to top

Een jaar geleden…

Wat kan er in een jaar tijd toch veel gebeuren! Daar sta ik de laatste tijd vaak bij stil. Mijn leven is in een jaar tijd namelijk zo ontzettend veranderd! Dat had ik me een jaar geleden bijna niet voor kunnen stellen. Vorig jaar rond deze tijd waren Maran en ik nog gewoon ‘vriendje en vriendinnetje’ en inmiddels mag ik hem alweer bijna een jaar lang ‘mijn man’ noemen. 

Bruiloft
Wij zijn vorig jaar op 12 juli getrouwd. Bijna een jaar geleden alweer, dus! Ik vind het niet te geloven dat de voorbereidingen tot de Grote Dag ongeveer negen maanden hebben gekost en dat die nu alweer bijna een jaar achter ons ligt. Onze bruiloft was fantastisch en ik ben heel blij dat alles is gegaan zoals het is gegaan. Voorafgaande aan de bruiloft was ik soms wel wat nerveus: was het niet een beetje too much? Zou ik het wel leuk vinden, zo’n hele dag in het middelpunt van de belangstelling? Hadden we er niet teveel geld aan uitgegeven en toch beter voor wat goedkopere opties kunnen kiezen? Achteraf gezien was het allemaal precies goed. Ja, we hadden een grote bruiloft. Maar daar denk ik nog steeds iedere dag met heel, heel, heel veel plezier aan terug! En gelukkig hebben we de foto’s nog!

Bruiloft (247)

Vrijgezellenfeest
Mijn vrijgezellenfeestje was inmiddels alweer een jaar geleden. Drie weken voor de bruiloft werd ik verrast toen ik halfnaakt de trap op kwam door mijn lieve vriendinnetjes Donna en Esther. Met een fles prosecco (die het uur daarna niet overleefd heeft) en een glitterkanon lieten ze me weten dat het mijn dag zou worden. En dat werd het! Met een 50’s-pin-up-photoshoot, met heerlijke Spaanse tapas, met nog meer prosecco, sangria en later de lekkerste Cubaanse cocktails. Ja, ook dat was een dag om nooit meer te vergeten! Wat heb ik ervan genoten! Voorafgaande aan mijn vrijgezellenfeestje was ik nog best gespannen. Ik houd eigenlijk helemaal  niet van verrassingen. Maar voor zoiets speciaals was het nodig, en was het ook geweldig leuk! 🙂

P1010582

Werk
Vorig jaar rond deze tijd was ik he-le-maal lamgeslagen wat mijn werk betreft. Ik kwam iedere dag netjes opdagen en deed wat ik moest doen, maar ik deed het met zo ontzettend veel tegenzin! Iedere werkdag viel me heel zwaar, ik vond het vreselijk. Ik wist op dat moment ook dat ik na de zomervakantie nog maar twee dagen in de week zou gaan werken. Dat idee hielp me wel, maar er overheerste toch vooral een ‘en wat doe ik daarnaast-dan-gevoel’. Inmiddels weten jullie hoe het met mijn werk is gelopen. Dat doe ik dus helemaal niet meer. Afgelopen februari hakte ik de knoop door. Dat viel me heel erg zwaar, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Natuurlijk mis ik het contact met collega’s, kinderen en ouders soms wel, maar ik mis zeker de stress niet die er hangt in een school. Iedere juf wil haar best doen, maar de een is sneller moe dan de ander. Waar de een dus moeiteloos een sportdag organiseert en tegelijkertijd haar rapporten schrijft, is de ander al gesloopt na een teamvergadering. Ik vond het heel naar om te zien dat daar niet goed mee omgegaan werd. De ene juf had al snel het gevoel dat ze teveel deed, terwijl de ander gewoon niet sneller kón.
Nog steeds ben ik op zoek naar een leuke baan voor na mijn zwangerschap. Ik weet nog niet wat ik wil, maar ik sta er ook voor open om ‘gewoon’ een baantje in een lunchroom of iets dergelijks te gaan zoeken voor een paar dagen in de week. Ik zie het wel.

apple

Zwanger
Tja, en dan ben ik dus ook zwanger. Nog zo’n gigantische verandering in vergelijking met vorig jaar! Toen woog ik 62 kilo en paste ik strak in mijn trouwjurk. Dat kan ik nu wel vergeten. En naast die verandering van ‘vriendje-vriendinnetje’ naar ‘man-vrouw’, worden we binnenkort ook nog papa en mama. Ik kan het me echt niet voorstellen! Ik geniet tot nu toe nog heel erg van het zwanger zijn. Het begint allemaal wat zwaarder/ongemakkelijker te worden, maar ik ben zo ontzettend blij dat ik dit allemaal mee mag maken. Een aantal positieve zwangerschapstesten, echo’s waar een zwart-wit boontje op beweegt, plopjes in mijn buik voelen, een kinderkamer inrichten en babykleertjes kopen. Ik had er van tevoren wel een verwachting bij, maar het is allemaal nog bijzonderder dan ik dacht! Binnenkort kan ik ook ‘bevallen’ aan dit rijtje toevoegen. Eerlijk gezegd kijk ik er niet heel erg naar uit, al ben ik ergens toch wel heel benieuwd hoe het zal zijn.

IMG_4733

Voorbereidingen op de bruiloft, een geweldig vrijgezellenfeest, de hele dag De Bruid zijn, met mijn liefste op huwelijksreis, stoppen met de pil, stiekem foliumzuur slikken, zwanger worden, ontslag nemen, zwanger zijn en uiteindelijk moeder worden. Wát een jaar! Wat zal er volgend jaar rond deze tijd veranderd zijn?

 • Joyce

  Zo leuk om even terug te kijken, ik ben zaterdag 1 jaar getrouwd maar het voelt als gisteren. Mooie jurk had je aan!

  25 juni 2014 at 08:47 Beantwoorden
 • Anne

  Als je het zo onder elkaar zet zijn het inderdaad echt heel grote veranderingen! Vaak heb je helemaal niet door hoeveel er verandert in je leven omdat je er aan went, maar dit doet me ook wel weer realiseren hoe mijn leven er nu uitziet en hoe anders het over een tijdje weer zal zijn.

  25 juni 2014 at 10:38 Beantwoorden
 • anouk

  zeker veel veranderingen en allemaal positief! hoop dat jij net zo’n relaxte bevalling hebt als ik had, zo gepiept en zonder pijn. droombevallingen bestaan echt 😉

  25 juni 2014 at 21:31 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.