to top

Mijn zwangerschap: week 30

Als ik op maandagavond dit wekelijkse stukje typ, is dat voor mij altijd weer een moment waarop ik weet: we zijn weer een weekje verder! Week 31 is vanaf vandaag aangebroken, wat betekent dat week 30 echt voorbij is! Nog 9 weken te gaan en ik vind het niet te geloven dat alles zo snel gaat! Als alles gaat zoals gepland, hebben wij over twee maanden gewoon een zoon! Bi-zar! Maar nu nog niet, want nu is ‘pas’ week 30 voorbij. 

Drukke baby?
Toen ik een paar weken geleden een folder van de verloskundige kreeg, waarop stond dat ik de baby op een rustige dag minimaal tien keer per twee uur moest voelen, raakte ik bijna in paniek! Ik voelde de baby soms ‘maar’ tien keer op een dag! Toen ik dat aan vrienden en bekenden vertelde, reageerden ze allemaal hetzelfde: ach, gewoon een rustige baby. Niks aan de hand. Tot week 30 aanbrak en ons kleine mannetje uit claustrofobie ineens erg vaak tegen de zijkanten van zijn slaapkamertje is gaan duwen. Ik voel hem sinds afgelopen week dus zéker wel tien keer in twee uur. Sterker nog: er is bijna geen uur dat ik hem niet voel. Tijdens het lopen krijg ik soms een trap in mijn blaas en gistermorgen werd ik gewekt met een schop tegen mijn rib. Au! Of ons kereltje een rustige baby is, weet ik inmiddels niet zo zeker. We zullen het zien!

Nesteldrang deel 3892
Aan de ene kant stoor ik me heel erg aan mijn nesteldrang (want het is ergens gewoon zielig), maar aan de andere kant vind ik het stiekem zo heerlijk om rigoureus schoon te maken en op te ruimen. Of om de raampjes boven de deuren eindelijk te hebben afgestoft. Of om al die lelijke lampjes weg te sodemieteren die al jaren onnodig stof staan te verzamelen. Nog op mijn to do list: het washok uitruimen, stoffen en een droger aanschaffen, het hok onder de trap uitruimen en er planken ophangen (!!!), het balkon schoonmaken en onze kledingkasten uitzoeken en minstens de helft wegdoen. Genoeg te doen dus nog!

30wekenzwanger

Babykamer update
Maran en ik waren van plan om de baby vanaf dag één in zijn eigen kamer te laten slapen. Leek ons voor hem fijn om meteen aan zijn eigen bedje te wennen en voor ons fijn, zodat we rustig konden slapen en niet van ieder zuchtje wakker zouden schrikken. Totdat de kraamverzorgende hier vorige week was en ons uitlegde dat het toch wel erg aan te raden was om de baby de eerste periode op onze eigen slaapkamer te leggen. Daardoor zouden we eerder horen wanneer hij aangelegd zou moeten worden, zonder dat hij ervoor zou hoeven krijsen. Daar zat ook wel wat in, dus gingen we op zoek naar een wiegje. Gelukkig hadden Maran’s ouders nog een wiegje op zolder staan. Daar heeft zelfs Maran’s moeder als baby zijnde in geslapen, dus dat is natuurlijk wel enorm bijzonder! Gisteren kwam Maran’s moeder het wiegje al brengen, dus hij staat nu te wachten tot we hem op kunnen maken. Ik heb gisteren meteen lakentjes gekocht en die gewassen. Zodra ik het wiegje heb opgemaakt, zal ik er foto’s van posten. Ik ben er zo blij mee! De meubeltjes voor in de babykamer (ledikant en commode) worden as we speak onder handen genomen door mijn vader. Afgelopen weekend stuurde mijn moeder al een foto van mijn hardwerkende paps, dus het kan niet heel lang meer duren voordat we dan eindelijk écht het kamertje in kunnen richten! YAY!

