to top

Weekoverzicht 12 mei tot 19 mei

Afgelopen week was erg rustig. Vorige week dacht ik nog dat het zichzelf wel zou vullen met veel afspraken, maar dat viel een beetje tegen. Ik heb toch veel thuis gezeten. Kwam op zich ook wel even goed uit, want ik heb me een paar dagen niet helemaal lekker gevoeld. Al met al was het wel een leuke week. Ik heb heerlijk een middagje een high tea gehad met Donna en Esther, ben voor het eerst naar zwangerschapsyoga gegaan, vierde dat mijn broertje eindelijk een nieuwe baan heeft, heb veel bij mijn ouders in de tuin genoten van de zon en de babyshower van mijn nicht gevierd.

Maandag
Onze week begon met een bezoekje aan de verloskundige. Alles bleek weer goed met mij en de baby. We hadden ook niet anders verwacht, maar toch is het iedere keer een fijne geruststelling! Daarna ging ik gezellig naar een high tea met Donna en Esther. We hebben drie uur lang genoten van heerlijke hapjes, verschillende soorten thee en elkaars gezelschap. Het was een superdag!

De dag kan natuurlijk niet beginnen zonder even met Zoë geknuffeld te hebben!

De dag kan natuurlijk niet beginnen zonder even met Zoë geknuffeld te hebben!

Het eerste wat ik doe, na Zoë knuffelen en me aankleden, is de vaatwasser uitruimen. Dan kan de rest van de dag het aanrecht leeg blijven <3

Het eerste wat ik doe, na Zoë knuffelen en me aankleden, is de vaatwasser uitruimen. Dan kan de rest van de dag het aanrecht leeg blijven <3

Lift-selfie!

Lift-selfie!

In de tram op weg naar de stad voor de high tea.

In de tram op weg naar de stad voor de high tea.

We begonnen met hartige hapjes...

We begonnen met hartige hapjes…

Lieve, mooie, hoogzwangere Es was er ook!

Lieve, mooie, hoogzwangere Es was er ook!

Kopje heet water met spul erin.

Kopje heet water met spul erin.

En we eindigden met deze zoete lekkernijen. YAY!

En we eindigden met deze zoete lekkernijen. YAY!

 

De serveerster maakte nog even deze foto van ons met z'n vijven!

De serveerster maakte nog even deze foto van ons met z’n vijven!

Die Donna al snel bewerkte tot de nieuwe profielfoto van onze groepschat.

Die Donna al snel bewerkte tot de nieuwe profielfoto van onze groepschat… Eehh?!

Dinsdag
Op dinsdag deed ik niet veel. Hoewel: ik begon ’s morgens enthousiast met bloggen en schoonmaken. Daarna ging ik opgewekt naar de supermarkt. Helaas struikelde ik daar languit over de deurmat en was ik daar de rest van de dag helemaal door ontdaan. Ik was zo geschrokken van het feit dat een ongeluk in een klein hoekje zit en dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is, dat ons zoontje straks gezond ter wereld komt. Gelukkig liet het kleine mannetje meteen duidelijk voelen dat alles nog goed met hem ging en ben ik inmiddels wel over de schrik heen. Maar dinsdag was dus echt even een rotdag.

Vind de Puck! (Dit spelletje heeft ze een tijdje geleden bedacht. Ze wacht af tot er iemand langs loopt en bespringt ons dan vanachter de plant)

Vind de Puck!
(Dit spelletje heeft ze een tijdje geleden bedacht. Ze wacht af tot er iemand langs loopt en bespringt ons dan vanachter de plant)

Ontbijtje. Ik ben tegenwoordig helemaal verslaafd aan Optimel zonder toegevoegde suiker. Zal wel iets met calcium te maken hebben die de baby nodig heeft.

Ontbijtje. Ik ben tegenwoordig helemaal verslaafd aan Optimel Puur. Zal wel iets met calcium te maken hebben die de baby nodig heeft.

