to top

De eerste helft van 2014

Sinds de laatste tijd maak ik iedere maandag een weekoverzichtje. Toch leek het me leuk om nu ook eens een overzicht te maken van het eerste halve jaar 2014. Het was namelijk een heel bijzonder halfjaar, waarin we erachter kwamen dat ik zwanger ben en waarin de zwangerschap zich voortzette tot wat het nu is: een bewegende watermeloen-met-piemel ter hoogte van mijn buik. Ik nam ontslag in het afgelopen halfjaar, werd werkloos en ging heel vaak op vakantie of weekendjes weg. Ik zal er verder niet veel meer over zeggen: kijk en lees vooral mee als je dat leuk vindt! 

Januari
Het begin van 2014 stond in het teken van de enigszins onverwachte positieve zwangerschapstest. Wat moesten we aan het idee wennen! Het was heel spannend om dit grote nieuws voor ons te houden. Vriend Marin uit Servië kwam gezellig op bezoek en ik ging naar de nieuwjaarsborrel in de loods van mijn vader. Verder werkte ik nog, gingen Maran en ik een weekendje naar een fijn hotel, ging ik regelmatig naar een loopbaancoach en probeerde ik me verder in te lezen in de wondere wereld van de beginnende zwangerschap. Waar overigens schokkend weinig over te vinden is!

Dit is hoe januari in mijn beleving begon. 10 januari deden we de eerste test, die meteen een positief resultaat liet zien. Ik ben dus al heel 2014 zwanger :-)

Dit is hoe januari in mijn beleving begon. 10 januari deden we de eerste test, die meteen een positief resultaat liet zien. Ik ben dus al heel 2014 zwanger 🙂

Tijdens de nieuwjaarsborrel in de loods van mijn vader, wist ik zelf pas net dat ik zwanger was. Maar dat had ik nog tegen niemand gezegd. Ik heb de hele avond staan liegen als mensen vroegen 'wanneer wij aan kinderen wilden beginnen'.

Tijdens de nieuwjaarsborrel in de loods van mijn vader, wist ik zelf pas net dat ik zwanger was. Maar dat had ik nog tegen niemand gezegd. Ik heb de hele avond staan liegen als mensen vroegen ‘wanneer wij aan kinderen wilden beginnen’.

Altijd gezellig als Marin in Amsterdam is!

Altijd gezellig als Marin in Amsterdam is!

Februari
Begin februari hadden we een pretecho gepland. Eén van mijn liefste vriendinnen had een tijd daarvoor met 8 weken zwangerschap een echo waarop niets (meer) te zien was. Omdat ik nog steeds niet kon geloven dat ik echt zwanger was, wilde ik persé ook eerder dan de geplande termijnecho zien dat het echt zo was. Dat kregen we met 7,5 week heel snel te zien! We gingen gezellig met Maran z’n ouders en vriend Widodo naar het filmfestival in Rotterdam, Maran ging op wintersport met mijn broertje, mijn vader en al zijn vrienden en ik nam ontslag. Eind februari was mijn laatste werkdag opeens al.

Aaw, daar ben je dan <3

Aaw, daar ben je dan <3

Stiekem zwanger op het filmfestival!

Stiekem zwanger op het filmfestival!

Mijn lieverds op een rij.

Mijn lieverds op een rij.

Ondertussen speelde ik thuis veel met dit vervelende diertje.

Ondertussen speelde ik thuis veel met dit vervelende diertje.

En kreeg ik na mijn allerlaatste werkdag een fles kinderchampagne van Maran om te vieren dat het erop zat! :-)

En kreeg ik na mijn allerlaatste werkdag een fles kinderchampagne van Maran en Peter om te vieren dat het erop zat! 🙂

Maart
Wederom een hele leuke maand. We mochten lekker twee keer naar ons ventje kijken, namelijk bij de nekplooimeting en tijdens de geslachtsbepaling. Verder gingen Maran en ik een weekend naar de Veluwe, bezochten we vriend Simon in München en gingen we skieën in Oostenrijk.

Lekker in het voorjaarszonnetje op de Veluwe!

Lekker in het voorjaarszonnetje op de Veluwe!

Om een paar weken later opeens in de sneeuw te zitten!

Om een paar weken later opeens in de sneeuw te zitten!

Superleuk om na ruim 10 jaar weer eens te skiën. Al vond ik het stiekem wel eng, met een 12-weken oude foetus in mijn baarmoeder.

Superleuk om na ruim 10 jaar weer eens te skiën. Al vond ik het stiekem wel eng, met een 12-weken oude foetus in mijn baarmoeder.

April
Het wordt een beetje saai om te zeggen, maar april was ook gewoon heel erg fijn! We gingen met mijn ouders op vakantie naar de Canarische Eilanden, waar we een superweek hebben gehad! Bij thuiskomst vierden we de allereerste Koningsdag meteen op een goede manier. In de Jordaan met Peter en Marin. Ook ging ik naar de babyshower van mijn liefste Esther, wat een hele gezellige middag was!

Aaahh heerlijk!

Aaahh heerlijk!

Met de auto op pad op Gran Canaria.

Met de auto op pad op Gran Canaria.

We vonden het eiland verrassend mooi.

We vonden het eiland verrassend mooi.

Het uitzicht vanuit onze hotelkamer was zeker ook niet vervelend!

