to top

Pregnancy questions-tag

Laatst kwam ik op de blog van Bibian en Manon (littlewonderworld.nl) een tag tegen die ik zelf ook graag in wilde vullen. Het waren namelijk vraagjes over de zwangerschap van het moment. En alles wat over zwanger-zijn gaat, vind ik tegenwoordig leuk. Dus daar gaan we!

Hoe ver ben je nu?
28 weken en 2 dagen.

Hoeveel ben je aangekomen/wat is je omvang?
Ik ben 9,5 kilo aangekomen sinds de kerst. Met kerst werd ik zwanger, maar jullie weten ook hoe het gaat met eten gedurende de kerst. Hoe dan ook, bijna 10 kilo. Ik vind het prima, vooral omdat het bijna alleen maar bij mijn buik zit.

Zwangerschapskleding?
Ik heb wat zwangerschapsbroeken in huis, want gewone broeken pas ik echt niet meer. Ook moest ik al vrij snel overstappen op speciale zwangerschapspanty’s. Ik draag nog wel gewoon mijn eigen pyjamabroeken. Rokjes en jurkjes draag ik gewoon nog. Rokjes kunnen nog onder mijn buik, met een lang shirt eroverheen en jurkjes kunnen sowieso wel. Ik ben tegenwoordig helemaal gek op maxi-jurken. Ze staan mooi en zitten lekker!

Striae?
Godzijdank nog niet. Maar ik ben er iedere dag bang voor! Ik zou het serieus écht heel erg vinden om striae te krijgen.

IMG_4755

Slaap?
Ik slaap nog heerlijk, al merk ik wel dat ik ’s nachts bewust ben van mijn buik. Iedere keer dat ik om wil draaien, zorg ik dat mijn buik er geen last van heeft of dat ik er niet teveel op lig. Maar ik heb niet te klagen: ik slaap goed, heel veel uur achter elkaar en hoef niet 32908x te plassen. Oja, ook geen enge dromen hier! Yay!

Beste moment van deze week?
Ik denk dat dat de 3D-echo gaat worden, die hebben we vandaag om half 5. Het blijft altijd zo ontzettend bijzonder om van binnen naar dat mannetje te kijken dat ik van buiten alleen maar kan voelen! Ik hoop dat het boefje deze keer wel zijn gezicht laat zien en niet weer zo intens diep in slaap is als vorige week!

Slechtste moment van deze week?
Ik vind muren verven altijd best leuk om te doen. Verklaar me maar voor gek, maar ik meen het echt. Ik had er dan ook superveel zin in om de muren van de babykamer te verven. Wees trouwens niet bang: het is een klein kamertje, de ramen staan wagenwijd open en ik heb verf op waterbasis gekocht! Maar ik moet gewoon echt toegeven dat ik een log monster ben geworden en dat verven helemaal niet meer zo gemakkelijk gaat. Plinten afplakken gaat onhandig, maar bukken en strekken voelt ook niet helemaal prettig. Uughh!

IMG_5169

Mis je iets?
Nou ja, ik begin het wel te missen om dus niet meer zo wendbaar en handig te zijn. Alles kost nu even wat meer moeite en dat is soms wel frustrerend. Maar ik  mag gelukkig nog niet klagen. Verder zou ik stiekem wel weer eens een wijntje willen. Niet dat ik persé dat wijntje zo mis, maar het is altijd wel gezellig om te borrelen met vrienden en familie. En borrelen is niet hetzelfde met een glaasje lauwwarme cola zonder prik. Al  moet ik zeggen: de alcoholvrije champagne bij mijn schoonouders kwam heel erg in de buurt! En de citroenlimonade met munt die mijn moeder altijd maakt is ook een succesje! Maar goed: ik kijk er wel weer naar uit om over een paar maanden weer gezellig een drankje mee te mogen doen!

Bewegingen?
Ja hoor, die voel ik heel goed. Het schoppen is een beetje overgegaan in duwen en schuiven, maar nog steeds erg duidelijk te merken. Ons mannetje is sommige dagen heel rustig, maar zelfs dan voel ik hem zo nu en dan zeker. De laatste dagen was hij lekker druk, wat ik natuurlijk een fijne geruststelling vind. Ik vind het ook heel grappig als hij zichzelf in de rechterhoek van mijn buik opvouwt. Of wat hij daar dan ook doet. Maar dan steekt er echt een stuk van zijn lichaam uit in mijn zij.

Food Cravings?
Vanilleyoghurt, Optimel Puur, fruit, fruit, fruit, (pure) chocolade en alles wat teveel suiker en zout bevat en wat ik dus niet te vaak mag van mezelf.

IMG_5463

Iets dat je misselijk of bleh maakt?
De geur van kattenstront. Maar dat maakt me altijd misselijk, zwanger of niet 😉 Ik maak de kattenbak sinds mijn zwangerschap niet meer schoon, maar soms ruik ik de geur toch als ik langs de bak loop. Bah!

Geslacht?
Mocht dat nog niet duidelijk zijn uit eerdere stukken en het stuk hierboven: wij krijgen een lief, klein zoontje! <3

Kwaaltjes?
Zo nu en dan een beetje last van mijn rug. Vooral als ik te lang rechtop heb gezeten of teveel heb schoongemaakt (en dus heb gebukt). Verder eigenlijk nergens last van.

Navel in of uit?
Hij zit er nog in en ik kan me niet voorstellen dat hij nog naar buiten gaat ploppen. Volgens mij heeft mijn navel gewoon niet zo’n vorm.

Blij of chagrijnig?
Blij! Ik heb echt niets om chagrijnig van te worden!

babykleren3

Waar kijk je naar uit?
Ik kijk er héél erg naar uit om de babykamer af te hebben en in te kunnen richten! Nu ligt er overal troep (tassen met babykleding) en hebben we nog niet alle spulletjes die we nodig hebben. Ik kan niet wachten tot alles er is en we ook alles klaar kunnen maken.

Pff, het is weer een lang stuk geworden, zie ik! Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Voel je vrij om deze tag ook over te nemen op je eigen blog! 🙂

  • Manon

    Leuk om te lezen 😀 Och, kattenstront, gatver! Die bak moet hier echt vaker verschoond worden in z’n geheel want ik krijg die geur ook echt niet meer uit m’n neus als ik ’t eenmaal geroken heb.

    26 juni 2014 at 09:06 Beantwoorden
  • Joyce

    Leuk om te lezen! Ik was ook heel erg bang voor striae en kreeg het helaas wel. Nu maakt het me niet meer uit.

    26 juni 2014 at 09:32 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.