to top

5 random facts over mij

Ik vind het altijd leuk om bloggers beter te leren kennen. En hoe kan dat nou beter dan met zo nu en dan eens vijf random feitjes over de desbetreffende persoon? Na vandaag kennen jullie mij dus weer een klein stukje beter. En het leukste: binnenkort staan er nog vijf ingepland. Wat een feest! Gaan we!

 1. Ik vind het heerlijk om op vakantie te gaan. Kan al heel veel voldoening halen uit het zoeken naar de perfecte vakantie op verschillende reissites. Daarna is het tijd voor de voorpret en eenmaal op vakantie zelf geniet ik enorm van het ‘even weg’-zijn. Alles is even geweldig. Behalve de dag van tevoren. Echt, ik heb een hékel aan de dag voordat we op vakantie gaan. Niet eens vanwege het inpakken, want dat heb ik meestal binnen een kwartiertje wel gedaan. Maar ik voel me schuldig tegenover de katten, ben steeds bang dat ik het huis niet vakantie-proof genoeg heb achter gelaten, ben stiekem even bang dat we verzeild gaan raken in een ernstig (vliegtuig)ongeluk of dat er in het vakantieland zelf iets extreem vervelends zal gebeuren. Dit vervelende, angstige, schuldige gevoel is altijd meteen weg als ik met koffer en al de deur achter me dicht trek en op weg ben. Toch kan ik er niets aan doen om deze vervelende dag voor de vakantie te voorkomen. Ach, het hoort er inmiddels bij.
  IMG_6071

  Hier kon ik weer lachen! Maar de hele dag was ik bloedchagerijnig!

 2. Mijn huis moet eigenlijk altijd opgeruimd en netjes zijn. Ik heb er een enorme hekel aan als er troep op het aanrecht staat of als er gestofzuigd moet worden. Vooral als er onverwacht visite voor de deur staat vind ik het heel vervelend als het rommelig en, in mijn ogen, vies is. Het liefst weet ik het minimaal een half uur van tevoren als er mensen langs willen komen. Dan pas ik mijn tips om mijn huis snel schoon te maken toe en kan ik vervolgens relaxed achterover hangen en doen alsof ons huis er altijd zo stralend bij staat!
  IMG_0029

  Oohh lief, opgeruimd huisje. Wat houd ik toch van je! <3

 3. Ik houd er heel veel van om te lezen en heb periodes waarin ik soms wel drie boeken in een week lees. Maar ik heb ook periodes waarin mijn ereader en ik elkaar nauwelijks zien. Op één of andere manier lukt het me dan niet om een boek te vinden waarin ik écht blijf hangen. En een boek waar ik me steeds ‘overheen’ moet zetten om weer een paar bladzijdes verder te komen, dat houd ik gewoon niet vol. Een boek moet me meteen pakken, anders is de kans groot dat ik hem op den duur weg leg. Daardoor staat mijn ereader inmiddels vol met boeken die ik voor minder dan 10% gelezen heb. Super demotiverend om dan weer met een nieuw exemplaar te gaan beginnen…
  Ooh een wijntje en mijn ereader. Als ik een goed boek heb is dit een gouden combinatie!

  Ooh een wijntje en mijn ereader. Als ik een goed boek heb is dit een gouden combinatie!

 4. Sinds mijn zwangerschap vind ik het geweldig om me onder te dompelen in de wondere wereld der (aanstaande) moeders. Ik verslind mama-tijdschriften, vol bekende mama-blogs op de voet en ben geïnteresseerd in boeken over moeder worden en zijn. Maar van het ene op het andere moment kan ik ook enorm klaar zijn met dat mama-gedoe. Dan kan ik geen artikel over zindelijkheidstraining meer lezen en krijg ik het benauwd over verhalen van slapeloze nachten met pasgeboren baby’s. Waar ben ik aan begonnen? Denk ik dan. Totdat ik dat kleine kereltje in mijn buik weer voel duwen. Maar dan nog: dan raak ik voorlopig weer even geen mama-gerelateerde tijdschriften aan. Laat maar!
  36weken3

  Yay voor mijn dikke buikje. Maar heeeeel soms verlang ik toch echt wel weer naar de tijd dat ik zonder topzwaar te zijn rond kan wandelen.

 5. Ik houd NIET van festivals. Zo, dat is eruit. Vaak word ik voor gek verklaard als ik zoiets zeg. Maar ik meen het echt: festivals zijn niks voor mij. Ik kan  me er absoluut ook niks bij voorstellen als vrienden enthousiast vermelden dat ze zo’n zin hebben in een meerdaags evenement. Waar hebben ze dan zin in? In op elkaar gepakt voor een podium staan waar je én steeds geduwd wordt én het optreden slecht kunt volgen (want: boxen en podium staan te ver weg)? Of in de rij staan voor smerige toiletten waar je met soa’s en voetschimmel weer uit komt? Of hebben ze ongelofelijk veel zin om eerst muntjes te moeten kopen en vervolgens veel te veel muntjes uit te geven voor een bak kleffe patat, lauwwarme automaatkoffie of een doodgeslagen biertje? Of kunnen ze niet wachten om in een koude, natte tent geen oog dicht te doen vanwege het geluidsoverlast en een lek luchtbedje? Ik ben wel eens op festivals geweest (de laatste was Mysteryland) en ik vind het dan het leukst om een beetje rond te lopen over het terrein op zoek naar eettentjes die wel decent zijn. Maar de herrie vanuit de verschillende podia, het dronken/stonede publiek en alle drukte: het is gewoon niet echt iets voor mij.
  Proost hè!

  Proost hè! Ik vond het superleuk om een dagje met vrienden op het Mysteryland-terrein rond te kunnen wandelen, maar dat was het ook echt. 

   

Zo. Dat waren vijf random feitjes over mij. In ieder geval ken je mij nu een stukje beter. Voor binnenkort staan er nog meer random facts ingepland, dus als je dat leuk vind kun je je hart ophalen. En anders… Nouja, dan niet 🙂

 • Manon

  Haha leuk om te lezen! Ik ben ook zo’n iemand die heel veel leest in een periode en dan weer super lang niet. Ik zoek nog steeds een goed boek waar ik me even helemaal in kan verliezen!

  28 augustus 2014 at 09:36 Beantwoorden
 • Tineke

  Wat betreft punten 2,3 en 5 zijn wij helemaal hetzelfde!! 😀
  Ik hou van een net, opgeruimd huis.
  Ik hou boeken lezen, al vind ik er vaak geen tijd voor.
  En ik snap écht niet wat mensen met festivals hebben!

  28 augustus 2014 at 14:34 Beantwoorden
 • Miriam

  Ohhh echt he, punt 5!!! daar herken ik mijzelf zo in. Als ik er alleen al aan denk. Brr…..

  28 augustus 2014 at 19:40 Beantwoorden
 • Petra

  Herkenning bij punt….eigenlijk allemaal 🙂

  28 augustus 2014 at 20:59 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.