Het uitzicht vanuit onze hotelkamer was zeker ook niet vervelend!

Yay, Koningsdag!

Yay, Koningsdag!

Waar kan je dat beter vieren dan in de Jordaan? Nergens.

Waar kan je dat beter vieren dan in de Jordaan? Nergens.

Heerlijke hapjes op de babyshower.

Heerlijke hapjes op de babyshower.

Mei
Van mei heb ik niet zo heel veel foto’s. Maar mijn buik begon eindelijk echt een beetje zichtbaar te groeien. Ik vond dat ‘ie voor die tijd al enorm was, maar als ik nu foto’s terug zie, was er eerlijk gezegd weinig te zien. Ik ging lekker lunchen met Esther, waar we haar voor het laatst met zwangere buik zagen. Ook gingen we een avondje naar de Toppers en brachten Maran en ik een heerlijk weekendje door met mijn schoonfamilie in Zeeland.

Aah buikje, daar ben je!

Aah buikje, daar ben je!

Met mijn lieverds.

Met mijn lieverds.

Grote buik en (nog) kleine buik!

Grote buik en (nog) kleine buik!

Naar de Toppers!

Naar de Toppers!

En lekker in Zeeland uitwaaien op het strand.

En lekker in Zeeland uitwaaien op het strand.

Juni
En dan zijn we aangekomen bij de laatste maand van dit halfjaar-overzichtje. Wederom een bijzondere maand. We kochten de halve babywinkel leeg, schaften ook maar meteen een nieuwe auto aan en gingen op mini-vakantie naar Servië. Esther beviel van een prachtige dochter en we keken heel veel naar het WK. Ook konden we onze zoon in 3D bewonderen. Twee keer maarliefst, want het boefje besloot de eerste keer al zijn ledematen voor zijn gezicht te vouwen.

Het strandje met alle kraampjes in Novi Sad.

Het strandje met alle kraampjes in Novi Sad.

En hier zijn we bij het fort van Belgrado.

En hier zijn we bij het fort van Belgrado.

Bij het inchecken op de terugvlucht, kwamen we erachter dat we (per ongeluk?) buisnessclass hadden geboekt. Heer-lijk was dat!

Bij het inchecken op de terugvlucht, kwamen we erachter dat we (per ongeluk?) buisnessclass hadden geboekt. Heer-lijk was dat!

Helemaal met zo'n dikke buik!

Helemaal met zo’n dikke buik!

Vrijdag was het eindelijk zo ver: we mochten onze nieuwe auto ophalen! De oude moesten we inleveren. Ik had verwacht dat ik dat emotioneel zou vinden, maar toen we de nieuwe auto weer terugzagen, leverde ik stralend mijn oude autosleutel in.

Dag lieve, oude auto!

Zo, dat was de eerste helft van 2014. De maand juli hoort natuurlijk bij de tweede helft. Die wordt zo mogelijk waarschijnlijk nog bijzonderder dan het eerste deel van dit jaar. Onze zoon zal namelijk geboren worden en ik kan me niet eens voorstellen hoe dat zal zijn. Ook hoop ik nog lekker wat weekendjes met Maran en de baby op pad te gaan. We willen in het najaar naar Center Parcs met mijn ouders, lekker spetteren in het zwembad met onze kleine man. En natuurlijk hopen we weer op een fijn weekend Zeeland met mijn schoonouders. Misschien gaan we Maran’s 30ste verjaardag flink uitgebreid vieren, maar misschien niet. En daarna is het tijd voor Sinterklaas en Kerst… Wauw, er staat nog een hoop op de agenda, maar wat heb ik er een zin in!

 • Renee

  Wat leuk zo’n overzicht. Ik ben er altijd te lui voor om het te maken. Mijn nicht maakt sinds de geboorte van haar zoon (3,5 jaar terug) jaarboeken. Fotoboeken bij de Hema of iets soortgelijks, maar dan over een heel jaar. Dus niet alleen van die ene vakantie of dat ene feestje. Vond dat zelf wel een heel leuk idee om straks met ons kindje ook te doen, want ik weet zeker dat er tig foto’s gemaakt worden. Ik heb dan ook het goede voornemen om de foto’s in te delen in mappen, per maand. Maar of ik dat idee echt ga uitvoeren is een tweede.. Haha

  31 juli 2014 at 16:33 Beantwoorden
 • Kelly Caresse

  Wat een super leuk feelgood halfjaar overzicht in foto’s zeg! Ik volg je natuurlijk nog niet zo super lang, pas weer sinds je blogs over de zwangerschap dus zo zie ik gelijk een leuke throwback. Die foto van stiekem zwanger op een festival is zo cute!

  31 juli 2014 at 21:27 Beantwoorden
 • Tamara

  Bijzonder mooi half jaar!

  1 augustus 2014 at 05:15 Beantwoorden
 • iooon

  Leuk overzichtje! Wat zijn jullie veel op vakantie geweest zeg. Maar goed ook zegt iedereen tegen me want schijnbaar is dit de laatste keer dat je er samen van kan genieten (klinkt me als b*llsh*t in de oren).

  1 augustus 2014 at 12:04 Beantwoorden
 • Ineke

  Wat een leuk overzichtje :). En ooh die foto van de poes *smelt* 🙂

  4 augustus 2014 at 17:28 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.