to top

De zwangerschapsshoot!

Jaaa! Daar is hij dan, mijn logje over onze zwangerschapsshoot! Het leek me zo leuk om deze speciale periode vast te laten leggen door een professionele fotograaf dat ik vanaf het begin van mijn zwangerschap al inspiratie aan het opdoen was voor een shoot. Aan de ene kant had ik er heel veel zin in, aan de andere kant zag ik er een beetje tegenop. Want wat als mijn haar die dag stom zou zitten? Wat als ik geen leuke jurk zou kunnen vinden? Wat als ik een enorme pukkel op mijn neus zou krijgen?

Allemaal natuurlijk hele, HELE kleine zorgen en dat besefte ik ook wel. Ik wilde gewoon zo graag écht mooie foto’s, omdat ik zeker weet dat ik die nog heel vaak terug zal gaan kijken. Gelukkig kon ik vertrouwen op fotograaf Floortje, die we al kenden van onze bruiloft. Zij heeft, samen met haar man Micha, onze trouwdag vastgelegd en we zijn nog steeds gigantisch blij met de foto’s die we daarvan hebben. Ook vond ik het leuk dat Maran mee ging. Zo werd het een papa-en-mama-vinden-elkaar-lief-en-zijn-blij-dat-er-straks-een-baby-bij-komt-shoot. Precies wat ik wilde!

Zwangerschapsreportage (2)
Zwangerschapsreportage (5)
Zwangerschapsreportage (4)

In de middag had ik rustig mijn nagels gelakt, mijn haar gedaan en lekker lang met make-up gespeeld. Ik had ervan gemaakt, wat er van te maken viel. Ook had ik ervoor gekozen om het zilveren kettinkje om te doen dat ik van Maran kreeg toen we één jaar samen waren en deed ik de oorbellen in die ik ook op mijn trouwdag in had. Ik had met Floortje afgesproken op het strand van Bergen aan Zee. Om half 8 zouden we elkaar meeten, dus Maran en ik besloten van tevoren nog lekker samen te gaan eten.

Het was leuk om Floortje weer te zien. Een jaar geleden spraken we haar voor het laatst onder hele andere omstandigheden. Ik in mijn gigantische witte trouwjurk en Maran in zijn pak. Nu had ik mijn strakke, donkerblauwe maxidress van Primark aan en stonden we op het strand van Bergen aan Zee, in plaats van bij een schattig, klein kerkje. Hoe dan ook: we hadden er zin in. Het was prachtig weer, de zon brandde niet meer zo hard en het waaide lekker. We trokken allemaal onze slippers uit en gingen het strand op.

Zwangerschapsreportage (24)
Zwangerschapsreportage (9)

Na een tijdje lopen, om de meeste andere strandbezoekers kwijt te raken, begonnen we met het maken van de foto’s. Ik word daar altijd heel zelfbewust van. Doe ik niet raar met mijn mond? Is die dikke, vette rimpel tussen mijn wenkbrauwen niet al te prominent aanwezig? Heb ik mijn ogen wel open? Gelukkig schiet Floortje duizenden foto’s – althans, in mijn beleving – en leert de ervaring dat er dan altijd wel een goeie tussen zit. We wandelden wat aan het strand, stonden met onze voeten in de branding, moesten regelmatig even wachten op langswandelende strandgangers en hun honden en probeerden aangespoelde kwallen te omzeilen.

Nadat we de naam van onze zoon (naar alle waarschijnlijkheid) in het zand hadden geschreven, gingen we even de duinen in. Ook daar maakte Floortje heel veel foto’s van ons. Tussendoor kletsten we gezellig, waardoor de tijd heel snel leek te gaan. De zon ging langzaam zakken en de temperatuur werd steeds aangenamer. Na een tijdje zat de shoot erop en liepen we met zijn drieën over het strand terug naar de opgang. Daar kochten we een ijsje, beloofde Floortje heel snel onze foto’s te bewerken en zeiden we elkaar gedag.

