to top

Recept: watermeloen-ijsjes

Ik ben gék op watermeloen. Maar omdat het altijd zo’n gedoe is om een hele watermeloen te kopen, te slachten en vervolgens daadwerkelijk op te eten, komt het er helaas veel te weinig van dat ik er lekker van kan genieten. Toch had ik laatst een enorme craving en toen ik met Shirley dan ook langs een groenteman liep, besloot ik gewoon een hele watermeloen te kopen. Een hele krijg je in je eentje niet zo snel op. Vandaar dat ik ook altijd van een stuk watermeloen-ijsjes maak. Ze zijn heel makkelijk om te maken, erg lekker fris en dus heel geschikt voor deze warme temperaturen!

Wat heb je nodig?
– Een stuk watermeloen (ik gebruikte ongeveer 1/6 watermeloen)
– Een citroen
– Twee takjes munt
– Eventueel een schepje suiker/stevia/honing naar smaak
– Blender
– IJsvormpjes

ijs1
ijs2

Wat dan?
– Pers de citroen uit en gooi het sap in de blender
– Pluk de blaadjes van de takjes munt en doe die ook in de blender
– Snijd het stuk watermeloen in iets kleinere stukjes en zorg dat de schil er (natuurlijk) af is. Ook dat mag in de blender!
– Doe er een klein beetje water bij en eventueel wat suiker/stevia/honing/andere zoetstof als je van een lekker zoet ijsje houdt
– Zet de blender aan
– Verdeel het sap over de ijsvormpjes. Ik had genoeg voor 8 waterijsjes.
– Zet de vormpjes in de vriezer.

ijs3
En dan een paar uur later….

ijs4
YUM! Veel plezier! 🙂

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.