to top

Mijn zwangerschap: Week 15

Er is inmiddels weer een volle week voorbij en ik ben in week 16 van mijn zwangerschap aangekomen. De week waarin onze Uk waarschijnlijk z’n eerste geluidjes kan horen en de week waarin hij een donsvachtje ontwikkelt. Maar de afgelopen week heeft zijn moeder hele andere ontwikkelingen doorgemaakt. Lezen jullie mee?

Ik moet er inmiddels aan geloven dat ik echt aan zwangerschapsdementie lijd. Zo vergeet ik afspraken, loop ik heel inefficiënt rondjes door de Albert Heijn, moet ik mijn geschreven stukjes 300 keer nalopen op eventuele spel- en stijlfouten (om er later alsnog achter te komen dat ze er vol mee staan) en ben ik laatst zelfs vergeten dat ik 28 ben en niet 27. Ik had een vriendin, waarvan ik wist dat ze even oud werd als ik was, namelijk een verjaardagskaart gestuurd met ‘Gefeliciteerd met je 27-ste verjaardag!’ erop. Terwijl we dus al 28 zijn. Hoe achterlijk is dat! Ik ben steeds blijer dat ik niet meer werk en mijn onbenullige gedrag zich dus tot dit soort suffigheden beperkt. Geen echte nood aan de man dus, nog!

Ook qua kleding merk ik dat ik een andere fase in ga. Ik heb inmiddels al een flinke, harde buik die niet meer te verstoppen is. Dat wil ik ook niet, maar het betekent wel dat ik lang niet al mijn gewone kleding meer aan kan. Ik weet me nog prima te redden met mijn jurkjes en panty’s en had een tijdje geleden al een zwangerschapsspijkerbroek gekocht, maar het is niet genoeg. Binnenkort dus maar even winkelen om een leuke aanvulling bij elkaar te scharrelen.

Deze foto heb ik gisteren gemaakt. Met 15 weken en 6 dagen zwangerschap dus :-)

Deze foto heb ik gisteren gemaakt. Met 15 weken en 6 dagen zwangerschap dus 🙂

Niemand heeft me ooit verteld dat zwanger zijn hand in hand gaat met enorme jeuk! Waarom niet? Nu ik er eenmaal zelf last van heb, lees ik het overal. Jeetje wat is het irritant om de hele dag ongegeneerd aan mijn borsten te willen krabben. Natuurlijk doe ik het niet (dan krab ik mijn huid kapot en vraagt iedereen zich af waarom ik mezelf zo aan het betasten ben), maar oh wat wil ik het graag! Lieve (aankomende) zwangeren: bereid je voor op jeukende borsten en een jeukende buik. Zelfs al smeer je je in als een gek!

Mijn veranderende lichaamsvorm blijft me verbazen. Inmiddels heb ik niet meer steeds het gevoel alsof ik expres mijn buik uitzet, maar begin ik te accepteren dat die bobbel toch echt bij mij hoort. Het fijnste moment vind ik om ’s  morgens wakker te worden en op mijn rug te liggen. Waar mijn buik dan normaal lekker plat was, zit er in mijn onderbuik nu een harde ballon. Het is een gek gevoel om na mijn navel plotseling een heuvel op te moeten, als ik mijn buik van boven naar onder aai, maar het idee dat ons kleine kereltje daarin aan het groeien is maakt een hoop goed.

Ik ben benieuwd naar wat week 16 me voor nieuwe inzichten en verbazingen zal brengen. Ik hoop dat de jeuk in ieder geval afneemt!

Meer mama-blogs van mij lezen? Iedere donderdag schrijf ik een column voor Mommytobe.nl!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.