Zwangerschapsreportage (28)
Zwangerschapsreportage (37)
Zwangerschapsreportage (39)
Zwangerschapsreportage (38)
Floortje kwam haar belofte na, want de volgende dag stuurde ze ons al de foto’s door in een soort slideshow. De dvd met alle foto’s zou ze ook meteen op de post doen en die heb ik inmiddels binnen en we zijn er superblij mee. De foto’s stralen echt uit hoe de avond was. Gezellig, ontspannen en vrolijk. De foto’s in dit stukje zijn dus ook die van de shoot en ondanks dat dit stukje niet gesponsord is, wil ik jullie graag Fotostudio2 aanraden voor als jullie ooit een fotograaf zoeken voor een loveshoot, trouwshoot of zwangerschapsshoot. Floortje maakt ook prachtige newborn-foto’s. Dus wie weet… 🙂

 • Bibian

  Ahw wat een mooie foto’s. Ik heb spijt dat ik geen fotoshoot heb laten doen. Bij een tweede kindje ga ik dat zeker wel doen. Liefs

  24 juli 2014 at 11:30 Beantwoorden
 • Liza

  Mooie foto’s Betty! Heel sfeervol.
  Een vriendin van mij heeft ook zo’n shoot gedaan en had ook prachtige foto’s van haar vriend die dan haar mooie bolle buik kust, waarbij hij op zijn knieen zit. Deze foto hebben zij later ook gebruikt op de voorkant van het geboorte kaartje. In zwart wit. Prachtig effect!

  24 juli 2014 at 11:40 Beantwoorden
 • Vanessa

  Wauw, wat een prachtige foto’s!

  24 juli 2014 at 11:46 Beantwoorden
 • Marieke

  Ze zijn mooi! Fijn om zo’n aandenken te hebben!

  24 juli 2014 at 14:21 Beantwoorden
 • mamawatdoejenou.nl

  Prachtig. De liefde straalt er vanaf 🙂

  24 juli 2014 at 15:24 Beantwoorden
 • Anne

  Echt hele mooie foto’s! En je ziet er ook zo mooi uit in die jurk, je zou niet zeggen dat het Primark was! Het licht op de foto’s is ook bijzonder, echt alles klopt!

  24 juli 2014 at 18:34 Beantwoorden
 • Odile

  Prachtige foto’s zeg! En je zag er stralend uit!

  24 juli 2014 at 19:03 Beantwoorden
 • Laura

  Wat een prachtige foto’s zijn het geworden zeg! Zo’n shoot wil ik ook echt gaan doen als ik een keertje zwanger word.

  24 juli 2014 at 19:20 Beantwoorden
 • Nicole

  Ik ontdek jouw blog nu pas.. Zonde zeg!
  Enorm mooie foto’s, ik wilde ook t liefst buitenfoto’s maar t vroor zo erg dat we toch studio foto;s hebben gemaakt

  24 juli 2014 at 19:27 Beantwoorden
 • Monique

  Wat een prachtige foto’s zijn het geworden! Echt een mooi aandenken. Michiel heeft destijds foto’s van mij gemaakt en met de zelfontspanner hebben we er een paar van ons samen. Maar dit is eigenlijk veel makkelijker en uiteindelijk vast ook een mooier resultaat. Ga ik onthouden voor een eventuele volgende keer!

  24 juli 2014 at 19:52 Beantwoorden
 • Monique

  Wat een prachtige foto’s zijn het geworden. Inderdaad een mooi aandenken voor later. Michiel heeft destijds foto’s van mij gemaakt en met de zelfontspanner een paar van ons samen. Maar dit is veel makkelijker!

  24 juli 2014 at 19:53 Beantwoorden
 • Maai

  Wouw wat een prachtige foto’s. Ik wil deze zwangerschap ook graag mooie fotos omdat dit de laatste zal zijn. Ik ga direct even op haar site kijken, thanx. Kan me voorstellen dat je hier super blij mee bent, ze zijn prachtig! Liefs

  24 juli 2014 at 20:05 Beantwoorden
 • Petra

  Prachtige pure foto’s. Heel mooi gedaan.

  24 juli 2014 at 23:19 Beantwoorden
 • Liza

  Wat ook leuk is om te doen is een gipsen buik te laten maken en dan beschilderen. Diezelfde vriendin heeft ook dat gedaan. En haar bolle gipsbuik hangt nu aan de muur prachtig beschilderd.
  O en nog over die foto op het geboortekaartje, haar vriend gaf haar toen een kus op haar blote buik echt heel erg mooi.

  25 juli 2014 at 10:23 Beantwoorden
 • Renee

  Wauw! Supermooie foto’s Betty!

  25 juli 2014 at 12:21 Beantwoorden
 • Gwen

  Mooie foto’s geworden zeg! Ik heb ook een shoot gedaan toentertijd bij Olivia en kijk er nu al naar uit het dit keer over te doen, maar met haar erbij en haar handjes op mijn buik en kusjes etc. En ook met manlief. Zo speciaal die foto’s!

  25 juli 2014 at 19:31 Beantwoorden
 • Roxanne

  Oh wauw, wat een prachtige foto’s!

  2 augustus 2014 at 22:41 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.