to top

Kunnen we geen datum prikken?

Lieve, lieve zoon van mij,

Zo rond afgelopen kerst begon jouw bestaan. Eerst was je nog maar een aantal celletjes groot, maar al snel groeide je uit tot een garnaalvormig wezentje met een kloppend hartje. Begin februari zagen je vader en ik je voor het eerst op een computerscherm in een heel dubieus echocentrum. We waren zo benieuwd naar je! Ik zal dat moment nooit meer vergeten, het was zo speciaal. Vanaf toen duurde het wachten heel erg lang. Ik wilde je het liefst iedere dag zien op zo’n computerscherm. Ik wilde dolgraag weten of het goed met je ging, of je lekker groeide en eigenlijk ook of je een jongen of een meisje was. Niet dat het me uitmaakte, maar ik was gewoon zo nieuwsgierig!

Gek he, dat ik heel lang ervan overtuigd was dat jij een meisje was? Gelukkig lieten we met 15 weken een echo maken, waarop jouw piemel al te zien was. Geen meisjeskleren voor jou dus! Vanaf dat moment konden wij op de jongensafdeling shoppen. Dat deden we ook genoeg. Je wilt niet weten hoeveel kleertjes en andere spullen we nu al voor je hebben verzameld. Wij niet alleen trouwens, je opa’s en oma’s zijn ook fanatiek geweest. En de rest van onze familie en vrienden ook. Wat dat betreft weten we in ieder geval zeker dat je niets tekort zal komen! Iedereen kijkt heel erg uit naar je komst!

Gedurende de hele zwangerschap heb ik het een feestje gevonden om jou bij me te dragen. Ondanks dat ik het heel onwaarschijnlijk vind om een beeld te vormen van dat idee. Dat wezentje dat zachtjes tegen mijn zij duwt, dat ik dagelijks een paar keer de hik voel hebben en dat zo nu en dan voor een snijdende pijn in mijn ribben zorgt, dat ben jij! Mijn zoon. Mijn kereltje dat ik over een korte tijd eindelijk in het echt kan zien, kan knuffelen, kan ruiken en kan voeden. We zijn nu al zo dichtbij elkaar, maar voor mijn gevoel juist ook nog ver bij elkaar vandaan. Nog even…

BABY-_20140626_RT-_3D-_2-_-R_0045

Daarover gesproken,Β want dat is eigenlijk de voornaamste reden dat ik je schrijf, zouden we daar niet even een afspraak over kunnen plannen? Je zit nu 38 weken in mijn buik en het zou niet heel gek zijn als je vanaf nu geboren wordt. Kunnen we niet even allebei de agenda’s naast elkaar leggen om een datum te prikken waarop jij geboren gaat worden? Dan kan jij bewust gaan genieten van de laatste dagen/weken in je privΓ©-bubbelbad en ik kan me gaan voorbereiden op het bevallen. Want hoewel ik daar niet tegenop kijk, moet ik zeggen dat ik het toch ook best spannend vind. Laat je me een beetje heel? En zal je proberen een beetje mee te werken als het moment eenmaal daar is?

Nog heel even en dan kunnen we elkaar voor het eerst echt zien. Leuk hoor, lief ventje van me. Ik wil zo graag weten op wie je lijkt! Stiekem hoop ik op een mini-versie van je vader, al zou ik het ook leuk vinden om trekjes van mezelf in jou te ontdekken. Maar ook als je het meest weg hebt van een aardappel ben je hartstikke welkom hoor. Ik aai je billetjes, die heel hoog in mijn buik zitten, nog wel even nu je nog in mijn buik zit, en binnenkort kunnen we lekker met elkaar knuffelen. Hopelijk tot heel snel!

X Mama.

 • Corina

  Wauw, mooi geschreven Betty!

  3 september 2014 at 07:57 Beantwoorden
 • Willemijn

  Wat mooi geschreven Betty!

  3 september 2014 at 08:11 Beantwoorden
 • Nicole

  Wat een mooie, lieve en grappige brief aan je toekomstig zoontje. Dat datum prikken deden wij ook, Helaas hield mijn eigenwijsje zich niet aan de afspraak haha!

  3 september 2014 at 08:22 Beantwoorden
 • Manon

  Aaah <3 Ja kom maar snel baby en laat je moeder een beeeetje heel!

  3 september 2014 at 08:37 Beantwoorden
 • Jennifer

  Je kunt volgens mij wel een datum afspreken .. maar die maak je eerder met het ziekenhuis dan met je baby, inleiding gaat dan wel te ver. πŸ˜›

  3 september 2014 at 09:59 Beantwoorden
 • Joyce

  Wauw mooi geschreven!

  3 september 2014 at 09:59 Beantwoorden
 • Gwen

  Ahhhh, lief! Ik vond het zo onwijs relaxt dat Olivia in stuit lag en niet te draaien was met 36 weken, dat zou nl. een keizersnede betekenen. En die plan je πŸ˜€ Met precies 36+5 planden we een datum: exact 39 weken. Ik geloofde ook niet meer dat het voor die tijd spontaan zou beginnen (ze was immers niet ingedaald omdat dat niet paste met haar billetjes bijv.) en leefde echt bewust naar die ene dag toe. Ideaal haha! Een van de redenen dat ik een ks zo graag weer zou doen, op die geplande manier πŸ˜‰

  3 september 2014 at 10:50 Beantwoorden
   • Gwen

    Oh dat was ook absoluut mijn eerste idee, alleen toen ze in stuit draaide heb ik dat maar laten varen. Geen stuitbevalling voor mij πŸ˜‰

    3 september 2014 at 15:48 Beantwoorden
 • Ineke

  Supermooi geschreven!!
  De tranen stonden mij vaak nabij..

  3 september 2014 at 11:41 Beantwoorden
 • Malou

  Ah wat lief, en wat mooi geschreven!

  3 september 2014 at 13:24 Beantwoorden
 • Dita

  Erg mooi geschreven!

  3 september 2014 at 16:49 Beantwoorden
 • Petra

  Lieve zoon van Betty en Maran, het is waarschijnlijk heel prettig in mama’s buik maar ik weet zeker dat je het daarbuiten helemaal geweldig zult vinden. Je komt in een heel liefdevol nestje terecht. Je lieve mama en papa kunnen wachten om je te zien. Dus als je er klaar voor bent…wacht niet langer en kom maar te voorschijn.

  3 september 2014 at 22:03 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.