Disney <3

vrijdag, augustus 22, 2014 11 Permalink 1

Mijn vader werkte vroeger heel veel en mijn moeder was “thuisblijfmama” tot mijn broertje ongeveer twee was. Om die reden had ik een hele sterke band met mijn moeder. Met mijn vader ook wel, maar als hij vrij was deden we vaak dingen samen met het hele gezin. Totdat hij vond dat we ook met zijn tweetjes op pad moesten. Hij zou me meenemen naar de bioscoop. Dus gingen pap en ik op date. Ik weet niet eens meer hoe oud ik was, maar ik vond het heel vreemd dat mijn moeder niet mee ging. In de bioscoop heb ik gehuild, want ik vond het donker eng. Toch nam mijn vader me later mee naar een nieuwe film: Oliver en Co, van Disney. Deze keer was ik voorbereid op wat er zou gaan komen en had ik een hele leuke dag. Na de film gingen we iets eten bij McDonalds en mocht ik bij de Bijenkorf een cadeautje uitzoeken. Wat een feest! 

Jullie begrijpen dus wel dat ik sindsdien heel graag alleen op pad wilde met mijn vader. Dat deden we daarna dan ook regelmatig. Toen ‘de Kleine Zeemeermin’ uit kwam, kon ik niet wáchten om die met mijn vader te bekijken. Ik was helemaal onder de indruk. In de weken daarna speelde ik het verhaal regelmatig na met mijn poppen, raakte ik er niet over uitgepraat met mijn nichtjes en telde ik de dagen af tot ik de videoband voor mijn verjaardag zou krijgen. Mijn moeder is in de tijd daarna bijna letterlijk gek geworden van het aantal keer dat ik die videoband op wilde zetten. Er was echt geen houden meer aan: mijn Disney-liefde was geboren.

IMG_1813

Er volgden, zoals jullie allemaal weten, nog veel meer prachtige Disneyfilms. Ik bekeek ze allemaal. Eerst alleen met mijn vader, het was namelijk onze traditie, maar later ook met mijn moeder en broertje erbij. Ook kreeg ik later de officiële Barbiepoppen van de Disneyprinsessen, waardoor het naspeel-plezier voor mij extra werd vergroot. Op een dag vertelde mijn moeder dat mijn ouders een verrassing voor ons hadden. Ik was een jaar of 8. In de avond vertelden ze samen dat we naar Disneyland Parijs zouden gaan, toen heette het nog Euro Disney. Mijn oom zou ook mee gaan. We maakten een aftelkalender (met Mickey Mouse-hoofden die we iedere dag in mochten kleuren) en een tijdje later was het dan zo ver.

Sindsdien ben ik dus ook echt verliefd op Disneyland. Als kind ben ik er een aantal keer geweest, maar als volwassene nog veel vaker. Iedere keer voel ik me weer dat 8-jarige meisje dat heel graag naar de prinsen en prinsessen op praalwagens wil zwaaien. Ik doe het niet hoor, maar toch. Ook baal ik enorm dat ik al die prinsessen-jurken niet pas en nam ik me iedere keer voor dat ik mijn eigen kind zéker weten wel in die verkleedpakjes zou hijsen (arm joch!).

Hoe dan ook: ik ben gek op Disney en alles wat ermee te maken heeft. Overigens geldt dat NIET (en dat kan ik niet genoeg benadrukken) voor kinderkleding met een geprint Disneyfiguurtje erop, alle lelijke Cars- en Prinsessen-merchandise (sorry), dekbedovertrekken of andere textielsoorten met Disney-opdruk. Disney moet bij de films en liedjes blijven, óf is leuk voor een verkleedpartijtje. Maar meer niet. Tenminste, dat vind ik dan.

 

Maran en ik gingen laatst naar Disney in Concert. Het leek ons super om al die lieve Disneyliedjes eens gespeeld door het Metropole Orkest te beluisteren. Dat was dan ook erg leuk. Bovendien vond ik het speciaal om eens in het Concertgebouw geweest te zijn. Ik ben er wel eens met school geweest, maar heb nog nooit echt een concert bijgewoond. En hoewel dit natuurlijk niet een écht, ECHT concert was, hebben we er wel van genoten. Al was het jammer dat sommige liedjes in het Engels werden gezongen, terwijl we ze zo goed kennen in het Nederlands. Hoe dan ook: mijn liefde voor Disney is weer aangewakkerd en ik ga binnenkort lekker de hele Netflix-Disneyverzameling langs om al mijn favoriete films weer eens te bekijken. Ik ben trouwens ook verliefd op ‘Tangled’ en ‘Frozen’, dus als Disney meer van dit soort films kan gaan maken, zou dat echt geweldig zijn!

