to top

Wel of geen babyshower?

Ik ben in mijn leven pas op één babyshower geweest, en dat was hartstikke gezellig. De mom-to-be was enorm verrast, de huiskamer zat vol vriendinnen, familie en kennissen, er waren lekkere hapjes en heel veel leuke babycadeautjes. Er was een spel met babyfoto’s, maar verder niets genants of truttigs. Het was een leuke middag, waar ik ook van heb genoten. Toch twijfel ik of ik zelf ook een babyshower wil. 

Wie wel, wie niet?
Een babyshower begint namelijk met het bepalen van de genodigden. Natuurlijk is het de taak van iemand die je lief is om, in het grootste geheim, zo’n feestje voor je te organiseren, maar meestal wordt hier en daar toch wel gevist naar wie je er wel niet bij zou willen hebben. Dat vind ik één van de moeilijkste dingen om te beslissen! Wel of niet uitgenodigd worden op iemands babyshower zegt natuurlijk veel. Hoor je bij de inner circle, of niet? En, heel eerlijk, ik weet niet precies wie ik wel en niet tot mijn meest dierbaren bereken. Ik vond het bij mijn vrijgezellenfeestje ook ontzettend lastig om te bepalen wie ik daar graag bij wilde hebben. Uiteindelijk was het een geweldig leuke dag met een geweldig leuke groep, maar het contact met sommigen is bijna een jaar na dato veranderd. En dat is logisch, want vriendschappen veranderen na verloop van tijd, maar zoiets uitdrukken in wel of niet uitgenodigd worden op een babyshower, vind ik moeilijk.

IMG_4502

Entertain-stress
Daarnaast voel ik, als ik een feestje geeft of in ieder geval in het middelpunt van de belangstelling hoor te staan, altijd extreem het gevoel alsof ik iedereen moet entertainen. Natuurlijk wordt een vrijgezellenfeestje of babyshower door anderen georganiseerd, de genodigden komen toch echt maar voor één persoon. En als ik die persoon ben, wil ik mijn aandacht over iedereen verdelen. Ik heb er zelf namelijk een enorme hekel aan om op een feestje te zijn geweest waar ik de gastheer of gastvrouw amper gezien heb. Als ik dus zelf in het middelpunt sta, ben ik heel druk bezig met van groepje naar groepje wandelen en met iedereen (halve) praatjes aanknopen. Ik wil dat niemand naar huis gaat met het gevoel mij amper gesproken te hebben, maar toch lukt dat niet altijd. Daar kan ik me na afloop dan ook heel druk om maken. “Aaarrggh, ik had meer met …. moeten praten!”

Surprise surprise!
Een geweldig verrassingsmoment zoals bij mijn vrijgezellenfeestje wil ik nooit meer krijgen. Dat was fantastisch en hoort naar mijn idee helemaal bij de voorpret van een bruiloft. Omdat het zo vers in het geheugen ligt (er is nog geen jaar voorbij), zit ik eigenlijk helemaal niet te wachten op weer zo’n verrassingsmoment. Ik houd eigenlijk ook helemaal niet van verrassingen, weet liever gewoon waar ik aan toe ben. Met mijn vrijgezellenfeestje vond ik het leuk, want het hoort erbij, maar ik denk dat ik dat nu gewoon niet meer zou willen.

babyshowerOf toch wel?
Aan de andere kant is een aankomende baby natuurlijk bij uitstek een momentje om samen met lieve vrienden en familie te vieren. Met z’n allen even een momentje samenkomen om gezellig bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Even de stilte voor de storm, voordat het kleintje straks alle aandacht op komt eisen. Misschien dat ik zelf wel en high tea organiseer voor een handjevol mensen, en het dan geen babyshower noem. Of misschien nog iets anders in een andere vorm? Ik weet het nog niet. Ik heb laatst mijn twijfels met een vriendin besproken, nu dus maar hopen dat ze niet toch achter mijn rug al iets aan het organiseren zijn!
Wat zouden jullie doen? Of wat hebben jullie gedaan?

Meer mama-blogs van mij lezen? Iedere donderdag schrijf ik een column voor Mommytobe.nl!

 • Kelly

  Hopelijk wordt je nu niet verrast en weet je waar je aan toe bent.

  Mijn zus had vorig jaar juni een Babyshower geregeld voor ons 1e maar daar wist ik alles van en wie er zouden komen ook. Omdat mijn fam. en zus op ongeveer 2 uur na rijden in het westen wonen en ik hier (mijn ouders wonen hier ook sinds 8 jr) bijna in het zuiden woon en maar 2 vriendinnen hier hebben wonen dat we toch maar die kant op zijn gegaan (2 vriendinnen zijn met me mee gereden) en zelfs in het huis bij mijn oma hebben gevierd! Oma was blij en vond het heel erg leuk natuurlijk (ze is nog niet zo oud, heb een jonge oma) en dat had dus ook al zijn redenen weer. Ik kon er wel helemaal naar toe leven en vooruit kijken op dit leuke feest! Geen verrassingen kunnen dus net zo leuk zijn 😀

  10 april 2014 at 15:09 Beantwoorden
 • Barbara

  Mijn schoonmoeder heeft mijn babyshower georganiseerd toen ik 30 weken zwanger was. Het was een hele gezellige middag! Met een klein clubje vriendinnen, mijn zusjes en mijn oma.

  13 april 2014 at 09:33 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.