to top

Daar ben ik weer!

Het is weer een tijdje stil geweest op mijn blog. Moet kunnen, want het is tenslotte niets meer dan mijn hobby. Toen ik dan ook op vakantie ging (wat ik van tevoren nooit aankondig), had ik bewust ook geen ‘zin’ gehad om artikeltjes in te plannen. Maar ik heb tijdens onze vakantie wel weer lekker veel inspiratie op gedaan, dus jullie kunnen binnenkort wel een hoop stukjes verwachten! Vandaag even een update over hoe het nu met mij gaat.ย 

Met mij gaat het goed. Ik ben inmiddels op de helft ย van mijn zwangerschap aangekomen en voel me nog steeds een lucky bastard, zo zonder kwaaltjes. Mijn buik is echt al flink aan het groeien, dat merk ik ook aan de weegschaal. Er is inmiddels 6,5 kilo bijgekomen, waar ik wel even van moet slikken. Maarja, het is voor een goed doel. Uiteindelijk houden er er een mooi ventje aan over en zal ik die kilo’s, waarschijnlijk, snel weer kwijt zijn.

Ik voel ons kleine mannetje trouwens al flink trappelen in mijn buik. De echoscopiste vertelde laatst dat de placenta achterin ligt, waardoor ik de baby dus goed kan voelen. Iedere keer als hij schopt en ik mijn hand op mijn buik leg (om te voelen of het ook aan de buitenkant voelbaar is), stopt hij met schoppen en voel ik ย niets meer van hem. Maran heeft zijn zoon dus nog niet kunnen voelen, maar dat zal ongetwijfeld binnenkort wel lukken.

IMG_5169

Behalve tassen en dozen vol met jongenskleding, hebben we nog niets gekocht voor onze zoon. We willen misschien de meubels gebruiken van het babykamertje waar ik zelf in heb geslapen, toen ik net geboren was. Mijn vader heeft die namelijk zelf gemaakt, wat ik een heel mooi idee vind. Maar misschien vinden we het te oudbollig en/of niet praktisch genoeg en gaan we toch voor splinternieuwe meubels. Snel maar eens afspreken om naar de meubeltjes te gaan kijken!

De kleine man is vandaag trouwens glansrijk door zijn eerste APK gekomen. Op de 20-weken echo was namelijk niets verontrustends te zien. Wat een enorme opluchting! Niet dat ik had verwacht dat er veel mis zou zijn, maar het is wel erg prettig om nu zeker te weten dat een aantal veelvoorkomende, nare, afwijkingen zijn uitgesloten.

Behalve de baby en zwangerschap gaat het ook goed met mij. We zijn net lekker een weekje op vakantie geweest naar Gran Canaria, waar ik morgen uitgebreider over zal schrijven. We hebben er enorm van genoten en moeten weer wennen om terug te zijn. Ik heb laatst gesolliciteerd naar een functie voor online redacteur, maar werd afgewezen. Geen idee of het aan mijn gebrek aan skills lag, of aan het feit dat ik over 3 maanden met zwangerschapsverlof zou moeten, maar dat maakt me niet uit. Ik heb nog een sollicitatie voor een vrijwilligersfunctie liggen, waar ik binnenkort wat van hoop te horen. In de tussentijd vermaak ik me prima! Ik heb veel afspraken met vriendinnen en lieve familieleden en hoef me daarom geen dag te vervelen.

Hoe is het met jullie?

 • iooon

  Ik ben een beetje jaloers op je gebrek aan kwaaltjes. ๐Ÿ˜‰ op mijn mindere dagen kan ik er zelfs boos van zijn haha. Oneerlijke wereld.

  Fijn om te lezen dat het goed met jou gaat en met de kleine!

  28 april 2014 at 13:27 Beantwoorden
 • Bianca

  Fijn dat je nog steeds geen kwaaltjes hebt, houden zo! En lekker dat de apk ๐Ÿ˜‰ goed was en jullie nog even lekker weg zijn geweest. Hier met 32 weken ook nog steeds geen kwaaltjes (zo fijn!), buik groeit maar door (het verbaast me iedere keer weer) en madam is flink aan het trappelen. Overigens voelde mijn vriend het rond de 20 weken ook nog niet zo, ook door dezelfde reden trouwens, dan hield ze zich ineens stil.. Eigenwijs? ๐Ÿ˜‰ Vanaf een week of 23 begon hij het wel echt goed te voelen, dus misschien is het nog maar even wachten.

  En over die meubeltjes, mochten jullie toch voor spiksplinternieuw gaan (hebben wij na lange marktplaats zoektochten uiteindelijk toch maar gedaan), hou rekening met levertijden! Het kan zomaar 12 tot 16 weken duren voordat het er is! (bij ons niet, maar dat gaven ze in de winkel wel aan)

  1 mei 2014 at 11:25 Beantwoorden
   • Bianca

    Geen stress, is niet nodig! ๐Ÿ˜‰ Wij zijn ook zo net na de 20 weken eens op zoek gegaan naar wat we mooi vonden, daarna marktplaats af zitten struinen en daarna pas een kamertje besteld en deze staat nu al een paar weekjes bij ons in huis..
    (ik krijg nu stress over andere dingen, matrasje, dekentje, kleertjes; hoeveel in welke maat, help!! ;-))

    2 mei 2014 at 08:36 Beantwoorden
 • Mama van Jenthe (Kelly)

  Wat een mooie echo foto!! Heerlijk dat jullie op vakantie zijn geweest. Geniet van die trapjes in je buik.

  5 mei 2014 at 16:12 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.