En hopelijk kunnen we heel binnenkort weer eens een bezoekje brengen aan Disneyland. Onze kleine man zal dat op korte termijn zeker nog niet waarderen, maar misschien kan ik het aan om hem een weekendje bij één van zijn opa’s en oma’s te laten logeren! En als hij dan een jaar of 3 is, dan nemen we hem natuurlijk mee!

Ben ik de enige kleuter in een volwassen lichaam, of zijn jullie stiekem ook gek op Disneyfilms en Disneyliedjes?

11 Comments
 • Desiree
  augustus 22, 2014

  Oooh Disney is geweldig! Wij gaan elk jaar naar Disneyland. Onze kleine man van 1,5 is er nu 2x geweest en ikzelf 23x (oeps!). Kan niet wachten tot we volgend jaar weer gaan, voor het eerst met zijn viertjes.

  • Betty
   augustus 22, 2014

   Hahaha wauw, 23 keer! Heb jij een jaarkaart ofzo? Ik zou dat ook zo graag willen, maar mijn broertje en ik zijn de enige écht Disneygekken, dus ik geloof niet dat ik Maran vaker dan eens per jaar (of eens per twee jaar) mee kan krijgen!

   Kan niet wachten om onze kleine man mee te nemen! En ooit hoop ik ook een klein meisje te krijgen, die gaat dan omkomen in al die Disneyjurken! <3

 • Manon
  augustus 22, 2014

  Oooh Disney <3 Het liefst zou ik in het kasteel gaan wonen hahaha. Ik kan ook niet wachten om onze knul in een Peter Pan pakje te hijsen en dagen rondkijken in het park, samen films kijken en keihard meezingen in de auto met Aladdin <3

  • Betty
   augustus 22, 2014

   Ik ook!!!! Hahaha nog even nog even!

 • Geertje
  augustus 22, 2014

  Hahaha… Ik moet wel lachen om je duidelijke kledingsmaak…. Hier komen ook vooral GEEN truien, broeken o.i.d. in huis met een print er op. Dus geen Disney, maar ook geen hello Kitty etc.

  Wij zijn al aardig aan het sparen voor de meiden dat ze alle Disneyfilms op DVD hebben. Ze kijken er graag naar!

  • Betty
   augustus 22, 2014

   Uuugh nee Hello Kitty is ook niks voor mij!
   Volgens mij heeft Netflix alle Disneyfilms in hun assortiment. Ik was ook Disney DVD’s aan het sparen, maar vond dat ook wel een hele goede oplossing!

 • Odile
  augustus 22, 2014

  Ik ben ook he-le-maal weg van Disney! Ik ben met mijn zusje ook bezig alle (oude) Disney films op mijn harde schijf en dvd te zetten. Dan kan mijn zoontje die mooie films ook bekijken als hij wat ouder is. Ook als ze bijvoorbeeld niet meer te verkrijgen zijn. Ik zet nu regelmatig Disney liedjes op (en zing dan hysterisch mee), geweldig vindt hij dat!

  • Betty
   augustus 22, 2014

   Het lijkt me inderdaad zo leuk om al die Disneyfilms weer ‘te herbeleven’ samen met je kind! Ik heb het nu als kind gekeken, als volwassene en straks als mama-van. Lijkt me toch ook weer heel iets anders.

 • Martine
  augustus 22, 2014

  Oeh, die liedjes zijn altijd zo aanstekelijk! Hoe vaak ik mezelf niet betrap dat ik een liedje uit Frozen sta te nurieen. Love it!

 • Petra
  augustus 23, 2014

  Disney is geweldig! Ik wil zo graag nog een keer naar Disneyland met mijn gezinnetje. Onlangs hebben de kids hier heel veel Disneyfilms gekregen. Jungle book is in korte tijd grijs gedraaid en nu staat Alladin op repeat. En ik deel je mening voor wat betreft kleding en opdruk. Vreselijk. Ik sta het alleen toe op pyjama’s.

  • Betty
   augustus 23, 2014

   Hahaha, ja op pyjama’s vind ik het ook prima. Ik hoop echt dat onze Mini niet opeens een enorme Cars-fan wordt en alleen maar gelukkig wordt van Cars-truien, broodbakjes en rugtasjes. Ieeh!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *