to top

Verrassing: mijn babyshower!

“Trouwens, ik wil géén babyshower!” zei ik direct nadat ik in februari aan mijn lieve vriendinnetjes had verteld dat ik zwanger was. Ze zouden anders ongetwijfeld stiekem allerlei plannen smeden voor een verrassings-gettogether ter ere van mij en onze ongeboren zoon. Ik vind verrassingen eng en voel bij mijn eigen feestjes altijd heel erg de druk om het iedereen naar de zin te maken. Ik had geen zin in die druk en in de spanning die aan een mogelijke verrassing vooraf gaat. Dus: geen babyshower for me please. Ik was dan ook erg verrast toen bleek dat ik gisterochtend stiekem naar het huis van mijn ouders werd geloodst voor – toch wel! – een babyshower! En stiekem vond ik het verschrikkelijk leuk! 

Gisterochtend bleven Maran en ik nog tot best laat lekker in bed snoozen. Dat doen we vrij vaak, nu het nog lekker kan. Zo rond 10 uur kreeg Maran een telefoontje van mijn moeder. “Huh, waarom moet je moeder mij nou hebben? Staat jouw telefoon uit ofzo?” er bleek een probleem met haar computer te zijn. Of Maran even langs wilde komen. Direct gingen in mijn hoofd alle alarmbellen rinkelen. Een probleem met die stokoude laptop van mijn ouders? Verbaast me niks, maar ik zou denken dat ze dan gewoon een nieuwe zouden kopen. Bovendien heb ik een best technische, thuiswonende broer, die zou ook makkelijk zelf problemen op zou kunnen lossen. Maran had afgesproken dat we er om 12 uur zouden zijn. Op een zaterdagmiddag. Terwijl ik bijna 36 weken zwanger was. Ik wist genoeg: snel uit bed, onder de douche en in de make-up.

Ik begreep later dat iedereen hapjes had meegenomen. Er zat zoveel lekkers bij! <3

Ik begreep later dat iedereen hapjes had meegenomen. Er zat zoveel lekkers bij! <3

De versierde tuin van mijn ouders. Nu nog zonder bezoek.

De versierde tuin van mijn ouders. Nu nog zonder bezoek.

Ik post normaal gesproken niet zomaar foto's van familieleden en vrienden op mijn blog. Maar nu maak ik een uitzondering.

Ik post normaal gesproken niet zomaar foto’s van familieleden en vrienden op mijn blog. Maar nu maak ik een uitzondering.

IMG_6247

Ik was er ook 🙂

 

Ik besloot het Maran niet moeilijker te maken dan hij het al had met zijn toneelstukje en speelde het spelletje mee. Toen hij me een beetje aan het haasten was om mijn koffie op te drinken, deed ik dat dan ook. Terwijl het me ergens ook wel heel grappig leek om alles een beetje te rekken en zijn reactie te checken. Ondertussen had hij ook door dat ik ‘het’ door had, maar we zeiden allebei niks. In de lift op weg naar onze parkeerplaats kwamen we de buurman tegen: “Hee, kunnen we straks om vier uur even bij jullie langs komen? We hebben nog wat leuks voor jullie!” Maran keek mij aan, ik hem. En zag hem vervolgens stuntelend een – overigens best goede – smoes bedenken waarmee hij de buurman duidelijk maakte dat we om vier uur nog niet thuis zouden zijn. Ik lachte me rot. In mezelf.

Aangekomen in de wijk van mijn ouders, zag ik hier en daar al wat bekende auto’s staan. De gele auto van mijn schoonouders kon ik niet missen, maar ook het zwarte Fiatje 500 van mijn tante viel op. Bovendien had Maran gezegd dat mijn vader aan het werk zou zijn, maar mijn vaders auto stond gewoon voor de deur. Even later deed mijn vader stralend de deur open. “En? Je had zeker al genoeg door?” zei hij. Dat had ik inderdaad! De woonkamer zat helemaal vol visite. Lieve vriendinnetjes, mijn schoonmoeder en schoonzusje, oma’s, mijn tantes en nichtjes. Wat geweldig leuk dat iedereen was gekomen! De tuin van mijn ouders was leuk versierd, er stond een tafel vol heerlijke hapjes en overal zag ik flinke cadeaus staan. Wauw zeg!

Het bleek, geheel en ontzettend naar mijn wens, vooral een heel relaxte babyshower te zijn. Geen geblinddoekt Olvarit proeven, geen babyfoto’s raden, geen rompertjes beschilderen. Ik snap heel goed dat sommige vrouwen dit super grappig vinden op een babyshower, maar van mij hoeft het niet. En dat wisten mijn moeder en vriendinnetje Melissa, die het feestje hadden georganiseerd. We konden lekker bijkletsen met elkaar, wat ik heel fijn vond want een heel groot deel van de gasten had ik al een tijdje niet gezien. Er waren heerlijke hapjes en drankjes en op een gegeven moment mocht ik al die prachtige cadeautjes uitpakken. Wat een feest!

Gezellig! :-)

Gezellig! 🙂

Een tafel vol cadeautjes!

Een tafel vol cadeautjes!

Even poseren voordat we ons schilderij uit mochten pakken.

Even poseren voordat we ons schilderij uit mochten pakken.

IMG_6237

Wauw <3

 

We hebben bizar veel leuke dingen gekregen. Van enorm veel kleertjes (het meeste gelukkig in maat 62 en 68) tot verzorgingsproducten en dan ook nog eens flink wat knuffels en cadeautjes voor mij. YAY! Als laatste kregen we een heel mooi schilderij van onze ouders. In het geniep waren ze al een tijdje bezig met het maken van een stamboom. Echt een prachtig cadeau waar ik heel, heel blij mee ben! Ik vind het zo lief dat iedereen zo z’n best voor ons had gedaan! Kan ik – een dag later – helemaal ontroerd van raken. Na het cadeautjes-festijn konden we nog lekker met elkaar praten en zo rond drie uur gingen de meeste gasten weer naar huis. Wat ik stiekem best fijn vond, want wij konden om die reden ook nog enigszins vroeg naar huis, omdat we ’s avonds ook nog een Disney in Concert-optreden hadden in het Concertgebouw.

Ik heb altijd geroepen dat ik geen babyshower wilde, voornamelijk omdat ik dus geen spanning wilde en druk wilde voelen om mensen te entertainen. Van beide vormen van stress was helemaal geen sprake. Omdat ik het pas de ochtend van tevoren vermoedde dat er wel eens sprake zou kunnen zijn van een babyshower, had ik (op een uurtje na) geen spanning vooraf. Op het feestje zelf was iedereen lekker met elkaar in gesprek, dus ik kon af en toe aanhaken. En omdat het niet belachelijk druk was, bijvoorbeeld zoals op mijn bruiloft, had ik lekker de kans om iedereen even rustig te spreken. Ik ben stiekem dus oprecht blij dat er wel een babyshower is geweest. Want wat is nu een betere reden om een feestje te vieren, dan de komst van mijn kind?

En natuurlijk laat ik jullie nog even de foto’s zien van de cadeautjes die we hebben gekregen.

Allemaal hele fijne verzorgingsspulletjes waar je niet genoeg van kunt hebben!

Allemaal hele fijne verzorgingsspulletjes en knuffels waar je niet genoeg van kunt hebben!

En wat heerlijke spulletjes voor mij. Ik ben ook zo blij met die mooie jurk! <3

En wat heerlijke spulletjes voor mij. Ik ben ook zo blij met die mooie jurk! <3

Heel, heel, heel veel kleertjes!

Heel, heel, heel veel kleertjes!

Het zelfgemaakte dekentje van mijn oma ligt al in het ledikantje. Mooi!

Het zelfgemaakte dekentje van mijn oma ligt al in het ledikantje. Mooi!

En natuurlijk de stamboom! Zo, zo bijzonder!

En natuurlijk de stamboom! Zo, zo bijzonder!

 • Manon

  Aaaah wat leuk!!!! En wow wat veel kleertjes :-O :-O !!!! Die stamboom is echt heel gaaf!

  17 augustus 2014 at 13:17 Beantwoorden
 • Willemijn

  Super leuk! Hilarisch dat je het eigenlijk al door had! Arme Maran haha.

  17 augustus 2014 at 15:03 Beantwoorden
 • Kelly Caresse

  Wat super leuk om te lezen en om mee te genieten van de foto’s. Wat grappig dat je het eigenlijk al doorhad en wat fijn dat het een babyshower naar jouw wens was, zonder toeters en bellen maar wel alle lieve mensen om je heen en mooie cadeautjes! 🙂 Je straalt zo mooi!

  17 augustus 2014 at 17:07 Beantwoorden
 • Shirley

  Ah, superleuk!

  17 augustus 2014 at 17:37 Beantwoorden
 • Petra

  Wat leuk dat ze je nog zo aangenaam hebben kunnen verrassen. Leuke kleertjes en wat mooi en bijzonder de deken die je oma heeft gemaakt en de stamboom.
  By the way, mooie nieuwe layout.

  17 augustus 2014 at 17:38 Beantwoorden
 • Joyce

  Wat leuk zeg zo’n babyshower! En die stamboom is super gaaf 😀

  17 augustus 2014 at 18:10 Beantwoorden
 • Odile

  Wat ontzettend lief! Heel speciaal die stamboom. Je boft maar met zulke lieve familieleden en vrienden!

  18 augustus 2014 at 14:33 Beantwoorden
 • Ineke

  Oooh wat leuk & die stamboom 😮
  Nou ik moet gelukkig geen schrik hebben voor babyshower. In België doen ze dit niet echt, toch zeker niet bij ons 🙂

  19 augustus 2014 at 17:56 Beantwoorden
 • Sas

  Awww die stamboom, super gaaf<3

  20 augustus 2014 at 20:03 Beantwoorden
 • Roxanne

  Die stamboom, zo gaaf! En wat een mooi dekentje heeft je oma gemaakt 🙂

  21 augustus 2014 at 22:37 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.