Babyspullen
Vorige week zijn de door ons bestelde babyspullen binnengekomen. Onze Joolz kinderwagen, Maxi-Cosi Pebble en onze box. We hebben met veel pijn en moeite (en Youtube fimpjes!) de kinderwagen in elkaar gezet. Hij staat nu op de babykamer te luchten, want hij stonk vreselijk naar ‘nieuw’. Ook heb ik de plaatselijke Hema geplunderd voor de nodige lakentjes en doekjes in alle soorten en maten. Inmiddels heb ik die allemaal lekker gewassen en kunnen ze binnenkort (vandaag? morgen?) gestreken en opgeruimd worden. Als de babymeubels er zijn wil ik zijn kleertjes allemaal wassen. We hebben nog wel een aantal dingen nodig voordat we écht klaar zijn: wat plastic bakjes om de kleding in op te bergen in de commode, gordijnen, een hemeltje voor boven het ledikantje, een matras voor het ledikantje en wat planken en ophanggerei voor in de trapkast. En dan nog wat decoratie voor in de babykamer zelf, al denk ik dat dat wel goed gaat komen. Ook zou ik heel graag een droger willen (al die lakentjes, doekjes en kleertjes… ik zie het niet voor me om die allemaal te moeten uithangen iedere keer) en een mooie stoel om lekker in te hangen voor op de babykamer. Eerst maar eens de spullen die we echt nog moeten hebben! Aaargh, ik houd helemaal niet van shoppen als ik niet precíes weet wat ik zoek!

was

De Naam
“En, hebben jullie al een naam?” is by far de meest gestelde vraag die we te horen krijgen. Het antwoord is: “Ja!” Hoewel, waarschijnlijk. We hebben – lang leve het internet! – eindelijk een naam gevonden die we allebei leuk vinden. Hij is kort, bijzonder en komt niet vaak voor (wilde Maran graag), maar niet te absurd (vond ik heel belangrijk). Ook is hij prima uit te spreken in zowel het Nederlands als het Engels en klinkt hij lekker vlot. Ja, ik ben er tot nu toe nog heel blij mee. Al klinkt het nog heel gek als we hem tegen elkaar al ‘gebruiken’ voor de baby. Gaan we de komende weken nog maar aan wennen.

Zo. Week 30 zit erop. Op naar week 31! De week waarin we de zwangerschapsshoot krijgen (als het weer meewerkt) en waarin ik hopelijk wat kan schrappen van mijn to-do- en to-buy-lijstjes.

 • Bibian

  Ah leuk om te lezen weer en ben heel benieuwd naar jullie naam. Ik houd van namen die niet vaak voor komen! Liefs

  15 juli 2014 at 08:42 Beantwoorden
 • Stien

  Wat een mooie foto van je buik! Haha, al dat werk, het lijkt wel een restoratie aan het worden! 🙂 Ook niet vergeten te genieten tussendoor hé 😉 Ben heel benieuwd naar de babykamer!

  15 juli 2014 at 08:53 Beantwoorden
 • Manon

  Waah, Betty! De laatste loodjes zijn nu echt aangebroken. Spannend. Die naamomschrijving van jullie he…. Die slaat ook werkelijk precies op onze naam :’). Hahaha. Veel succes met de laatste dingetjes!

  15 juli 2014 at 09:14 Beantwoorden
 • iooon

  Ah opeens al voorbij de 30! Het is nog maar zo kort! Ik kreeg bij het lezen al paniekgevoelens voor jullie haha. Terwijl jullie volgens mij hartstikke goed voorbereid zijn. 😀

  En je mag best wat nesteldrang deze kant op sturen hoor. Ik heb er een frustrerend gebrek aan.

  15 juli 2014 at 10:09 Beantwoorden
 • Odile

  Mooie buikfoto weer! Geniet nog van de laatste weken, voor je het weet ligt je kindje in je armen!

  15 juli 2014 at 18:13 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.