Ik vulde mijn 9-maanden dagboekje aan. Had dat al weken niet gdaaan, dus het werd weer tijd ;-)

Ik vulde mijn 9-maanden dagboekje aan. Had dat al weken niet gedaan, dus het werd weer tijd 😉

Na het boodschappen-incident was dit dus mijn uitzicht. Ik geloof dat ik de rest van de dag alle afleveringen van Roy Donders heb gekeken. Shame on me.

Na het boodschappen-incident was dit dus mijn uitzicht. Ik geloof dat ik de rest van de dag alle afleveringen van Roy Donders heb gekeken. Shame on me.

's Avonds lekker genoten van een schaaltje vanilleyoghurt met verse aardbeien. Ook mijn verslaving sinds ik zwanger ben. Veel zuivel-gerelateerd dus!

’s Avonds lekker genoten van een schaaltje vanilleyoghurt met verse aardbeien. Ook mijn verslaving sinds ik zwanger ben. Veel zuivel-gerelateerd dus!

Woensdag
Ik had, behalve de eerste yogales die avond, geen plannen. Maar Peter kwam ’s middags gezellig, we deden samen boodschappen, speelden wat spelletjes, ik maakte mijn stukje voor Mommy to be af en maakte al heel vroeg het eten. Later in de avond proostten we (ik met water, meh) op Peter’s nieuwe baan en keken we een paar afleveringen Friends.

Typentypen

Typentypen

Zoë ligt in haar doos. Ik wil dat kreng nog steeds graag weggooien, maar kijk haar eens gelukkig zijn...

Zoë ligt in haar doos. Ik wil dat kreng (de doos dus, niet Zoë) nog steeds graag weggooien, maar kijk haar eens gelukkig zijn…

Lekker een broodje bij de slager gehaald. En kijk wat daar weer naast staat! Optimel!

Lekker een broodje bij de slager gehaald. En kijk wat daar weer naast staat! Optimel!

Proooooost!

Proooooost!

Donderdag
Ik was van plan om lekker met de auto naar het winkelcentrum in Amstelveen te gaan, maar Maran had de auto nodig. En stiekem kwam me dat wel goed uit, want ik voelde me niet zo lekker. Een beetje hangerig en moe en bleh. Dus bleef ik lekker thuis. Maakte wat schoon en ruimde wat op en toen vond ik het wel mooi geweest. Saaie dag, dus weinig foto’s.

's Avonds kreeg ik opeens heel veel energie. Dus besloot ik cupcakes te bakken voor de babyshower van mijn nicht.

’s Avonds kreeg ik opeens heel veel energie. Dus besloot ik cupcakes te bakken voor de babyshower van mijn nicht.

Ik verbaas me iedere dag weer over het uitzicht. Wat een prachtige lucht weer 's avonds! Stiekem zou ik graag een ander huis willen, maar dat uitzicht kan ik niet vaak genoeg zien!

Ik verbaas me iedere dag weer over het uitzicht. Wat een prachtige lucht weer ’s avonds! Stiekem zou ik graag een ander huis willen, maar dat uitzicht kan ik niet vaak genoeg zien!

Het resultaat. Kunnen jullie raden of ze een zoon of dochter krijgt?

Het resultaat. Kunnen jullie raden of ze een zoon of dochter krijgt?

Half 12, keukentje is weer schoon. Welterusten!

Half 12, keukentje is weer schoon. Welterusten!

Vrijdag
Maran ging naar een Bitcoin Conference en ik ging even winkelen in Amsterdam Noord. Ik kocht een rokje en topje bij de Hema en spendeerde de rest van de middag bij mijn ouders in de tuin. Mijn moeder verwende me met een heerlijke virgin-Mojito en daarna gingen we samen naar de babyshower van mijn nicht in Zoetermeer. Het was een geslaagde verrassing en een hele leuke avond. Toen we naar huis reden, bleek de oprit naar de A4 afgesloten. We moesten dus een heel stuk omrijden en kwamen in de file terecht. Bleh!

Ik bekeek de allerlaatste aflevering van Grey's Anatomy van dit seizoen Farewell to Christina. :-(

Ik bekeek de allerlaatste aflevering van Grey’s Anatomy van dit seizoen. Farewell to Christina. 🙁

Vervolgens lapte ik mezelf op en ging ik (met cupcakes en al) naar het winkelcentrum.

