to top

Zwangerschapsupdate week 27

Toen ik 21 weken zwanger was, startte ik op Mommy to be met mijn wekelijkse zwangerschapsupdate. Iedere week plaatste ik een verhaaltje met wat info over onze ongeboren zoon (die ik rechtstreeks uit mijn zwangerschapsboeken, zwangerschaps-apps en van zwangerschaps-sites haalde) en hoe ik de week zelf had beleefd. HIER zijn ze eventueel terug te lezen. Ik heb besloten deze zwangerschapsupdates voortaan op mijn eigen blog te willen plaatsen, omdat het hier naar mijn idee toch beter past. Hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen! 🙂

Extra bezoek verloskundige
Tijdens mijn vorige bezoek aan de verloskundige, bleek  mijn bloeddruk ten opzichte van de keer daarvoor wat verhoogd. Geen directe reden tot paniek, maar voor de zekerheid wilde ze wel dat ik een extra afspraak maakte voor een weekje later. Prima. Afgelopen woensdag ging ik er dan ook weer heen. Mijn bloeddruk was wat gezakt, maar nog steeds niet superlaag. Waarschijnlijk hoort dit gewoon bij me en zolang ik me er goed bij voel, is er niets aan de hand. Ik heb ook de hartslag van onze kleine jongen weer mogen horen en de verloskundige kon hem heel goed voelen liggen. Ik heb zelf ook nog eens in mijn buik gepord en ik kon inderdaad echt een hoofdje voelen. In mijn beleving voelde hij ongeveer al zo groot als een vuist! Ieeehh!

IMG_5632

Folder
Ook kreeg ik van de verloskundige een folder mee, waar ik nog steeds helemaal eng van word. In die folder staat dat de baby vanaf week 27/week 28 dagelijks te voelen moet zijn. Zo niet, dan moet je als moeder direct aan de bel trekken. Dat klinkt logisch, behalve als je een vrij rustig kind hebt. Ons kereltje wiebelt er wel op los in mijn buik, maar dat verschilt echt per dag. De ene dag voel ik hem de hele dag door en de volgende dag is hij amper aanwezig. Ook porren in mijn buik maakt hem dan niet wakker. Op zo’n rustige dag voel ik hem heel af en toe wel, maar lang niet de ’10 keer per 2 uur’ die de folder aanhoudt als richtlijn. Als ik die namelijk aan moet houden, ben ik waarschijnlijk drie van de zeven dagen in de week paniekerig met de spoedlijn aan het bellen…

3D-echo
Donderdag hadden we een afspraak met Drs. Papa. Ein-de-lijk konden we weer gluren naar ons kleine mannetje. De hele dag was ik zenuwachtig en stond ik stuiterend naar de klok te kijken. Het was dan ook heel fijn om hem weer even in mijn buik te zien. Wat was hij al groot geworden in vergelijking met de laatste echo! Volgens Drs. Papa was mijn vruchtwater superhelder, wat voor mooie 3D-foto’s zou kunnen zorgen. Ware het niet dat onze kleine man héél diep lag te slapen, met alle vier zijn ledematen voor zijn gezicht. Meneer hield zijn voetje vast met zijn hand en blokkeerde met zijn andere hand zijn gezicht. We konden hem stiekem wel even zien lachen en boos zien kijken. Zijn gezichtsuitdrukkingen zijn er dus al! We hebben gedurende een half uur flink geprobeerd om ons mannetje wakker te maken, maar dat lukte niet. Volgende week mogen we nog een keertje terugkomen voor een tweede poging. Hopelijk is hij dan wel wakker!

IMG_5653

Zwaarder
Een tijdje geleden klaagde ik over wat vermoeidheid. Gelukkig is die er niet echt meer. Ik voel me de afgelopen week weer lekker energiek en heb overal zin in. Vooral in schoonmaken, zoals jullie gisteren al in mijn weekoverzichtje konden zien. Ik heb soms wel last van mijn rug. Het is niet heel erg, en na een nachtje slapen is het altijd weer weg, maar het is wel een beetje vervelend. Ik heb het vooral als ik de hele dag rechtop op een stoel heb gezeten en als ik veel heb gegeten. Vooral bij het laatste voel ik me dan zó ontzettend vol! Overigens merk ik dat ook bukken en tillen wat zwaarder wordt. Ach, ik ben ook ‘al’ 28 weken zwanger, dus het mag inmiddels ook wel te merken zijn!

Babykamer
Mijn vader is nog even bezig met het opknappen van zijn nieuwe badkamer. Als hij daarmee klaar is, gaat hij onze babymeubels schuren en opnieuw verven. Tot die tijd hebben we dus nog geen meubeltjes. Maar dat komt vanzelf goed en mijn vader kennende, heeft hij dat vrij snel af. Ondertussen hebben wij zondag de logeerkamer leeg geruimd en is het nu dus officieel een babykamer. Gisteren heb ik verf gekocht en dat gaan we binnenkort maar eens tegen de muren gooien. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat!

Dat was mijn update voor deze week weer even. Volgende week krijgen jullie natuurlijk al mijn belevenissen van week 28 te lezen!!

 • Lisa

  Leuk Betty dat je zoveel deelt over je zwangerschap. Wat een veranderingen toch allemaal en hoe bijzonder is het dat een mensenlichaan dit kan;))
  Het blijft met recht een wonder.
  Wat leuk dat jullie nu de babykamer vorm kunnen gaan geven. Yeah;))
  Is het de bedoeling dat jouw updates ook nog steeds op mommy to be komen, en hier of zijn ze alleen hier te vinden? Waar moet ik voortaan kijken? Succes de komende week met de babykamer inrichten! Groetjes

  24 juni 2014 at 07:52 Beantwoorden
 • Manon

  Leuk weer om te lezen! Ik heb ook zo’n handjesfoto en ik vind dat echt te schattig haha.
  Ik vind het wel knap van je dat je niet zo paniekerig bent als je ‘m niet zo vaak voelt als dat je hem “hoort” te voelen. Denk dat je zelf ook wel goed aan zou voelen als er iets mis is toch!

  24 juni 2014 at 08:36 Beantwoorden
 • Malou

  Heel leuk om te lezen 🙂
  Ik ben nu net zo ver als jij was toen je dit schreef, en veel dingen zijn wel erg herkenbaar.

  26 augustus 2014 at 16:48 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.