to top

Blogtwijfels

Sinds mijn 14e blog ik al regelmatig. Toen nog fanatiek met mijn nicht, later af en aan met vriendinnen, op een gegeven moment semi-professioneel voor 20Something en nu dus al en tijdje op mijn eigen online plekje. Ik vind het heerlijk om mijn blog als uitlaatklep te gebruiken, maar vind het ook leuk om zo nu en dan gewoon algemene zaken aan te snijden en daar jullie mening over te horen. Toch heb ik tijdens mijn hele ‘blogcarrière’ last van terugkerende ‘blogtwijfels’. 

Bij mij wisselen momenten van pure enthousiasme over mijn blog zich af met momenten waarop ik twijfel of er überhaupt wel iemand op mijn schrijfsels zit te wachten. Dan typ ik een stukje over het feit dat het mij nooit lukt om een geschikte tas te vinden of geef ik een update over mijn sportieve leven (of juist het gebrek daaraan, eerlijk gezegd) en dan denk ik: does anyone even care?

IMG_4985

Natuurlijk is mijn blog in de eerste instantie bedoeld voor mezelf. Ik vind het, zoals eerder gezegd, fijn om te schrijven en doe dat in de eerste plaats dus gewoon voor de lol. Maar, heel eerlijk gezegd, als ik het écht alleen voor mezelf zou doen, zou ik er wel een slotje op zetten of een dagboek aanschaffen. Ergens vind ik het dus stiekem ook gewoon leuk om te schrijven voor een publiek. Het idee dat mensen het lezen, daar misschien wel iets van vinden en op willen reageren, vind ik leuk. Er zijn momenten waarop ik me er weinig van aantrek of het wel of niet goed gelezen wordt en of het wel of niet in de smaak valt. Maar op sommige momenten vraag ik me dat wel af. En als de bezoekersaantallen dan (iets) teruglopen denk ik: zie je wel, nobody cares.

Meestal vind ik zo’n kleine terugloop niet erg. Het motiveert me om me extra in te zetten. Bovendien realiseer ik me dat ik een beginnende blog heb en dat het aardig normaal is dat de bezoekersaantallen (nog?) niet de spuigaten uitlopen. Maar op één of andere manier demotiveert het me nu toch, merk ik. Het doel van dit stukje is absoluut niet om lieve, opbeurende reacties te genereren hoor! Ik wil alleen maar aangeven dat ik altijd dit soort periodes heb gehad en dat het vanzelf wel weer over gaat. En dat het uiteindelijk niets te maken zal hebben met bezoekersaantallen. En dat ik nieuwsgierig ben of andere bloggers dit misschien wel herkennen.

Hebben jullie ook wel eens een periode waarin het schrijven wat moeilijker gaat?

 • Ioni

  Ik heb er al anderhalf jaar last van denk ik. Iemand zei tegen me ‘voel je je nooit stom als je dit of dat typt?’. En dat deed ik niet tot dat gezegd werd…

  Van de andere kant, kijk hoe goed roddelbladen gelezen worden. Mensen vinden het schijnbaar leuk om te lezen hoe anderen hun leven leven. 😉

  7 april 2014 at 12:38 Beantwoorden
 • Manon

  Vaak als ik op de laptop zit reageer ik wel maar ik lees jouw blogjes ook regelmatig op mijn telefoon of op de iPad en dan reageer ik nooit haha.
  Ik vind jouw blogjes altijd wel leuk! Vooral nu je zwangerschapsblogjes en persoonlijke stukjes 🙂

  7 april 2014 at 12:43 Beantwoorden
 • Marieke

  Herkenbaar hoor! Ik ging daardoor een tijdje echt elke dag bloggen, omdat daardoor mijn bezoekersaantallen stegen. Maar dat was gewoon voor mij niet vol te houden, dus heb ik dat losgelaten. Bezoekers lopen terug, maar goed, dat is dan maar zo.

  7 april 2014 at 13:29 Beantwoorden
 • Kelly

  Ik ken je blog sinds net. Ik herkende het wel voorheen toen wij onze dochter nog niet had en soms wist ik niks te schrijven op m’n blog. Nu hou ik meer een dagboek bij van ons meisje van net 8 maanden en heb ik een hoop te vertellen.

  Gefeliciteerd met de zwangerschap van jullie eerste kindje! En dat alles goed mag blijven gaan.

  Liefs!

  10 april 2014 at 14:59 Beantwoorden
 • Barbara

  Ok, heeeeul off topic, maar hebben jullie de tafel van Stupendo? Met zwart onderstel? Hij lijkt verdacht veel op die van ons namelijk en heb m nog nooit bij iemand anders gezien 🙂

  13 april 2014 at 09:39 Beantwoorden
 • MindOfMine

  Hey Betty,

  Ik ben een lurker, maar vind het heel erg leuk om je blogs te lezen. Je schrijft over herkenbare dingen en juist je twijfels, onzekerheden en stukjes over keuzes maken het heel menselijk en daardoor leuk om te lezen. Ook de stukken waar je ergens enthousiast over bent zijn natuurlijk leuk. Zelf heb ik een blog, maar ik ben in het ‘echte’ leven met zoveel andere dingen bezig, dat ik niet regelmatig post. Ik hou me dan ook niet bezig met de bezoekersaantallen, behalve als ik een stuk net heb gepost. Er komt vast wel weer een moment dat ik vaker ga schrijven 🙂

  26 april 2014 at 21:27 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.