Vervolgens lapte ik mezelf op en ging ik (met cupcakes en al) naar het winkelcentrum.

Yaay! Turkse pizza!

Yaay! Turkse pizza!

En in de tuin bij mijn vader en moeder. Heerlijk!

En in de tuin bij mijn vader en moeder. Heerlijk!

Mijn vader is een enorme Beatles-fan. Dus toen ik dit shirtje bij H&M tegenkwam, móest ik hem wel kopen. Ook al past onze mini er pas na een half jaar in waarschijnlijk...

Mijn vader is een enorme Beatles-fan. Dus toen ik dit shirtje bij H&M tegenkwam, móest ik hem wel kopen. Ook al past onze mini er pas na een half jaar in waarschijnlijk…

Wat zag alles er heerlijk uit!

Wat zag alles er heerlijk uit!

File. Aarrgghh!

File. Aarrgghh!

Zaterdag
Wederom een rustig dagje, maar wel lekker in de tuin bij mijn ouders. Maran had weer een conference-dag en het was te mooi weer om op vijf hoog te blijven zitten. Dus was ik een ouderwets dagje bij mijn ouders. Mijn moeder stopte me vol met heerlijke broodjes, een fruitsalade en allerlei soorten snoep en ondertussen lagen we in de loungeset lekker boeken te lezen en te kletsen. Toen Maran zich ’s avonds bij ons voegde, haalden we Chinees. Thuisgekomen bekeken we eindelijk Dirty Dancing (hadden we allebei nog nooit gezien) en stonden we zelf te dansen op de jaren ’80-hits.

Buikfoto. Bijna 23 weken zwanger.

Buikfoto. Bijna 23 weken zwanger.

Heeeeeerlijke lunch!

Heeeeeerlijke lunch!

Dit was mijn uitzicht de hele dag.

Dit was mijn uitzicht de hele dag.

En dit.

En dit.

En dit. De Chinees had het druk.

En dit. De Chinees had het druk.

En dit.

En dit.

Zondag
Ik werd wakker met een aflevering Friends én een cappuccino in bed. Yay! Toch was ik meteen daarna bloedchagerijnig. Ik ging namelijk op de weegschaal staan en, ondanks dat ik weet dat het voor een goed doel is, kon ik niet lachen om mijn gewicht. Bovendien wilde ik wat blogjes schrijven én een paar lekkere gerechten vinden en lukte het allemaal niet. ’s Middags gingen Maran en ik naar de bioscoop. Hij wilde Captain America graag zien. Ik vond het een regelrechte schijt-film. Ik snapte amper waar het over ging, verveelde me dood bij de vechtscènes (80% van de film) en verbaasde me over hoe lang het duurde. ’s Avonds genoot ik weer even van het uitzicht, bestelden we pizza en zette ik dit stukje in elkaar. Ondanks de stomme film was mijn humeur wel weer stukken verbeterd. Gelukkig maar!

Friends! <3

Friends! <3

Daar zaten we dan. Hier wist ik nog niet dat het de langste twee uur van mijn leven gingen worden.

Daar zaten we dan. Hier wist ik nog niet dat het de langste twee uur van mijn leven gingen worden.

Het is weer bootjes-tijd. Yay!

Het is weer bootjes-tijd. Yay!

Tot volgende week! 🙂

 • Caro

  Leuk om te lezen!

  19 mei 2014 at 07:57 Beantwoorden
 • Manon

  Nou Betty, nu is het klaar. Het is gewoon eng hoeveel dingen we gemeen hebben hahaha. Ik eet/drink me ook te pletter aan zuivel dingen terwijl ik daar normaal niks om geef: kaas, yoghurt, vla, melk, weet ik t allemaal haha. En nadat ik zaterdag een hele grote middagdut van 1,5 uur gedaan had, kon ik ook ineens de energie vinden om cupcakes (?????) te gaan bakken, zomaar, geen reden haha. Leuk om jouw weekje te zien!

  19 mei 2014 at 08:19 Beantwoorden
 • Joyce

  Wat een heerlijk overzicht en wat heb je een prachtig buikje!

  19 mei 2014 at 08:41 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.