to top

Sport-update

Een hele tijd geleden alweer schreef ik over mijn ervaringen met de sportschool hier om de hoek. Ook vertelde ik dat ik super verslaafd was aan Zumba. Dat was echt zo. Iedere maandagavond en zaterdagochtend stond ik te trappelen, omdat ik er zo’n zin in had. Na afloop van een les voelde ik me heerlijk. Lekker voldaan en vol energie. 

Toch moet ik nu, tot mijn grote schaamte, bekennen dat ik al wéken niet in de buurt van de sportschool ben geweest. Vanaf het moment dat ik namelijk  een positieve zwangerschapstest in mijn handen had gehad, merkte ik dat mijn conditie ernstig achteruit was gegaan. Waar ik voorheen fanatiek mee sprong, danste en zwaaide, zonder ook maar een enkele keer buiten adem te raken, merkte ik nu dat alles me veel meer moeite kostte. Ik stond te hijgen als een oud paard na ieder liedje en voelde mijn spieren huilen als ik even dezelfde beweging moest uitvoeren. Na afloop van een les voelde ik me dan ook niet meer voldaan en vol energie, maar afgepeigerd en klaar voor de beademing.

Meh not so much meer dus :-(

Meh not so much meer dus 🙁

Doordat ik een keer visite kreeg op maandagavond en de zaterdag daarop een weekendje weg was, had ik twee Zumbalessen gemist. Toen ik de keer daarna wel weer op kwam dagen, had ik het gevoel dat ik me moest verantwoorden voor mijn afwezigheid. Dat was helemaal niet zo, want niemand vroeg ernaar, maar op één of andere manier voelde ik me daar niet prettig bij. Na die ene les had ik de volgende les weer iets te doen, waardoor er echt een gatenkaas ontstond in mijn gemotiveerde, gestructureerde sport-planning. Dat, samen met die verdrietige conditie én een man die niet gemotiveerd meer was om naar de sportschool te gaan, maakte dat ik op een gegeven moment me niet eens meer schuldig voelde.

Dan zat ik op de bank een kansloos tv-programma te kijken en was dat al excuus genoeg om niet meer naar de sportschool te gaan. Oh oeps, nu heb ik de les al gemist. Dat bewust zijn van de les missen, hield na een tijdje ook op. Inmiddels heb ik geen idee meer hoe laat de Zumbalessen eigenlijk precies beginnen. Ik ga gewoon niet meer. En met mijn groeiende buik vind ik dat niet eens erg. Ik heb dan ook mijn abonnement opgezegd en dat lucht eigenlijk best op.

Ik ben nu dan wel op zoek naar een sport die me tijdens de zwangerschap een beetje fit houdt. Ik zit te denken aan zwemmen, zwangerschapsgym of zwangerschapsyoga. Die laatsten zijn eigenlijk meer bedoeld voor als je verder in je zwangerschap bent, dus daar moet ik maar even mee wachten. Maar misschien kan ik wel wat vaker naar het zwembad bij mijn ouders in de buurt. Misschien. Of niet?

  • Kim

    Ik was tijdens mijn zwangerschap na twee trappen al compleet uitgeput, lijkt me ook niet abnormaal. Na de bevalling ben ik wel met Zumba begonnen en I love it!

    27 maart 2014 at 13:28 Beantwoorden

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.