me niet zo uit wat we erbij eten. Over eten gesproken: ik ben best wel van het type ‘wat de boer niet kent…’ op eetgebied. Ik word er sowieso niet blij van als ik in een restaurant een verrassingsmenu voorgeschoteld krijg. Ik wil echt zelf uitkiezen wat ik eet. Ik lust best veel en doe bijna nooit moeilijk, maar ik wil het wel van tevoren weten. Zo ben ik niet gek op vis en schelpdieren en eet ik geen orgaanvlees van dieren. Ik snap echt niet wat er lekker is aan een stuk kalfstong of lever. Bah, het idee alleen al! Om die reden bestel ik dus wel eens een vegetarisch menu als we in een restaurant de optie hebben om voor een verrassingsmenu te kiezen. Geen gestress over mogelijk orgaanvlees, wel lekker groenten en kaasjes. Kom maar door!
 5. Ik let altijd extreem veel op wat mensen in de supermarkt op de band leggen. Sinds mijn cursus ‘gewichtsconsulent’ vind ik het leuk om mensen stiekem te bespieden aan de hand van wat ze afrekenen. Veel cola, koekjes, voedsel uit pakjes en diepvriespizza’s? Dan is die vast niet zo met z’n gezondheid bezig. Iemand met veel groenten, fruit, sojamelk en biologisch vlees plaats ik dan weer automatisch in het gezonde-hokje. Ook vind ik het leuk om in mijn hoofd gezondere aanbevelingen te doen. Overigens doe ik dat nooit, heb ik een hekel aan mensen die ongevraagd voedingdadvies door je strot willen duwen en vind ik dat iedereen vooral lekker moet eten waar die blij van wordt. Al zijn dat dus alleen maar croissantjes en repen chocolade!

Dat waren ze weer voor deze keer. Als ik nog meer typische karaktertrekjes van mezelf weet te bedenken, schrijf ik vast weer een dusdanig stukje. Herkennen jullie mijn eigenaardigheden enigszins?

 • Meike

  Leuk om te lezen. Dit soort feitjes over anderen lezen zijn vaak een feest der herkenning.
  Wij doen ook overal groente in. Ik heb bij bijvoorbeeld Chicken Tonight het gevoel dat het zonder extra groente niet gezond genoeg is. Van die drie slappe worteltjes in de pot word je ook niet groot. Ook in soep gooien we vaak nog een extra paprika. Wat betreft die verrassingen, dat herken ik wel. Ik weet van te voren graag waar ik aan toe ben.

  16 september 2014 at 07:50 Beantwoorden
 • Manon

  Oh ik ben ook totaal niet het type dat van verrassingen houd hahaha.

  16 september 2014 at 08:12 Beantwoorden
 • Bente

  Ik douche ook altijd voor het slapen gaan. Ik vind het zelfs verschrikkelijk om ’s ochtends te douchen (vind hoe warm de douche dan staat het altijd koud).

  16 september 2014 at 08:55 Beantwoorden
 • Joyce

  Hihi ik kan ook helemaal niet tegen verrassingen. Toen ik eind november afgelopen jaar ineens gebeld werd door vrienden van manlief dat hij niet thuis zou komen vanwege een vrijgezellenfeestje, ging ik helemaal uit mijn pan. Nu zouden we die avond ook op zoek gaan naar een jurk en daar had ik de hele week al naar uitgekeken, maar dat kon ook prima nog een week later haha. Ik was woest! Beter verteld iedereen me minstens een dag van te voren wat er gaat gebeuren haha.

  Ook ik kijk altijd naar wat mensen op de band leggen. Maar weet ook dat als mensen dat bij mij doen, ze al een verkeerd beeld krijgen, omdat ik nooit groente en fruit in de supermarkt koop en het dus lijkt alsof we dat niet eten. Maar er zit hier een turks winkeltje met super goedkoop en lekker groente en fruit. En dat zien ze dan dus niet 😉

  16 september 2014 at 09:39 Beantwoorden
 • Irma

  Grappig, dat bij de kassa kijken wat anderen op de band hebben liggen doe ik ook altijdxD aan de andere kant ben ik mezelf ook heel erg bewust van wat er op de band ligt. Grappig is dat ik vaak bij de Lidl al het gezonde spul haal, en dan de ongezondere dingen, vaak merk en dat hebben ze niet bij de Lidl, nog bij een andere supermarkt haal. Dan denk ik weleens, zouden mensen nu denken van zoooo die is ongezond bezig haha

  16 september 2014 at 19:12 Beantwoorden
 • Marianne

  Ow ik herken voornamelijk de vijfde!! Zeker toen ik zelf nog achter de kassa zat betrapte ik mij erop dat ik altijd dacht: “meneer / mevrouw, zal ik anders even met u meelopen terug de winkel in? U bent de groente vergeten!” Natuurlijk heb ik dat nooit hardop gezegd. Ik vind het ook heel naar als mensen mij voedingstips gaan geven – zeker als ze er zelf geen verstand van hebben!

  17 september 2014 at 18:34 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.