to top

Mijn laatst gelezen boeken

Zoals jullie weten heb ik sinds een tijdje geen werk meer. Toch kom ik er thuis niet zoveel toe om echt uren achter elkaar te gaan lezen. Op één of andere manier verzin ik thuis vaak klusjes voor mezelf die een uur op de bank met een boek onmogelijk maken. Toch lees ik graag en tijdens onze vakantie op Gran Canaria heb ik drie boeken uitgelezen! Omdat ik alle drie de boeken leuk vond om te lezen, wil ik daar vandaag iets over kwijt. 

De Hartsvriendin – Julia Crouch
Deze thriller gaat over Rose, getrouwd met Gareth en moeder van dochters Anna en pasgeboren Flossy. Gareth en Rose hebben jaren hun best gedaan om een oud huis te verbouwen en kunnen nu genieten van hun gezinsleven. Maar dan wordt Rose gebeld door haar hartsvriendin Polly uit Griekenland. Polly vertelt dat haar man is verongelukt, waarop Rose direct voorstelt dat Polly en haar zoons een tijdje bij Rose en Gareth kunnen logeren. Gareth is hier niet blij mee, hij vertrouwt Polly niet. Terecht ook, blijkt later. Er gebeuren een aantal rare dingen en Rose krijgt een steeds vervelender gevoel bij Polly’s aanwezigheid. Waarom ze haar niet gewoon het huis uitzet, blijkt ook al snel genoeg.

Ik vond ‘de Hartsvriendin’ erg spannend. In het begin wordt de achtergrond van de karakters goed uitgewerkt. Daardoor komt het verhaal traag op gang, maar het is wel nodig om alles goed te begrijpen. Op een gegeven moment komt er lekker veel vaart in het boek en, omdat er zoveel gebeurt, wil je niet stoppen met lezen. ‘De Hartsvriendin’ is niet het beste boek dat ik ooit heb gelezen, maar absoluut een aanrader.

hartsvriendin

De Chirurg – Tess Gerritsen
In Boston wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Vastgebonden op haar eigen bed, haar baarmoeder is eruit gehaald en haar keel doorgesneden. Een jaar eerder is zo’n zelfde moord gepleegd. Rechercheurs Moore en Rizzoli lopen al snel tegen een dood spoor aan, totdat ze erachter komen dat de moorden misschien te linken zijn aan een reeks moorden in de stad Savannah een paar jaar eerder. Eerste hulp-arts Catherine Cordell is een slachtoffer die deze moordenreeks heeft overleefd. Sterker nog: zij heeft de moordenaar uit Savannah doodgeschoten. Al snel blijkt dat Catherine tegen wil en dank ook een rol speelt in de fantasieën van de moordenaar uit Boston. Wie hij is en wat hij met de moordenaar uit Savannah te maken heeft, zal blijken.

Ik heb al veel boeken van Tess Gerritsen gelezen, omdat ik het van thrillers houd en met name die met een medisch tintje. Bij Tess Gerritsen zit je dan goed. ‘De Chirurg’ kwam ik afgelopen week pas tegen en ik vond hem ontzettend spannend. Ik heb hem een aantal keer ’s avonds weg moeten leggen, omdat ik gewoon niet meer verder durfde te lezen. Zal wel iets te maken hebben gehad met mijn hormonen en het feit dat er in mijn baarmoeder gezellig iemand aan het rondzwemmen is. Hoe dan ook vond ik ‘de Chirurg’ wel echt een enorme aanrader. Je wordt direct gepakt door het spannende verhaal en wilt er zo snel mogelijk achter komen hoe het zit. Als je van thrillers houdt: voeg deze toe aan je to-read-lijst!

chirurg

Wat spook jij uit? – Sophie Kinsella
Lara Lington heeft een bedrijfje opgericht met haar beste vriendin. Deze is vervolgens met de noorderzon vertrokken, waardoor ze er alleen voor staat. Tot overmaat van ramp is haar relatie met Josh uitgegaan en wordt ze door haar bemoeizuchtige ouders verplicht om mee te gaan naar de crematie van haar overleden oudtante Sadie, die ze nog nooit van haar leven heeft gezien. Op de crematie krijgt ze contact met de geest van een 23-jarig meisje, die er geheel in jaren ’20 stijl uitziet. De geest, oudtante Sadie, is op zoek naar een speciale ketting. Ze schreeuwt net zo lang tot Lara besluit de crematieplechtigheid te stoppen en op zoek te gaan naar de ketting. Lara en haar oudtante bouwen tijdens de zoektocht een mooie vriendschap op en, waar Sadie soms ronduit irritant is, blijkt ze ook veel goede ideeën te hebben.

Na bovenstaande twee spannende verhalen was het voor mij en mijn emotionele, zwangere hormonen, wel echt weer even tijd voor een luchtig boek. Dan weet je dat je bij Sophie Kinsella (schrijfster van o.a. Shopaholic) echt aan het goede adres bent. Alle verhalen van haar zijn flink ongeloofwaardig, maar ergens toch ook wel weer heel herkenbaar en altijd super leuk geschreven. Ik vond ‘Wat spook jij uit?’ echt een superleuk, vrolijk verhaal, waar ik echt van heb genoten. Wederom een aanrader dus: deze keer als je op zoek bent naar een luchtig verhaal.

sophie

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.