to top

“Ben je niet eenzaam?”

Toen ik op mijn werk aankondigde dat ik ontslag had genomen, was er één collega die uitsprak zich zorgen te maken over of ik nu niet enorm eenzaam zou worden. “Vooral nu je zwanger bent, is dat wel heel leuk om met anderen te delen!” Ik maakte me daar geen zorgen om en dat doe ik nog steeds niet. Ik zal jullie mijn afgelopen weekend beschrijven, bij wijze van voorbeeld, dan snappen jullie waarom. 

Maran is voor zijn werk een week in Canada. Tranen met tuiten toen hij weg ging (ik geef de hormonen de schuld!), maar inmiddels is hij alweer bijna terug en ben ik niet verdrietig meer. Hoe dan ook, vanaf afgelopen dinsdag ben ik ‘alleen’, voor zover je alleen kan zijn met een wiebelende baby in je onderbuik en twee, veel te speelse, katten in huis.

Zaterdagochtend kwam Maran’s tante bij mij langs. Ze had voorgesteld om gezellig naar de markt te gaan, maar ik had die dag een aantal afspraken, dus toen besloten we bij mij thuis koffie met gebak te nemen en bij te kletsen. Het werd een hele gezellige ochtend waarin we samen drie heerlijke stukken gebak deelden. Zij ging rond het middaguur weg en rond die tijd kwamen mijn vader en broertje hier in huis wat klussen. Er was ook wat ellende met de internetverbinding, maar met behulp van de Twitter-dienst van UPC kwamen we er al snel achter wat het probleem was. Peter (mijn broertje) en ik moesten even naar een winkelcentrum in de buurt om een nieuwe modem te halen. Eenmaal thuisgekomen heb ik een lekker, vers soepje gemaakt en zijn we op de bank geploft.

Na een druk sociaal weekend, ligt dit diertje op me te wachten, omdat ze wil spelen.

Na een druk sociaal weekend, ligt dit diertje op me te wachten, omdat ze wil spelen.

Zondag ruimden we mijn huisje op en werd Peter opgehaald om te gaan voetballen. Ik stapte een uurtje later in de auto richting het huis van mijn ouders. Ik zou namelijk met mijn moeder en oma meerijden naar het huis van mijn nicht. Haar zoontje vierde zijn derde verjaardag, dus daar gingen we gezellig heen. Ik heb enorm veel ooms, tantes, neefjes en nichtjes en het is altijd leuk om iedereen weer te zien. Vandaag was weer zo’n dag waarop er flink wat familieleden zich in de achtertuin van mijn nicht hadden verzameld. We kregen een gigantisch stuk zelfgemaakte aardbeientaart (vind je het gek dat ik al 5 kilo ben aangekomen?) en toen we die eenmaal achter onze kiezen hadden werd de barbecue aangestoken. Met een volle buik gingen we uiteindelijk weer naar huis.

Onderweg heb ik gezellig zitten Whatsappen met mijn schoonmams, die ik (gelukkig) bijna iedere dag wel even spreek. Thuis bij mijn ouders nog even een virgin-Mojito gedronken en uiteindelijk ben ik alleen naar huis gegaan. Daar zit ik nu dit stukje te typen. Ik heb weer een enorm gezellig weekend gehad, vol met leuke afspraakjes en contacten met mijn fantastische (schoon)familie. Wat ben ik toch blij met al die lieve mensen om me heen! En wat die collega die zich zorgen maakte betreft: maak je niet druk meid, ik ben blij als ik af en toe een avondje alleen op de bank kan ploffen!

 • claudia

  Heeey betty!

  Wat een herkenbaar stukje! Ik heb inmiddels al anderhalf jaar geen baan meer en ook ik krijg vaak de vraag of ik mij dan niet alleen of eenzaam voel.
  Ik zal je vertellen dat ik het nu drukker heb dan toen ik werkte! Daarnaast heb ik 2 schoolgaande koters dus tussen 9 en 15 uur heb ik vrij spel! Ik ga vaak lunchen met vriendinnen of lekker naar de markt. Ik verveel me niet! Doe wat goed voelt!

  Ik irriteer mij wel aan de praatjes die rond gaan want hoe kan het dat ik niet werk maar wel vaak naar een atractiepark ga met mn meiden en ook nog eens op vakantie kan!

  Geniet van je zwangerschap!

  Veel liefs xxxx

  14 april 2014 at 08:59 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.