to top

Een weekje Gran Canaria

Als kind ben ik een aantal keer naar de Canarische Eilanden geweest met mijn ouders. Vooral mijn moeder is gek op de eilanden. Het is er vrijwel altijd mooi weer en er is voor ieder wat wils. Je kunt op verblijven in toeristische paradijzen, of juist de rustigere gebieden opzoeken. Je krijgt er echt het gevoel dat je op een tropisch eiland bent, en dat op ongeveer 4 uur vliegen vanaf Schiphol. Wat wil je nog meer? Nou wij dus niet heel veel. Want de afgelopen drie jaar ben ik er vijf keer geweest. Afgelopen week waren mijn ouders, Maran en ik op Gran Canaria. En we hebben er ontzettend van genoten!

Het hotel
Deze keer kozen we voor een hotel buiten een toeristisch stadje. We verbleven op een hotel dat bovenop een rots gebouwd was in het piepkleine plaatsje Taurito, in de buurt van Puerto de Mogán. Buiten een strand en nog een paar hotels was er niets te beleven, maar dat vonden we niet erg. Het hotel zelf was voorzien van twee mooie zwembaden en een aantal restaurants en bars. Aangezien wij All Inclusive verbleven, konden we dus lekker onze gang gaan. Alle hotelkamers keken uit over de zee, wat absoluut een feestje was. ’s Nachts hoorde je niets anders dan de zee op het strand slaan. We zijn nu een paar dagen terug, maar ik mis dat geluid nog steeds!

IMG_0689

IMG_0753
IMG_5123
IMG_20140419_212009

De omgeving
Het hotel zelf was prima. Maar hoe dan ook, het buffet-eten gaat gedurende zo’n week wel een beetje vervelen. Bovendien hadden we er heel veel zin in om gezellig ergens anders uit eten te gaan, dus we zijn een avond naar Puerto de Mogàn geweest. By far één van de allermooiste stadjes van de Canarische Eilanden. Puerto de Mogàn staat bekend als klein Venetië. Ik snap wel een beetje waarom (er zijn enkele bruggetjes), maar eigenlijk heeft die koosnaam niets met Puerto de Mogàn te maken. Het is namelijk een superschattig, klein dorpje om een jachthaven. Alle huizen zijn wit, met kozijnen in vrolijke kleuren. Overal staan mooie bloemen in bloei en er zijn leuke restaurantjes en cafés. In het stukje dat direct aan de jachthaven vast zit (en dus niet aan het strand), heb je in de kleine straatjes zelf hele leuke restaurants. Wij hebben er in ieder geval heerlijk gegeten!

Vakantie Gran Canaria 2014 028
Vakantie Gran Canaria 2014 024
IMG_0742
IMG_0733
Uitstapjes
Wij hebben, naast heel veel bij het zwembad liggen en lezen, ook nog twee dagen iets leuks gedaan. Zo zijn we op één dag met een luxe zeilboot rondgevaren langs de kust en hebben we op een andere dag een cabrio gehuurd om het binnenland van Gran Canaria te leren kennen. Vooral dat laatste was écht een aanrader! Sowieso verdient het prachtige binnenland van dit, als toeristisch bekend staande eiland, veel meer aandacht. Maar dat verkennen met een cabrio is helemaal fantastisch: het zonnetje op je bol en de wind door je haren. Het wordt echt niet beter dan dat!

IMG_0818
IMG_0805
IMG_0772
IMG_0764

Hoe dan ook kan ik Gran Canaria van harte aanraden aan iedereen die op zoek is naar een weekje zon, zee en niets hoeven. Er is genoeg te doen, maar als je alleen maar op een strandbedje van het zonnetje wilt genieten, dan kan dat absoluut ook. Daar hoef je echt niet helemaal voor naar het Caribisch gebied te vliegen! Wij hebben een fantastische week gehad en ik zou het zeker snel weer willen. Wie weet een keer als ons ukkie er is 🙂

 • Manon

  Ah, dat ziet er echt ontzettend mooi en relaxed uit! Ik ben vroeger toen ik een jaar of 10 was op dit eiland geweest. Lijkt me leuk om er ook weer een keer heen te gaan. Mooie foto’s en het hotel lijkt me IDEAAL!

  29 april 2014 at 09:22 Beantwoorden
 • ioni

  Mijn oma was groot fan van de Canarische eilanden, ging ze altijd naar toe met vriendinnen. Zelf ben ik er nog nooit geweest. Voor mij altijd te toeristisch geweest en ik hou niet van vliegen…

  30 april 2014 at 10:29 Beantwoorden
 • Sonja

  Heerlijk er even tussen uit. Wat is gran canaria mooi zeg! Ik ga komende week ook heerlijk even er tussen uit, naar Kos. Kan niet wachten!

  1 mei 2014 at 07:23 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.