to top

Mijn tassen-probleem

Ik winkel meestal in fases. Zo kan ik in één week een gigantische winkelslag slaan en kom ik met allemaal leuke, nieuwe kleding thuis. Allerlei dingen die ik zocht en die een leuke toevoeging zijn op de rest van mijn kledingkast. En na zo’n heerlijke shop-periode heb ik dan meestal maanden waarin ik geen winkel van binnen zie en geen online winkelwagentje aanraak. Helaas heb ik ook periodes waarin ik een aantal items zoek (en ook echt nodig heb), maar waarin het me maar niet lijkt te lukken om daarvoor te slagen.

Rotte mandarijnen
Zo ben ik al maanden op zoek naar een fijne tas. Tijdens mijn studie maakte de Hema vaak leuke, simpele en funtionele tassen van stof. Dat was voor mij ideaal. Ze waren namelijk lekker goedkoop (maximaal €17,50) en stevig. Bovendien kon ik er nog wel eens per ongeluk een peer of mandarijn in vergeten, zonder dat ik de tas direct daarna weg moest gooien. Ik kon hem namelijk kokhalzend leeghalen, een aantal keer (je kan nooit schoon genoeg zijn!) in de wasmachine mee laten draaien om hem vervolgens vrolijk weer te gebruiken. De tassen die ik in die periode heb gekocht zijn inmiddels allemaal overleden. Er zijn knopen zoekgeraakt, ritsen gesneuveld en een enkele keer vergat ik er een te smerig voedingsmiddel inzitten, waarvoor zelfs de wasmachine geen oplossing meer had.

Lelijk

Lelijk


Zware jaszakken

Dus waren vriendin Mascha en ik laatst fanatiek op zoek naar een mooie, nieuwe tas voor mij. Ik had een budget in mijn hoofd van rond de €25,-  want dat had ik in de loop der jaren altijd voor mijn tassen betaald. Al snel werd duidelijk dat er voor dat budget vrij weinig verkrijgbaar was, als je een plastic tas van de lokale supermarkt niet meerekende. Uiteindelijk, na heeeeeel veel suggesties van Mascha die ik allemaal afsloeg, vond ik een tas ‘die ermee door kon’. Het was een zwarte van leer voor €50,- Veel meer dan ik wilde betalen en veel minder leuk dan ik had gedacht, maar ik was blij dat ik überhaupt íets had en nu niet steeds meer mijn jaszakken hoefde vol te proppen. Helaas mochten deze tas en ik, ondanks dat hij dus dubbel zo duur als een Hema-tas was, niet lang genieten van ons samenzijn. Binnen een paar weken ging de rits kapot en niet lang daarna vergat ik, ondanks dat ik zo mijn best deed om het niet te doen, weer een stuk fruit in de tas. Omdat deze van leer was, was hij dus niet meer te redden. Een enkeltje prullenbak dus, met als gevolg dat ik inmiddels alweer veel te lang mijn jaszakken te zwaar belaad.

Ik word waarschijnlijk voor gek verklaard, maar dit vind ik dus super lelijk!

Ik word waarschijnlijk voor gek verklaard, maar dit vind ik dus super lelijk!


Mission Impossible

Afgelopen weekend waren Maran en ik lekker een weekendje weg. Ik nam mijn spullen mee in een plastic Albert Heijn-tas, wat voor Maran de druppel was. “Wij gaan voor jou een tas zoeken!” Dat heeft hij geweten. We hebben zo ongeveer alle winkels van binnen gezien die Arnhem rijk is, maar helaas zonder resultaat. Alle tassen die we hebben gezien zijn gewoon te lelijk. En dat zal dus wel aan mij liggen, want ik weet dat heel veel van mijn vriendinnen heel veel verschillende tassen in hun kast hebben liggen. Maar ik ben dus zo iemand die walgt van handtasjes, schoudertasjes waar amper je telefoon inpast waardeloos vind en rugzakken oncharmant. Heeft er íemand een idee hoe ik dit probleem op kan lossen? Ik zoek dus een tas, bij voorkeur van stof gemaakt met een schouder’hengsel’ (?) van gemiddelde grootte. De kleur interesseert me eigenlijk erg weinig. Ik ben inmiddels wanhopig, want ook online knap ik direct af op alle tassen die ik tegen kom. Blehh!

(Foto’s komen van weheartit.com)

 • elleke

  Heb je al gekeken bij accessorize? Daar kan ik meestal wel slagen voor mooie tassen van stof. Alleen wel wat duurder (zo 40/50 euro voor een tas) , maar ze hebben wel een goede sale (tot 70% ofzo). Ik was vroeger trouwens ook fan van de tassen van de hema. 🙂

  31 maart 2014 at 13:49 Beantwoorden
 • Manon

  Ik ben ook zo waardeloos in tassen. Ik heb er genoeg maar ze zijn allemaal onhandig, lelijk, te groot of te klein. Ik heb dus ook 9 van de 10 keer mijn jaszakken vol zitten :’)

  31 maart 2014 at 16:34 Beantwoorden
 • Marieke

  I hear you. Accessorize heeft inderdaad wel een leuk aanbod maar vaak zijn hun tassen toch ook te groot. Ik ben blij dat die katoenen tasjes weer in zijn, die ecru-achtige met opdruk waar vroeger alleen types als collectanten mee liepen. Nu helemaal geaccepteerd door de hispster commune haha! Geeft alleen wel rare bobbels soms omdat ze zo dun zijn maar daar heb je een oplossing voor: een tas voor in een tas. Verder heb ik van de week de perfecte tas gescoord in een tweedehandszaakje: stof, redelijk lange hengsels en zwart-witte luipaardprint. Voor 5 euro 🙂

  1 april 2014 at 07:27 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.