to top

Mooi weer

Iedere winter, in januari en februari, voel ik me een beetje down. Dat besef ik op dat moment niet zo, maar als ik erop terugkijk kan ik concluderen dat het iedere winter weer raak is geweest. Het valt nog wel mee hoor, ik voel me niet depressief, maar wel snel moe en ik heb dan vaak minder zin om iets te gaan doen. Maakt niet uit, het wordt vanzelf wel weer lente en dan bruis ik van de energieOok deze lente weer. Heerlijk vind ik het, dat we zo vroeg in het jaar al konden genieten van mooie dagen. Ik houd van de blauwe lucht en het zonnetje. Het hoeft voor mij niet eens heel warm te zijn, zolang ik niet verpietert bij een tramhalte hoef weg te regenen, ben ik al dolgelukkig.

Op mooie lentedagen in Nederland zoek ik het liefst lekker iemands tuin op. Wij wonen zelf op vijf hoog en hebben aan alleen ons balkonnetje eigenlijk niet genoeg om lekker buiten te zijn. Om 3 uur schijnt de zon er pas op, en omdat we op een hoekwoning aan het water wonen, hebben we vaak wind op ons balkon. Het is het grootste deel van de dag nogal koud. Als het buiten 30 graden wordt is dat lekker, verder heb je er weinig aan. Dus nodigen we onszelf graag uit bij familieleden of vrienden die wel een tuin hebben. Heerlijk vind ik het, om in een tuinmeubel te kunnen hangen en lekker van het zonnetje (of de schaduw) te genieten. Het is echt mijn droom om ook ooit een huis met een tuintje te hebben. Het lijkt me geweldig om dan zelf een heerlijke loungeset aan te schaffen én een opblaasbadje voor ons ukkie.

IMG_2610
IMG_5307

Toch word ik van mooi weer in Nederland altijd net iets minder enthousiast dan van mooi weer op een random vakantielocatie. Ik houd namelijk enorm veel van zwemmen op een warme dag, maar zwemmen in Nederland heb ik wel opgegeven. Buitenzwembaden zijn een zeldzaamheid en puilen dus ook uit van de schreeuwende kinderen op een mooie lente-of zomerdag. Zwemmen in een meertje of de zee vind ik smerig (ik wil persé mijn tenen kunnen zien!), dus dan blijft er weinig over. Als we in het buitenland een hotel boeken, dan zorg ik er meestal voor dat het een rustig hotel is en/of dat er een groot zwembad is. Heerlijk om de enige in een mooi, helder zwembad te zijn!!

Totdat we ooit zelf een huis met een tuin hebben, geniet ik als we toch thuis blijven lekker van ons mooie uitzicht op het water. Op een zonnige dag varen er de hele dag bootjes voorbij en ook dat draagt bij aan een ultiem zomers gevoel. Verder vermaak ik me prima met bezoekjes aan familie en vrienden en plan ik lekker regelmatig een vakantie op aan mijn mooi weer + zwembadliefde te voldoen.

Wat doen jullie het liefst op een zomerse dag?

  • Petra

    Als ik maar buiten ben dan vind ik het al snel goed. Aan het strad, thuis in de tuin, op een terrasje en de dag afsluiten met een bbq.

    18 mei 2014 at 19:54 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.