to top

Mijn zwangerschap: week 32

Woohoo! Week 33 is ingegaan en jeetje wat komt alles nu dichtbij! We zijn er voorlopig nog niet natuurlijk, maar met nog 7 weekjes op de teller tot de uitgerekende datum, vind ik het toch wel erg hard gaan! Zoals ik op Mommy to be al schreef: ik kan me nauwelijks voorstellen dat er een tijd gaat komen waarin ik niet zwanger ben. Ik was zo lang benieuwd naar hoe het zou zijn, kon steeds niet wachten om een weekje verder te zijn. Nu is het einde in zicht en heb ik eerlijk gezegd geen flauw idee hoe straks verder zal gaan. Eerst maar eens mijn weekoverzicht van week 32!

Warmte
Uuuughh. Eigenlijk zou ik het daarbij willen laten, maar ik zal me nader verklaren, omdat het anders wel een heel kort stukje wordt. Vorige week maandag begon heerlijk, met een koele, regenachtige dag. Ik heb in de middag lekker in bed gelegen met heel veel series en middagdutjes en de dikke regendruppels die tegen het raam kletterden. De rest van de week was echter heel anders. Waar ik normaal gesproken al niet heel wild word van een temperatuur rond de 28 graden, moet ik zeggen dat ik er in (hoog)zwangere toestand helemaal een ander mens van word. Mijn vrolijke, opgewekte karakter verandert in een lamlendig, chagrijnig ding dat het liefst in bed wil liggen. Maar ook dat niet, want het is veel te warm. Dus uugh! En ik ben dus heel, heel, heel blij dat het nu buiten lekker afgekoeld is.

Harde buiken
Het lijkt wel alsof ik door die warmte ook meer last heb gekregen van harde buiken. Dacht ik een paar maanden geleden nog dat dat zou voelen als menstruatiepijn, ben ik er inmiddels wel uit dat een harde buik pijnloos is (/kan zijn), maar dus wel vreemd aanvoelt. Ik heb de laatste tijd ook wel regelmatig harde buiken. Ze duren maar kort en ik heb er niet echt last van, maar het is wel opvallend. Iets rustiger aan doen en genieten van het koelere weer dus maar!

Cravings
Voordat ik zwanger werd, ging ik er vanuit dat het groeien van een nieuwe wereldbewoner altijd gepaard zou gaan met trek in de meest vreemde dingen. Ik moet zeggen dat dat redelijk aan mij voorbij is gegaan. Tja, ik eet veel yoghurt, terwijl ik dat voor mijn zwangerschap al maanden niet had gegeten. Maar of dat nu echt heel raar is… In ieder geval ben ik er inmiddels wel achtergekomen dat ik niet meer tegen vet eten kan. Ik heb tijdens mijn zwangerschap al meerdere malen echt heel erg last gehad na een avondje eten bij ons favoriete Griekse restaurant. Iedere keer vergeet ik het weer, en iedere keer eindig ik toch weer met heel veel buikkramp onder de douche. Maran en eventuele andere tafelgenoten hebben dan geen last, dus het ligt echt aan mij en niet aan bedorven eten ofzo. Heel jammer, maar voorlopig dus geen Grieks meer voor mij!

Weegschaal
Een aantal weken geleden woog ik mezelf voor het laatst. Er stond toen +11 kilo op de teller en daar werd ik niet gelukkig van. Ondanks dat meerdere vrouwen in mijn omgeving me verzekerden van het feit dat die kilo’s er zo weer af zouden zijn na de zwangerschap, werd ik niet gelukkig van dat confronterende getalletje in het scherm. Laatst was ik toch nieuwsgierig en waagde ik weer een poging. Het resultaat: +12,5 kilo. En dat met een zwangerschapsduur van bijna 33 weken. Het valt me eerlijk gezegd niet tegen. Gelukkig zit het gewicht, zoals het eruit ziet, echt alleen bij mijn buik.

