to top

Onze babyaankopen

Maandenlang deden we alsof we alle tijd van de wereld hadden. Alsof september nooit dichterbij zou komen. Alsof we tijd genoeg hadden om ons te verdiepen in kinderwagens, Maxi-Cosi’s en kindermeubels. Maar niet lang geleden kwam er een dag waarop we allebei besloten: zo kan het niet langer. We gaan flink met onze pinpas wapperen en alles kopen wat we ook maar nodig denken te hebben voor onze kleine man. 

Help!
En dat is nogal wat! Op diverse babyuitzet-lijsten die ik vond, kwam ik woorden tegen die in mijn vocabulaire nog nooit waren voortgekomen. Maar die wel overal structureel terug bleven komen en waar ik ’s nachts regelmatig van wakker schrok. “Shit, hydrofielluiers. Wat zijn het en hoeveel zal ik er op voorraad moeten hebben?” Op een gegeven moment kreeg ik zelfs visioenen over ons kleine kereltje die hopeloos verloren was, omdat wij nog geen boxkleed hadden aangeschaft. Toen was voor mij de maat vol. Ik schakelde ervaringsdeskundige vriendinnen en mijn (schoon)moeder in om me te adviseren. Dat deden ze – de meningen liepen nogal uiteen – en uiteindelijk konden we dan vastberaden overgaan tot het daadwerkelijke aanschaffen van onze babyuitzet. Hoera! Afgelopen week was het zo ver en vandaag zal ik jullie laten zien wat we hebben gekocht.

Babyhuys Webshop
Allereerst plaatste ik vorige week dinsdagavond een bestelling bij Babyhuys Webshop. Ik vond de omslagdoeken van Koeka zo schattig, dat ik er al maanden naar zat te loeren. Wat lijkt het mij heerlijk als Maran op een regenachtige herfstavond met ons kleintje gaat douchen en dat ik hem na afloop, lekker warm en nat van Maran overneem in zo’n fijne omslagdoek. Deze doeken pasten perfect in mijn droombeeld. Daarbij bestelde ik een nagelsetje en een haarsetje. Want volgens Drs. Papa is onze man al gezegend met een matje in zijn nek en met, waarschijnlijk wel, meer haren op zijn bolletje. Donderdagmiddag werd mijn bestelling geleverd, en ik ben er superblij mee! Yay voor de eerste babyuitzet-spullen en bedankt Babyhuys Webshop voor de supersnelle levering!

IMG_0937

Kinderwagen
Na heel lang tobben, vergelijken, Marktplaats checken en overleggen, besloten we ‘gewoon’ voor de Joolz kinderwagen te gaan. We kochten een nieuwe (kan altijd nog op Marktplaats gezet worden als wij hem niet meer gebruiken) en ik ben verliefd. Het is de Jools Day Earth Parrot Blue. De naam alleen al! Daarbij kregen we een slaapzak, UV-klep en cupholder (…hoera?) en kochten we een net voor de boodschappen en de luiertas in dezelfde kleur. Een gigantische uitgave, maar ik weet zeker dat we er heel blij mee zullen zijn als hij er eenmaal is!

Op pad
Daarnaast kochten we een opzetstuk voor de Maxi-Cosi, zodat we ons kinderwagenstel ook met de Maxi-Cosi kunnen gebruiken. De Maxi-Cosi Pebble, volledig in het zwart, voegden we ook aan onze rij aankopen toe. Ook wilde Maran graag een draagzak, zodat hij (als ik onze zoon niet meer hoef te dragen) aan de beurt is. Het werd een Stokke MyCarrier in het donkerblauw.

IMG_0941

In huis
Voor in zijn ledikantje kochten Maran en ik vast molton onderleggers (géén idee wat het is, maar het stond op de lijst…) en lakentjes in alle soorten en maten in het neutraal wit en grijs. En zo’n set lakens vinden, was nog best lastig kan ik jullie vertellen. Want fabrikanten van babyspullen naaien graag allerhande Disneyfiguren, diertjes of andere frutsels op lakentjes. En daar houd ik niet van. Verder kochten we een witte box (met lade, zoals mijn moeder ons had aangeraden) en een boxkleed. Ook schafte ik een voedingskussen aan, in de eerste instantie om mezelf overheen te vouwen in de hoop dat ik er prettiger door ga slapen. Werkt niet echt, dus dan gaan we hem hopelijk na de geboorte pas echt in gebruik nemen.

IMG_0938
IMG_0942
IMG_0943
Tot slot kochten we een badje waar, tot onze grote verbazing, allerhande zooi bij zat, behalve badstandaard. Lekker waardeloos dus. Ik ga dus binnenkort maar weer eens op pad…

IMG_0940

Een deel van de spullen mochten we direct meenemen, een ander deel wordt aanstaande dinsdag bezorgd. Ik ben heel benieuwd naar de kinderwagen en kan niet wachten tot hij hier eindelijk is. En dan? Tja, dan staat hij de komende maanden waarschijnlijk wortel te schieten in een hoekje van onze slaapkamer. Maar goed, dan staat hij maar vast wel klaar! Ik heb de foto’s trouwens genomen in de babykamer. Kunnen jullie het schattige, lichtblauwe kleurtje op de muur vast zien!

 • Manon

  HAHA, lakentjes met applicaties van beren en Disney… Ik ga ook nog hard op zoek 😉 Verder vind ik jullie wagen echt zo mooi, hele mooie kleur!

  2 juli 2014 at 08:55 Beantwoorden
 • Gwen

  Klinkt goed allemaal zeg! Mijn ervaring achteraf was/is dat je de helft niet gebruikt, behalve de hydrofiele doeken, die gebruik je alle 20/25 😉 Echt waar! Hema heeft trouwens leuke lakentjes zonder Disney en in effen blauw ofzo. Ik vind het Hema-jersey stofje erg lekker voelen vooral 🙂

  2 juli 2014 at 09:12 Beantwoorden
 • Joyce

  Bij de Hema heb je idd zoals Gwen zegt leuke lakentjes zonder disney printjes e.d. Wij hadden ook alles zonder Disney enzo haha!
  Heb je wagen even gegoogled, ziet er mooi uit!!

  2 juli 2014 at 10:01 Beantwoorden
 • Odile | Go, mommy, go!

  Haha ik herken het, al die drukke lakentjes die niet bij de inrichting van je babykamer passen. Ik heb lakentjes van Jollein gekocht bij de Babydump. Simpel wit met een gekleurd biesje. Die hebben ze overigens in allerlei kleuren dus misschien is het ook wat voor jou als je nog lakens nodig hebt. Overigens een tip voor het in bad doen: een tummytub is ideaal. Je hebt ook grotere, mijn zoontje vond dat altijd heerlijk en hij kon dan zelf ‘zitten’.

  2 juli 2014 at 11:18 Beantwoorden
 • iooon

  Waar heb je de neutrale sets uiteindelijk gekocht? 😀 ik ben ook niet zo’n fan van die flierelantijntjes op lakens. Of eigenlijk op alles.

  3 juli 2014 at 12:21 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.