Babykamer
Afgelopen zondag kwam mijn vader, die inmiddels al weken na zijn werk bezig was met het schuren en schilderen van de babymeubeltjes, hier langs om alles in elkaar te zetten. Ik kan niet uitdrukken hoe blij ik daarmee ben! Ik vind het een super bijzonder idee dat mijn vader ongeveer 29 jaar geleden die meubeltjes zelf heeft gemaakt en dat mijn broertje en ik daar zelf in hebben gelegen. Ook ben ik hem heel dankbaar voor het feit dat hij, naast zijn fulltime baan, zoveel tijd heeft gestoken in het opknappen van de meubeltjes. Ze zien er supermooi uit en we zijn er heel blij mee. Ook zijn we verschrikkelijk blij met het prachtige wiegje dat we van Maran’s ouders te leen hebben gekregen. Dat is namelijk ook een echt familiemeubeltje geworden, waarin zelfs Maran’s moeder heeft gelegen als baby! Ik vind het heel bijzonder dat deze meubeltjes allemaal zo’n verhaal hebben, terwijl ik daar normaal gesproken niet zo”n waarde aan hecht. Ik zal binnenkort, als alles echt af is, natuurlijk een logje plaatsen met wat foto’s!

IMG_5998

En verder
Ik voel me eigenlijk prima, al merk ik wel dat alles wat lastiger begint te worden. Mijn schoenen aan doen, bukken om de kat te aaien, boodschappen doen en teveel inkopen meesjouwen, veel staan en veel lopen, lang rechtop moeten zitten, meerdere afspraken op een dag… Het was allemaal ooit gemakkelijker. Toch mag ik nog steeds niet klagen! Ik kan nog steeds alles doen wat ik wil, hetzij iets rustiger aan. Bovendien ben ik heel blij met het feit dat ik nog geen vocht vasthoud en geen last heb van brandend maagzuur. Ik slaap de afgelopen week ook eigenlijk wel weer prima. Het lijkt alsof ik me heb neergelegd bij het feit dat ik niet meer op mijn buik kan slapen. Ons mannetje doet het, voor zover ik kan voelen, ook nog prima. Hij wiebelt gezellig rond, maakt meestal contact als ik mijn hand op mijn buik leg en geeft me zo nu en dan een vriendelijke por tegen mijn ribben.

Nog 7 weken te gaan dus, tot de uitgerekende datum. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik nu nog geen idee heb bij hoe de zwangerschap verder zal verlopen. Over een tijdje heb ik ook ‘een bevallingsverhaal’ te vertellen. Ik ben nu al benieuwd naar hoe dat verhaal zal verlopen. Tot volgende week in ieder geval!

 • Shirley

  Wat een heerlijke buik 😀 nog maar 7 weken!

  29 juli 2014 at 10:37 Beantwoorden
 • iooon

  Nog maar 7 weken… Wat vliegt de tijd dan opeens. Terwijl het eerst zo lang leek te duren!

  Denk inderdaad dat jouw kilo’s nergens anders zitten dan bij je buik en borsten. Dus dat komt vast goed. Je bent echt super mooi zwanger!

  Ik ben erg benieuwd naar de meubeltjes!

  29 juli 2014 at 10:41 Beantwoorden
 • Els

  Hele mooie buik, en idd gewoon lekker genieten en rustig aan doen, want je gaat die buik echt missen na de bevalling. Raar maar waar.

  29 juli 2014 at 10:57 Beantwoorden
 • Vicky

  Prachtige buik, ik zou mij geen zorgen maken over de kilo’s. Ze zitten zo te zien echt vooraan :-). Dan moet je maar denken dat je mannetje lekker groot en sterk wordt.
  Veel succes nog

  29 juli 2014 at 14:31 Beantwoorden
 • Tanja

  Leuke post weer! Leuk jurkje heb je aan ook 🙂
  Ik ben zelf een paar weken korter, dus leuk om te lezen hoe anderen het doen en wat me te wachten staat! 🙂

  29 juli 2014 at 15:48 Beantwoorden
 • Sas

  Mooie buik en een prachtige jurk! Leuk om deze update te lezen

  29 juli 2014 at 16:58 Beantwoorden
 • Renee

  Wat een leuke jurk! Staat je goed die kleur. Ik moet zeggen dat ik ook absoluut niet tegen die warmte kan hoor. Normaal al niet, maar ik word er ook vreselijk chagrijnig van! Doe maar gewoon een lekker zonnetje, zonder jas en op slippers naar buiten, maar verder niet te heet. Blegh!

  29 juli 2014 at 19:29 Beantwoorden
 • Laura

  Wat een leuke blog heb je meid 🙂
  En wat spannend he! Ik ben nu zelf bijna 34 weken zwanger maar kan niet wachten tot dat de kleine uk geboren is!
  Nog even lekker genieten 😉

  18 augustus 2014 at 21:29 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.